به گزارش ایرنا، حضرت فاطمه معصومه(س) در خانه عصمت و خاندان طهارت(ع) به دنیا آمد و در كنار برادر بزرگواری چون امام رضا(ع) رشد و نمو پیدا كرد و همواره تحت تعلیم و تربیت مادر فاضله و پدر و برادر معصوم خود قرار گرفت و به خاطر همین بانوی كرامت و بی بی دو سرا نامگذاری شده است.
آن حضرت بانویی بهشتی و غرق در عبادات و پیراسته از تمام زشتی هاست كه عصمت مادرش حضرت زهرا(س) در او تجلی یافت و تنها زنی از میان اهل بیت(ع) است كه ملقب به كریمه اهل بیت(س) شد.
كریمه اهل بیت(س) دارای شخصیتی والامقام است و ائمه طاهرین(ع) از این بانو، با جلالت و تكریم یاد كرده اند، به طوری كه پیش از ولادت آن حضرت، امام صادق(ع) در مورد ایشان فرموده است: «خدا حرمی دارد و آن مكه است، پیامبر خدا حرمی دارد و آن مدینه است، امیرالمومنین حرمی دارد و آن كوفه است، ما اهل بیت حرمی داریم و آن قم است، بزودی بانویی به نام فاطمه از تبار من در آنجا دفن میشود كه هركس او را زیارت كند بهشت بر او واجب میشود».
همچنین درحدیث دیگری امام رضا(ع) درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه(س) فرموده است:
«هر كس او را زیارت كند بهشت از آن اوست»؛ امام جواد(ع) نیز در این باره فرموده اند: «هر كس عمه ام را در قم زیارت كند بهشت از آن اوست».
حضرت معصومه(س) به خاطر علاقه وافر و عشق زاید الوصفی كه به برادر بزرگوار و امام زمان خودش داشت، دوری ایشان را برنتافت و به دنبال مهاجرتی كه امام رضا(ع) مجبور به آن شد، فاطمه معصومه(س) همراه با بقیه خاندان عصمت(ع) برای رسیدن به وصال امام زمانشان با وجود همه سختی ها و خطر راه، این سفر طولانی را از مدینه تا خراسان در پیش گرفت.
آن حضرت بعد از چند روز در قم كه عش آل بیت و محل دوستان و عشاق خاندان پیامبر(ص) است به بیماری گرفتار شد و پس از 17 روز سكونت در قم در روز دهم ربیع الثاني سال 201 هجری قمری به لقاء الهی شتافت و در راه رسیدن به ولی زمان خود جان به جان آفرین تسلیم گفت.
حضرت معصومه(س) نگین شهر قم و مرقد و بارگاه ملكوتی آن حضرت به عنوان شم جاذب همه دین پژوهان و عالمان دینی به خصوص وارستگان امام عصر (عج) قرار گرفته و چون آفتاب عالم تابی، معرفت، اخلاق، علم و عرفان از این شهر به همه دنیا و ایران متلالو می شود.
* احادیث اهل بیت(ع) درباره حضرت معصومه(س) انعكاسی از شكوه آن حضرت است
آیت الله سید محمد غروی در گفت وگو با ایرنا، با اشاره به فضایل اخلاقی حضرت معصومه(س)، گفت: در روایاتی از معصومین(ع) آمده است كه اگر كسی حضرت معصومه(س) را زیارت كند بهشت بر او واجب می شود كه این موضوع نشان دهنده جایگاه والای آن حضرت است.
وی افزود: ائمه(ع) فرزندان زیادی داشتند و اینكه درباره شخصیت حضرت معصومه(س) چنین روایاتی نقل شده ؛ انعكاسی از جلال و شكوه آن حضرت در میان امامان معصوم(ع) است.
وی ادامه داد: با توجه به این روایات، طبیعتا كسانی كه ایمان به امامان معصوم(ع) داشتند، توجه شان به قم و زیارت حضرت معصومه(س) معطوف شده و همین امر زمینه ای برای حضور دانشمندان و محققان اهل فضل و كرامت در این شهر فراهم كرده است.
غروی با اشاره به بركات حضور كریمه اهل بیت (س) در شهر قم، گفت: حضور 17 روزه آن حضرت در شهر قم و وجود بارگاه ملكوتی آن حضرت باعث توجه گسترده علمای جهان تشیع به این شهر و تمركز اصحاب خاص تعدادی از امامان از جمله اشعری ها كه از محدثان بوده اند، شده است.
وی با بیان اینكه قم به بركت حضرت معصومه(س) شهره جهانی یافته است، اضافه كرد: در چند قرن توجه خاصی به این شهر صورت گرفته به طوریكه بزرگترین حوزه علمیه جهان تشیع در قم مستقر شده و از این شهر بسیاری از علوم دینی به سایر نقاط جهان صادر می شود.
* شیعیان تمام جهان از فضایل و معارف حضرت معصومه(س) بهره مند می شوند
آیت الله سید محمد واعظ موسوی نیز درگفت وگو با ایرنا با اشاره به احادیثی كه درباره شخصیت حضرت معصومه(س) نقل شده است، افزود: كرامات و فضایل حضرت معصومه(س) نشان دهنده مقام علمی و تقوای این بانوی اسلام است.
وی اضافه كرد: در روایات متعددی اشاره به شخصیت والا و كرامات حضرت معصومه(س) شده است و امامان معصوم(ع) برای زیارت كریمه اهل بیت(س) اجر و ثواب ویژه ای ذكر كرده اند.
وی با اشاره به اینكه آن حضرت در خانه ای همراه با اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پرورش یافت، بیان كرد: حضرت معصومه (س) منبع سرشاری از علوم دینی و اخلاقی بود و امیدوارم همه علاقه مندان به خاندان اهل بیت(ع) بتوانند بهترین خوشه را از معارف ائمه معصوم(ع) كسب كنند.
وی در ادامه با بیان اینكه شهر قم از نظر موقعیت جغرافیایی در حاشیه كویر قرار گرفته از نظر امكانات مادی بهره چندانی ندارد، گفت: به یمن بركت وجود بارگاه ملكوتی حضرت معصومه(س)، قم به عنوان یكی از قطب های تاثیرگذار در جهان اسلام شده و شهر بسیار بابركت و باعظمتی است كه ساكنان و مجاوران در این شهر افتخار مجاورت با كریمه اهل بیت(س) را همراه دارند.
واعظ موسوی اضافه كرد: همه ساله از اقصی نقاط دنیا شیفتگان علم و تشنگان ادب و معرفت به این شهر تشریف فرما می شوند و در جوار این بانوی مجلل سكونت می كنند، به طوری كه آمار و ارقام نشان می دهد نه فقط از ایران اسلامی، بلكه از 100 كشور جهان دانش پژوهان و طلاب دینی و تشنگان ادبیات اسلامی در این شهر سكونت كرده اند و از فضایل آن بانوی گرانقدر بهره مند می شوند. ك/4
گزارش از: سمیه حیدری
/2085/ 6133/
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
قم- ایرنا- حضرت فاطمه معصومه(س) یكی از بانوان والامقام جهان تشیع است كه در روایاتی از تعدادی از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) برای زیارت آن حضرت، پاداش بسیار بزرگی وعده داده شده و آن ورود به بهشت است.