مسعود فلاح روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين كتاب در دو جلد و در بردارنده ١٦ گويش است كه ٩ گويش در جلد نخست در ٤٠٤ صفحه و هفت گويش نيز در جلد دوم در ٤٠٠ صفحه نگاشته شده است.
فلاح افزود: اين گويش ها در بردارنده ي گويش شرق مازندران (تبرستان) است كه با جلد شوميز در قطع وزيري و با ياري گروه زبان و گويش فرهنگستان زبان و ادب فارسي به چاپ رسيد .
وي اظهار كرد: هريك از اين دو جلد به صورت جداگانه داراي بخش هاي پيشگفتار، معرفي مناطق مورد مطالعه همراه با پاره اي از آئين ها و فرهنگ آن، نام گويشوران، راهنماي جدول آوانگار، نكات دستور گويش ها، واژه هاي موضوعي، بخش فعل، جمله ها، نمونه متون و همچنين نمايه فارسي است.
فلاح گفت: گويشوران اين مجموعه، خود را گيلك و زبانشان را گيلكي مي دانند. اين در حالي است كه در سال هاي اخير، رسانه ها تلاش دارند كه زبان مازندران را با نام استان و به نام مازندراني قلمداد و معرفي كنند كه اين نكته براي پژوهشگران و به ويژه مردم شناسان داراي اهميت ويژه اي است.
جهفر اكبرپور نويسنده اثر فوق نيز با بيان اينكه تاليف اين مجموعه حاصل سال ها پژوهش است، هدف از آن را اشاعه زبان و گويش هاي گوناگون مازندراني دانست.
وي افزود: همانگونه كه در پيشگفتار اين كتاب يادآوري كرده ام ، يكايك واژه ها را از مردمان خونگرم كوهستان و دشت مازندران ، طي ساليان و از نزديك و چهره به چهره و به طور طبيعي شنيده، پرسيده و ثبت و ضبط كردم.
اين نويسنده ياد آور شد: بخش واژگان موضوعي اين كتاب دربردارنده بخش هاي اندام هاي بدن، ابزارهاي كار، آفت ها , بيماري ها، بستگان , مكان ها، معماري، پوشيدني ها، گياهان، جانوران، موقعيت هاي جغرافيايي، اعداد، مزه ها، ضميرها، خصلت هاي انساني و واژه هاي متضاد است .
اين دوره دو جلدي با شمارگان 500جلد وبا قيمت 400 هزار ريال توسط فرهنگستان زبان انتشار يافت.ك/3
7330/1899
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۱
ساري-ايرنا-رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بهشهر از چاپ كتاب «گنجينه گويش هاي ايراني استان مازندران» با نويسندگي جعفر اكبرپور در اين شهرستان خبر داد.