به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا ، اسحاق جهانگیری كه در دومین همایش استانداران و فرمانداران سراسر كشور در تهران سخن می گفت، تصریح كرد: باید تلاش كنیم به وظیفه و نقش خود در انتخابات به نحو مطلوب و شایسته عمل كنیم تا آثار مثبت آن برای ملت ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی بماند.
معاون اول رئیس جمهوری ضمن تشكر از وزیر كشور برای انجام وظایف و مسوولیت سنگین انتخابات در این مقطع حساس گفت: همه وزارتخانه ها باید كمك كنند انتخابات پیش رو به نحو مطلوب و خوب برگزار شود.
** برجام بخوبی به فرجام رسید
جهانگیری همچنین اجرای برجام را یك «توفیق ملی» خواند كه به خروج ایران از دایره تحریم های ظالمانه انجامید. او گفت: برجام پیروزی منطق بر زور بود و به خوبی به فرجام رسید.
وی به دشواری های دولت در دو سال گذشته در این مسیر اشاره كرد و اظهارداشت: دشمنان ما به بهانه ای دروغین به نام رفتن ایران به سمت بمب هسته ای، انواع فشارها را به ملت ایران وارد كردند كه تحریم های ظالمانه ، نماد اصلی آن بود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: در دوران تحریم نزدیك ترین دوستان ما نتوانستند آنطور كه ما توقع داشتیم كمك كنند البته ما معذوراتی كه آنها با آن مواجه بودند را می دانیم و قطعا، دوستان زمان سختی ها را فراموش نخواهیم كرد.
جهانگیری گفت: اگر اراده مقام معظم رهبری بر به نتیجه رسیدن مذاكرات نبود، كار به خوبی پیش نمی رفت؛ همچنانكه اگر مدیریت شجاعانه و صبورانه دكتر روحانی نبود قطعا این مذاكرات نتیجه نداشت و اگر دانش، توانمندی ، شجاعت و تدبیر دكتر ظریف و تیم مذاكره كننده نبود، مذاكرات به نتیجه نمی رسید.
وی تصریح كرد: با مجموعه این تدابیر و تلاشها و به نتیجه رسیدن مذاكرات هسته ای، تهدیدها به فرصت تبدیل شد، سایه شوم جنگ و اقدام های پرهزینه از سر كشور دور گشت و خیلی ها فهمیدند كه نمی شود با ملت ایران با زبان تهدید صحبت كرد.
جهانگیری گفت: این پیروزی بسیار سخت و دشوار كه شاید از جنگ هم دشوارتر بود، در میدان مذاكره و دیپلماسی به دست آمد.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه كرد: این پیروزی علاوه بر شجاعت، قاطعیت و تدبیر به صبر هم نیاز دارد و نیازمند آن است كسانی كه در میدان هستند از آبرو و اعتبار شخصی خود مایه بگذارند و از پیچ و خم گفت و گو با ظرافت و به موقع عبور كنند؛ جایی كه نیاز است نرم، و جایی كه نیاز است سخت و تند برخورد كنند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: حاصل این تلاش ها این شد كه هم اینك پیروزی منطق بر زور و گفت و گو بر تهدید را شاهدیم و راهی را باز كرده ایم كه می شود مسائل پیچیده دنیا را حل كرد.
وی گفت: مساله سوریه و یمن را هم به جای بمب هایی كه بر سر مردم می ریزند می شود با گفت و گو حل كرد.
جهانگیری ادامه داد: اگر اهل منطق و گفت و گو باشیم، می شود خیلی از اقدامات را با روش منطقی و گفت و گو حل كرد اما همه باید بدانیم كه این پیروزی نه مختص دولت بلكه نظام و رهبری است چون اگر اراده مقام معظم رهبری بر این نبود كه ما در این توافق و گفت و گو پیروز شویم قطعا به نتیجه نمی رسید.
جهانگیری اضافه كرد: حمایت های بموقعی كه رهبر معظم انقلاب داشتند، تذكرهایی كه می دادند و نرمش قهرمانانه ای كه بر آن تاكید داشتند به ما كمك كرد به پیروزی برسیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: اگر مدیریت شجاعانه و تحمل های سخت روحانی و دانش و توانمندی آقای ظریف هم نبود قطعا مذاكرات به نتیجه نمی رسید.
