لندن - ایرنا- 'ژان كلود یونكر' رییس كمیسیون اروپا روز چهارشنبه در سخنانی در پارلمان اروپا در خصوص هزینه‌های سنگین اقتصادی ناشی از افزایش كنترل های مرزی در حوزه 'شنگن' برای صاحبان كسب‌وكار هشدار داد.

به گزارش ایرنا، ژان كلود یونكر در سخنرانی اش در پارلمان اروپا در استراسبورگ گفت براساس برآوردهای صورت گرفته هزینه اقتصادی ناشی از افزایش كنترل‌های مرزی در حوزه شنگن در حدود 3 میلیارد یورو( 2.3 میلیارد پوند) در سال خواهد بود.
ژان كلود یونكر عنوان كرد كه روزانه در حدود 1.7 میلیون نیروی كار از مرزهای داخلی اتحادیه اروپا عبور می‌كنند و میزان مسافرت سالانه در چارچوب این مرزها 57 میلیون مورد است.
وی بیان داشت كه هر ساعت انتظار اضافی در نقاط كنترل مرزی هزینه‌های سنگینی برای صاحبان كسب‌وكار در اروپا در بر خواهد داشت.
به گفته تحلیل گران، اظهارات رییس كمیسیون اروپا خطاب به كسانی است كه به دنبال انجام اقدامات سخت‌گیرانه مرزی در حوزه شنگن برای مقابله با موج آوارگان هستند.
رییس كمیسیون اروپا هشدار داد: هرگونه مسدود كردن مرزها و اعمال فشار بر بازار داخلی و ممانعت از جریان آزاد نیروی كار به معنای نداشتن یك بازار واحد بوده و تهدیدی برای یورو شمرده می‌شود.
براساس گزارش‌های منتشر شده، ارزش مبادلات تجاری میان 28 عضو اتحادیه اروپا در سال به 2 هزار و 800میلیارد یورو می‌رسد.
گفته می‌شود هزینه محدودیت مرزی ایجاد شده میان دانمارك و سوئد برای صاحبان كسب‌وكار در سال در حدود 300 میلیون یورو خواهد بود.
به دنبال تشدید بحران آوارگان و نیز تهدیدات تروریستی، علاوه بر دانمارك و سوئد شماری دیگری از اعضای شنگن نیز در ماه‌های اخیر تدابیر مرزی خودشان را افزایش داده‌اند.
براساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت در دسامبر گذشته، یك میلیون و پنج هزار و 504 مهاجر و پناهجو در سال 2015 وارد اروپا شدند كه از این عده سه درصد از راه خشكی و 97 درصد از راه دریا خود را به این قاره رسانده اند.
اتحادیه اروپا كه منشا آن به جامعه اقتصادی اروپا( 1957) باز می گردد، یك اتحادیه اقتصادی-سیاسی است كه از 28 كشور اروپایی و براساس توافق 'ماستریخت' در سال 1993 میلادی تشكیل شده‌ است.
یكی از شاخصه های این اتحادیه، توافق‌نامهٔ شِنگن است كه در سال 1985 میلادی در لوكزامبورگ از سوی بلژیك، فرانسه، آلمان غربی( قبل از الحاق دو آلمان )، هلند و لوكزامبورگ به امضا رسید و پس آن به تدریح تمام كشورهای اتحادیه اروپا بجز انگلیس و ایرلند وارد این توافق‌نامه شدند.
به گفته منابع انگلیسی در حال حاضر توافق‌نامه شنگن كه به برداشته شدن مرز میان 26 كشور اروپایی انجامیده است، با حملات تروریستی پاریس و بحران آوارگان به چالش كشیده شد.
برخی از كشورهای اروپایی در واكنش به بحران آوارگان و حملات تروریستی 13 نوامبر پاریس، خواستار بازنگری در توافق‌نامه شنگن و حتی احیای مرزهای گذشته شده اند.
دونالد توسك» رئیس شورای اروپا هشدار داده است كه اتحادیه اروپا فقط دو ماه فرصت دارد تا بحران مهاجرت را مدیریت كند.در غیر این صورت با تبعاتی جدی از جمله فروپاشی پیمان شنگن مواجه خواهد شد.
توسك در جمع نمایندگان پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه، گفت: نشست شورای اروپا در ماه مارس (اسفند- فروردین) آخرین مهلت برای كنترل بحران مهاجرت خواهد بود.
اروپام**4**1552