تهران-ایرنا-محققان آمریكایی و فرانسوی، ماهواره Jason-3 را برای ردگیری جریانات آب‌وهوایی و تغییر سطح آب دریاها با جزئیات بسیار بالا، به فضا پرتاب كردند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ناسا، انتظار می‌رود این ماموریت 180 میلیون دلاری، اطلاعات حیاتی را درباره تغییرات بلندمدت آب و هوا و نقش اقیانوس‌ها در افزایش دمای جهانی در اختیار محققان قرار دهد.
ماهواره Jason-3 روز یكشنبه با استفاده ازراكت Falcon 9 از پایگاه فضایی Vanderberg كالیفرنیا به فضا پرتاب شد. قرار است این ماهواره، نقشه ناهمواری‌های سطح اقیانوس‌ها را از مدار 1300 كیلومتری زمین با دقت 4 سانتی متر ترسیم كند.
به گفته محققان 90 درصد از گرمایی كه در اثر گازهای گلخانه‌ای به دام می‌افتد، موجب افزایش دمای اقیانوس‌ها می‌شود. این افزایش دما موجب افزایش حجم آب‌ها و در نتیجه بالا آمدن سطح اقیانوس‌ها می‌شود.
آب حاصل از ذوب شدن یخچال‌های طبیعی نیز موجب افزایش سطح دریاها شده و اندازه‌گیری دقیق سطح‌ آب آن‌ها در درازمدت را به یك معیار مهم تبدیل می‌كند.
این دو عامل در كنارهم یك ردپای جهانی از تغییرات آب و هوا در اثر عمل انسان به دست می‌دهند.
ماهواره Jason-3 كه با سرعت 6 كیلومتر در ثانیه در مدار زمین حركت می‌كند، هر 10 روز اطلاعات مهمی را به زمین مخابره خواهد كرد. این ماهواره مجهز به یك رادار است و با استفاده از آن در هر لحظه فاصله خود را از سطح دریاها اندازه‌گیری می‌كند.
پرتاب روز یكشنبه امكان آزمایش مجدد راكت Falcon 9 را برای شركت خصوصی SpaceX فراهم كرد. این شركت پس از قرار گرفتن ماهواره در مدار تلاش كرد بخش اول راكت Falcon را روی یك سكوی شناور در ساحل كالیفرنیا فرود آورد. با وجود این كه فرود راكت در محل موردنظر انجام گرفت، در جریان كار یكی از پایه‌های فرود راكت شكست. این شركت در ماه آویل 2015 نیز تلاش كرد بخشی از راكت را به سلامت فرود آورد؛ اما در آن آزمایش نیز به دلیل وجود اشكال فنی در یكی از دریچه ها، راكت منفجر شد.
ماه گذشته شركت SpaceX اولین فرود موفقیت آمیز راكت falcon9 را روی سكوی فرود، جشن گرفت. این شركت در تلاش است از طریق سالم فرود آوردن راكت‌های مورد استفاده در ماموریت‌های فضایی، بخش عمده هزینه این ماموریت ها را كه مربوط به ساخت موشك است، از جریان كار حذف كند.
علمی (6) ** 9259**1440