جهانگیری با اشاره به تصمیم گیری در تمام سطوح از رهبری، رئیس جمهوری، تیم مذاكره كننده و اهتمام در كشور برای به سرانجام رسیدن مذاكرات گفت: یكی از دلایل موفقیت این بود كه تمام اركان نظام كمك كردند تا این مساله به خوبی پیش رود.
وی ادامه داد: دولت ، مجلس و مخصوصا آقای لاریجانی هم كمك ویژه ای در این زمینه كردند كه باید قدردان زحمات ایشان بود.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه ملت ایران اینها را فراموش نخواهد كرد افزود: با لطف خداوند و رهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب، مدیریت شایسته رییس جمهوری، كاردانی تیم مذاكره كننده سرانجام تهدیدهایی را كه پیش بینی شده بود تا جمهوری اسلامی را به زانو درآورد به فرصت تبدیل شد.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه كرد: این پیروزی، پیروزی یك رویكرد و یا جریان سیاسی نبود بلكه پیروزی ملت ایران است و باید از آن به عنوان پیروزی نظام و ملت ایران یاد كرد و تا می توانیم باید از آن بهره برداری مطلوب كنیم.
جهانگیری گفت: كشور اكنون از موقعیت ریسك عبور كرده و در موقعیت جدیدی قرار گرفته كه امید مردم به آینده بیشتر شده است. دولت و ملت خوشحالند اما نمی دانند چرا عده ای بی جهت ناراحتند.
جهانگیری تصریح كرد: همه باید این پیروزی را قدر بدانیم و دولت به درجه ای از بلوغ رسیده كه بگوید این كار را تمام نظام كرده است و باید به این سمت پیش رویم و از آن استفاده مطلوب داشته باشیم.
** انتخابات یك فرصت ملی است
وی در ادامه به انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره كرد و گفت: انتخابات یك فرصت ملی دیگری است كه این فرصت ملی سرمایه اجتماعی كشور را افزایش می دهد و سطح اعتماد مردم به نظام را بالا می برد. امید و نشاط و همدلی در پرتو انتخابات در میان مردم زیاد می شود.
جهانگیری با بیان این كه چرا ما می گوییم سالی یك انتخابات برگزار می كنیم، مگر نفس انتخابات برگزار كردن یك اتفاق فوق العاده ای است كه روی آن مانور می دهیم گفت: انتخابات زمانی مهم است كه دستاوردهایی مثل امید، نشاط و مشاركت حداكثری در آن نهفته است.
** مردم در انتخابات حرف خود را با مسوولین می زنند
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: مردم با انتخابات به نظام امیدوار می شوند و با شركت در انتخابات حرف خود را با مسوولین می زنند. سرمایه اجتماعی نظام بالا می رود و به كارآمدی نظام خودشان اعتماد پیدا می كنند.
** به انتخابات به عنوان یك موقعیت استثنایی نگاه كنیم
وی افزود: ما باید به انتخابات به عنوان یك موقعیت استثنایی نگاه كنیم كه منجر به این می شود كه مهمترین سرمایه كشوری كه سرمایه اجتماعی است ارتقاء پیدا می كند. به عنوان یك میدانی نگاه كنیم كه آسیب های اجتماعی كشور را كاهش می دهد.
جهانگیری یادآور شد: ما متاسفانه در یك مقطعی از تاریخ قرار گرفتیم كه آسیب های اجتماعی به یكی از دغدغه های جدی ما تبدیل شده است. هیچ كدام از ما و هیچ ایرانی علاقه مند به ایران و هیچ مسلمانی برایش پذیرفته نیست در كشوری مثل ایران یكی از دغدغه هایش این باشد كه آسیب های اجتماعی بالا رفته است.
** بخشی از آسیب های اجتماعی با انتخابات از بین می رود
وی با بیان این كه بیكاری ، اعتیاد، حاشیه نشینی در جامعه زیاد شده است و اتفاقات منفی تری در بخش های دیگر كشور به وجود آمده است گفت: این آسیب های اجتماعی بخشی از آن با برگزاری انتخابات و با افزایش امید مردم به آینده برطرف می شود.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه به دغدغه رهبر معظم انقلاب راجع به آسیب های اجتماعی اشاره كرد و گفت: این دغدغه ها به حدی بود كه در همین ماههای اخیر به همت وزیركشور دو جلسه طولانی راجع به این مسایل بحث شد و دنبال راهكار بودیم كه یكی از بهترین راهكارها و كم هزینه ترین راهكارها همین است كه مردم نسبت به آینده خودشان امیدوار باشند و انتخابات می تواند این نقش را ایفا كند.
