تهران- ایرنا- یادداشت تفاهم همكاری ایران و ارمنستان برای تاسیس راهگذر بین المللی با نام «خلیج فارس- دریای سیاه» و لغو روادید رانندگان بین دو كشور در تهران امضا شد.

به گزارش ایرنا، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و «گاگیك بگلریان» وزیر حمل ونقل و ارتباطات جمهوری ارمنستان، عصرگاه چهارشنبه این یادداشت تفاهم را در محل وزارت راه و شهرسازی امضا كردند.
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی با استقبال از ایجاد راهگذر بین‌المللی بین ایران- ارمنستان- گرجستان- بلغارستان- یونان كه «راهگذر خلیج فارس- دریای سیاه» خوانده می شود، بر لزوم لغو روادید رانندگان ایران و ارمنستان و گسترش همكاری دو كشور در بخش ‌های دیگر تاكید كرد.
بر پایه این یادداشت تفاهم، ایران پیش نویس پیشنهادی خود را درباره جزئیات ایجاد راهگذر خلیج فارس- دریای سیاه ارائه می كند.
همچنین دو طرف درباره برگزاری سیزدهمین نشست كمیسیون مشترك همكاری‌های اقتصادی دو كشور و تشكیل كمیته مشترك حمل ونقل جاده‌ای در ایروان (پایتخت ارمنستان) توافق كردند.
در این یادداشت تفاهم بر تبادل دانش و تجربه در زمینه راهداری و سامانه‌های حمل و نقل هوشمند و آموزش تاكید شد.
بر پایه این یادداشت، تهران و ایروان در چارچوب توسعه و تسهیل حمل و نقل جاده‌ای اقدام های لازم را برای كاهش یا یكسان سازی عوارض دریافتی مرتبط با ناوگان حمل و نقل جاده‌ای انجام می دهند.

** امضای یادداشت تفاهم ریلی
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، گسترش همكاری‌های هوانوردی و اجرای توافق‌های پیشین و همكاری در زمینه صنعت حمل و نقل ریلی را خواستار شد.
آخوندی و بگلریان در یك یادداشت تفاهم جداگانه ریلی، اتصال شبكه‌های راه‌آهن دو كشور در مرز «نوردوز- آگاراك» را برای حمل و نقل بین‌المللی و ترانزیت ضروری دانستند.
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران دیروز (سه شنبه) اعلام كرد ایران برای اتصال كریدور خاورمیانه به آسیای میانه در حال فعال سازی چهار مسیر مهم منطقه ای است.
وی نخستین كریدور را بین ایران- ارمنستان از مسیر تركیه و دسترسی به دریای سیاه معرفی كرد.
دومین كریدور از طریق جمهوری آذربایجان به دریای سیاه متصل می شود و سومین مسیر از طریق بندر امیرآباد در دریای خزر به گرجستان و سپس دریای سیاه می رسد.
به گفته آخوندی، چهارمین راه دسترسی به دریای سیاه از طریق كریدور ارمنستان و بندر «پوتی» است.
اقتصام ** 1559**1961