** انتخابات عرصه ای است كه منزلت كشور را در سطح بین المللی ارتقا می دهد
وی ادامه داد: انتخابات عرصه ای است كه منزلت كشور را در سطح بین المللی ارتقا می دهد. ما در یك شرایط خاصی قرار گرفته ایم. منطقه ما منطقه پربحرانی است . برخی از كشورهای اطراف ما امروز دچار اتفاقات خیلی خیلی عجیب و غریب هستند.
جهانگیری یادآور شد: برخی كشورهای منطقه دچار مدیریت های نابالغی هستند كه تصمیم های عجولانه و ناپخته ای می گیرند كه نیاز هست ما برای اینكه یكبار دیگر منزلت ایران را در فضای بین المللی نشان دهیم و اقتدار ایران و امنیت ایران را به رخ جهانیان بكشانیم یك انتخابات مهمی برگزار كنیم.
معاون اول رییس جمهور اضافه كرد: انتخابات با كمترین هزینه این نقش را می تواند ایفا كند و می تواند منزلت ایران را در سطح بین المللی بالا ببرد و می تواند به یك میدان و عرصه ای تبدیل شود كه آن عرصه، اقتدار ملت ایران در سطح بین المللی را به نمایش بگذارد؛ خصوصا در این مقطع حساس فعلی كه به شدت به این نیاز داریم.
وی گفت: انتخابات در واقع فرصتی است كه مردم این امكان برایشان فراهم می شود كه به زبان می آیند، حرف و رای خودشان را می زنند. نخبگان و متخصصین به میدان می آیند و احساس می كنند یك فرصتی فراهم شده كه حرف بزنند، نقد كنند و خودشان را عرضه كنند.
** انتخابات فرصتی برای مفاهمه و مشاركت ملی است
جهانگیری با بیان این كه انتخابات فرصتی برای مفاهمه و مشاركت ملی است، افزود: انتخابات پیش روی، یك آزمون بسیار بزرگی هم برای نظام و هم برای دولت و هم برای جریان های سیاسی است كه همه با هم دست به دست هم دهیم و شرایطی به وجود آوریم كه مردم حق خودشان را اعمال كنند و سرنوشت خودشان را آن طور كه می خواهند تعیین كنند.
معاون اول رییس جمهور تاكید كرد: همه ما باید ملزم به این باشیم كه قانون رعایت شود و در چارچوب قانون عمل كنیم و تمام مراحل انتخابات باید در چارچوب قانون باشد.
وی به چند سخنرانی رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات اشاره كرد و گفت: ایشان خط كلی را روشن كردند و در سخنرانی هایشان به حق الناس در تمام مراحل انتخابات تاكید كردند و فرمودند نباید كسی بدون جهت تایید و نباید كسی بدون جهت رد شود، در هر دو سمتش حق الناس است.
جانگیری خطاب به استانداران و فرمانداران گفت: شما فرمانداران و استانداران علاوه بر وظیفه قانونی كه دارید كه باید با اقتدار از این موضوع حق الناس بودن انتخابات دفاع كنید. یك تكلیف شرعی هم دارید.
وی یادآور شد: همه ما می دانیم در پیشگاه خداوند تعالی ممكن است از خیلی از تخلفات شخصی، خداوند با بزرگی عبور كند اما نه در مورد حق الناس كه در مورد آن مورد مواخذه قرار خواهیم گرفت؛ بنابراین از بعد شرعی هم درباره حق الناس دقت لازم را داشته باشید.
معاون اول رییس جمهور با بیان این كه حق الناس را باید سرلوحه خود قرار دهیم افزود: رهبر معظم انقلاب به دلیل حساسیت مسایل داخلی، خارجی و اهمیت انتخابات و مشاركت حداكثری مردم در آن شكل بگیرد؛ به عنوان یك تكلیف اداری به همه ما و ملت ایران تاكید كردند.
** در انتخابات حق الناس را سرلوحه خود باید قرار دهیم
وی یادآور شد: ما باید زمینه چنین مشاركتی را بوجود آوریم. ما به عنوان مدیران باید ببینیم كه الزامات آن چیست؟ برای مشاركت حداكثری الزاماتی می خواهد كه آن الزامات مدیریت اجرایی كشور و دست اندركاران انتخابات باید آن را فراهم كنند.
جهانگیری اضافه كرد: اگر فراهم نكنیم ما باید پاسخگو باشیم كه یك موضوعی به این اهمیت كه مكرر روی آن تاكید شد ما نتوانستیم انتخابات را به نحوی فراهم كنیم كه یك مشاركت بزرگی شكل بگیرد كه البته می شود از الان پیش بینی كرد كه انتخابات با یك مشاركت بسیار خوبی انجام بگیرد.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: انتخابات یك سیری داشته و طی كرده است و از این به بعد سیری دیگر دارد كه باید طی كند و شورای نگهبان ناظر انتخابات است و بخشی از مسوولیت قانونی انتخابات بر عهده شورای نگهبان است .
** رد صلاحیت شدگان مسیر قانونی را دنبال كنند
وی به كسانی كه رد صلاحیت شده اند اشاره كرد و گفت: دوستانی كه به هرحال به دلایلی در مراحل قبلی تایید نشدند و یا احراز نشدند حالا هر موضوعی كه اسمش را بگذاریم حتما باید در این موضوع مسیر قانونی آن را پیگیری و دنبال كنند و همه ما باید كمك كنیم.
**شورای نگهبان طوری عمل می كند كه همه در صحنه انتخابات باشند
جهانگیری افزود: ما اطمینان داریم كه شورای نگهبان هم با سعه صدر و وقتی كه خواهد گذاشت و فرصتی كه دارد طوری عمل می كند كه حتما همه صحنه های انتخابات كشور با یك رقابت پرشوری با همه جریانات سیاسی و همه نیروهای داخل نظام احساس كنند كه باید داخل نظام براساس گرایش سیاسی كه دارند حق انتخابات برای آنها وجود دارد و می توانند در دل كاندیداهای مختلف شركت كنند.
** برای دولت آنچه از صندوق رای بیاید بیرون، قابل احترام است
وی ادامه داد: ما به عنوان دولت آنچه كه از صندوق رای بیاید برای ما قابل احترام است. آنچه كه ملت ایران انتخاب می كنند و نتیجه شمارش آرای صندوق رای هست دولت با خیال راحت و با اطمینان به آن احترام می گذارد و آن شخص در واقع نماینده مردم است كه باید بیاید در سنگر مجلس بنشیند و در سنگر مجلس خبرگان بنشیند و در چارچوب وظایفی كه دارد عمل كند.
معاون اول رییس جمهوری اضافه كرد: آنچه وظیفه تك تك ما است از رییس جمهور تا فرماندار و استاندار و بخشدار این است كه به قانون پایبند باشیم و آن طور كه رهبری گفتند مر قانون در همه مسایل باید در نظر گرفته شود.
وی در ادامه گفت: فرماندار باید فرماندار قوی باشد و قانون را باید با جدیت دنبال كند و اجازه ندهد كه به حدود قانونی اش تجاوز شود. حدود قانونی اش را دقیقا رعایت كند كه یك انتخابات خوبی داشته باشیم.
** هماهنگی خوبی بین وزیر كشور و شورای نگهبان است
جهانگیری افزود: من فكر می كنم كه حتما با هماهنگی خوبی كه بین وزیر كشور و شورای نگهبان وجود دارد شرایط یك انتخابات باشكوهی در كشور فراهم خواهد شد و یك انتخابات خوبی كه خدای تبارك و تعالی و ملت ایران و شهدا و امام و رهبری همه راضی باشند ، برگزار خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین به سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی كه توسط رهبری معظم انقلاب ابلاغ شده است اشاره كرد و در تعریف رویكرد درون زایی این سیاست ها گفت: این رویكرد به معنای آن است كه تمام ظرفیت های موجود كشور در اقتصاد به كار گرفته شود.
جهانگیری افزود: اینكه یك مدیر گرایش اصلاح طلبانه دارد و می گوید دیگری اصولگرا است و نمی توان از او استفاده كرد ظلم به كشور و ملت است كه وقتی یك نفر با گرایش سیاسی مسوولیت می گیرد فكر می كند آدم خوب فقط كسانی هستند كه با او همسویی دارند.
وی ادامه داد: البته این معنای آن نیست كه افرادی را كه با جهت گیری دولت و رئیس جمهوری مخالف هستند در مدیریت به كار گرفت.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: امروز باید از جوانان برای پیشرفت كشور استفاده كنیم و هر مدیری كه بتواند ظرفیت ها را بیشتر به كار بگیرد موفق خواهد بود.
جهانگیری افزود: رویكرد برونگرایی در اقتصاد مقاومتی نیز به معنای آن است كه ما با دنیا كار كنیم و منابع مالی مورد نیاز، فناوری های نوین و بازار را از آنان بگیریم؛ در واقع ما باید بتوانیم در استان یا حوزه ماموریتی خود تعامل بخش های مختلف را با دنیا برقرار كنیم.
جهانگیری همچنین به رویكرد عدالت بنیانی و دانش بنیانی در سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی اشاره كرد و گفت: مدیریت ما در فرمانداری، بخشداری و یا شركت های دیگر نباید به روش سنتی باشد بلكه مدیریت باید به روش علمی و با ابتكار صورت بگیرد.
معاون اول رئیس جمهوری یكی دیگر از رویكردهای اقتصادی مقاومتی را مردمی بودن عنوان كرد و گفت: همانطور كه رئیس جمهوری بیان كرد دولت در كاری كه می توان به مردم سپرد، نباید وارد شود و باید طرح های نیمه تمام به مردم واگذار شود و ما از واگذاری پروژه ها به مردم به دنبال كسب درآمد نیستیم.
جهانگیری ادامه داد: فرماندار و استانداری موفق است كه در این سیاست بیشترین طرح های نیمه تمام را واگذار كرده باشد و برای این موضوع وقت گذاشته باشد.
معاون اول رئیس جمهوری با یادآوری اینكه از دل 24 سیاست اقتصاد مقاومتی، 11 برنامه ملی تهیه كرده ایم گفت: از زمان تاكید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تشكیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت به تمام استانداران اعلام كرده ایم كه این ستاد را تشكیل دهند اما تاكنون حتی یكی از استانداران در مورد این موضوع چیزی به من نگفته است.
جهانگیری افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی شوخی نیست چرا كه رهبری و رئیس جمهوری روی این موضوع جدی هستند.
** ارتباط اقتصاد مقاومتی با عزل مدیران در آینده
معاون اول رئیس جمهوری گفت: موضوع اقتصاد مقاومتی در آینده به برخی تغییرات در سیستم مدیریتی دولت منجر خواهد شد و حتما در این زمینه برخی افراد عزل و برخی نیز تشویق خواهند شد.
جهانگیری ادامه داد: مهمترین دستاورد اقتصاد مقاومتی برای دولت این است كه یك اجماع از همه قوا درست شده كه پشت سر دولت باشد و این یك فرصت است؛ هیچ كس نمی تواند در دستگاه یا نهاد دیگری در كار دولت در موضوع اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی اخلال ایجاد كند.
وی نیز خاطرنشان كرد: در موضوع سیاست اقتصاد مقاومتی حرف و مطالب جدی بسیاری داریم كه پس از انتخابات در این زمینه جلسه ای با استانداران خواهم داشت.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین به موضوع پسابرجام اشاره كرد و گفت: در بحث پسابرجام برنامه جدی خوبی هم در حوزه اقتصادی و هم درخصوص نحوه همكاری با خارجی ها تهیه شده است.
جهانگیری افزود: همچنین برنامه هایی درباره دغدغه های فرهنگی تهیه شده كه باید به این دغدغه ها توجه كنیم، ما فرزندان انقلاب و متعهد به انقلاب هستیم و روی آرمان های شهدا و دستاوردهای انقلاب حساسیت داریم و بعد از برجام باید كشور را طوری مدیریت كنیم تا دغدغه ای برای نیروهای ارزشی نباشد كه خدای ناكرده فكر كنند شرایط به گونه دیگری در حال رقم خوردن است.
سیام*9254*6084*1058*3070 /3061 1551 /1449
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۸
تهران-ایرنا- معاون اول رییس جمهوری عصر امروز چهارشنبه از تمامی وزارتخانه های كشور خواست در زمینه برگزاری پرشور انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفند، وزارت كشور را یاری دهند. او همچنین اجرای برجام را نشانه «پیروزی منطق بر زور» توصیف كرد.