روزنامه امروز خراسان جنوبي، چاپ بيرجند روز پنجشنبه اول بهمن 94 در شماره2980خود گزارشي از نسرين حميدي با عنوان« ويزيت مجدد؛ اجحاف در حق بيماران » منتشر كرد.

ادامه مطلب به اين شرح است: متاسفانه گرفتن ويزيت در زمان ارائه برگه آزمايش يا عكس از سوي برخي از پزشكان به‌ صورت عرف درآمده و در خيلي از موارد پيش مي ‌آيد كه پزشك براي بيماري كه به وي مراجعه كرده در نسخه آزمايش يا عكسبرداري تجويز مي‌ كند.
در اينگونه موارد بيمار پس از مراجعه به آزمايشگاه دو باره به مطب پزشك باز مي گردد تا جواب آزمايش را به پزشك نشان دهد، اين به آن معناست كه پزشك درحالي ‌كه به ويزيت بيماري ديگر مشغول است آزمايش بيمار خود را براي لحظاتي مورد بررسي قرار مي ‌دهد.
سپس با توضيحات لازم آن را توسط منشي به بيمار عودت مي‌دهد در واقع در اين موارد پزشك كار خاصي انجام نمي‌دهد و تنها يك آزمايش انجام شده را بررسي مي ‌كند كه در واقع تكميل كننده مراجعه قبلي بيمار است.
با اين حال پزشكاني وجود دارد كه براي ارزيابي آزمايش يا عكس نيز از بيماران ويزيت دريافت مي‌ كنند، اين به آن معناست كه بيمار در هر دو مراجعه خود به پزشك ناگزير بايد مبلغ ويزيت را به‌ طور كامل بپردازد، اين در حالي است كه مبلغ قابل توجهي براي آزمايش و عكسبرداري پرداخته است.
بدين‌ترتيب شايد يك بيمار براي مراجعه به يك پزشك ناگزير باشد سه مرتبه پول پرداخت كند و اگر متوسط حق ‌ويزيت پزشكان را 20هزار تومان نيز فرض كنيم او 60هزار تومان در يك نوبت به يك پزشك خواهد پرداخت.
تازه اين مبلغ جدا ازحداقل هزينه آزمايشي است كه بهاي آن به‌ مراتب از ويزيت پزشك بالاتر است صرف ‌نظر از اين هزينه، به‌ نظر اخلاقي نمي ‌رسد كه يك پزشك براي بررسي نتيجه عكس و آزمايش از بيمار ويزيت دريافت كند.
در حالي كه شايد اين كار يك يا دو دقيقه هم بيشتر طول نكشد و يا توسط خود منشي اين برگه آزمايش به رويت پزشك برسد بدون اينكه بيمار خودش حق ورود به داخل اتاق را داشته باشد.
زهرا احمدي يكي از شهروندان بيرجندي كه تحت نظر پزشك زنان و زايمان در بيرجند قرار دارد در اين باره به خبرنگار ما گفت: معمولا براي ويزيت مبلغ 20 هزار تومان را پرداخت مي كنم و اگر پزشك سونوگرافي براي من بنويسد چون ساعت كاري مطب ها اكثرا بعد ازظهر است جواب سونوگرافي در همان روز آماده نمي شود يا ممكن است نوبت دهي براي سونوگرافي تمام شده باشد بنابراين مجبوريم اين ويزيت را دوباره پرداخت كنيم.
محمدي بيمار ديگري با بيان اينكه حتي پزشكان عمومي براي ديدن آزمايش حق ويزيت دو باره طلب مي كنند، گفت: اگر منشي پزشك خيلي هواي بيمار را داشته باشد، بخشي از حق ويزيت ديدن آزمايش را مي گيرد.
وي مي گويد: وقتي هزينه درمان و دوا و دارو اين همه بالاست گرفتن ويزيت هاي مجدد تضييع حقوق بيماران است كه بايد با آن برخورد شود.
يكي از متخصصين زنان و زايمان در بيرجند در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: معمولا اگر بيمار در همان روز ويزيت و معاينه اوليه عكس يا سونوگرافي خود را به پزشك نشان دهد هزينه اي از او گرفته نمي شود اما در روزهاي بعد چون فاصله اي بين درمان بوجود آمده نياز است كه پزشك دو باره پرونده بيمار را بررسي كند بنابراين معمولا ويزيت گرفته مي شود.
دكتر عطايي ادامه داد: پزشكان نيز در گرفتن اين ويزيت با هم متفاوتند و برخي ممكن است اين مبلغ را بگيرند و برخي هم نگيرند.
دكتر قاليبافان يكي ديگر از پزشكان عمومي در شهر بيرجند نيز به خبرنگار ما گفت: اگر در نوبت دوم براي عكس و يا سونوگرافي بيمار به پزشك مراجعه كرد اگر مشكلي در سونوگرافي يا عكس نباشد پزشك مخير است كه هزينه ويزيت را بگيرد تا نگيرد و لي معمولا اين مبلغ گرفته نمي شود.
وي ادامه داد: به طور كلي اگر در نوبت دوم براي عكس يا سونو پزشك بيمار را معاينه كند يا دارو برايش تجويز كند در واقع براي اين معاينه نيز بايد هزينه پرداخت شود.
** شكايت از پزشكان مد شده است!
وي با انتقاد از جو مسموم بوجود آمده در رسانه ها اظهار داشت: با توجه به جوي كه در رسانه ها بوجود آمده و مد شدن شكايت در بين بيماران از پزشكان انگيزه كاري از پزشك گرفته شده با وجود اينكه پزشك تلاش مي كند بيمارش را با تمام وجود درمان كند.
** قانوني وجود ندارد
رئيس سازمان نظام پزشكي استان در گفت و گو با خبرنگار ما در اين باره گفت: قانون واضح، روشن و شفافي در اين زمينه در سطح كلان كشور وجود ندارد.
دكتر بلالي افزود: با اين وجود ما از طريق معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با وزارت خانه مكاتباتي را طي دو سال گذشته داشته ايم تا با تشكيل كميته اي در استان اين موضوع را بررسي و تعرفه ها را تعديل كنيم.
وي ادامه داد: در اين كميته مشخص شد كه اگر بيمار در همان روزي كه معاينه مي شود و پزشك عكسي را براي او تجويز مي كند اين عكس يا سونوگرافي را دوباره به پزشك عودت داد هزينه اي از او گرفته نشود.
اگر در روز دوم اين اتفاق افتاد 50 درصد ويزيت از او گرفته شود و در روز هاي بعدي اگر بيمار مراجعه كرد ويزيت كامل اخذ شود.
وي افزود: ما اين مصوبه را به پزشكان و همكاران خود اعلام كرديم اما از دو سال گذشته تا الان در اين زمينه مكاتبه يا مصوبه استاني نداشته ايم.
رئيس سازمان نظام پزشكي استان با اشاره به اينكه مردم مي توانند اگر در اين زمينه شكايتي دارند به سازمان نظام پزشكي استان يا معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند مراجعه كنند، اظهار داشت: با توجه به اينكه قانوني در اين زمينه وجود ندارد نمي توانيم پزشكان را اجبار كنيم .
بلالي در پاسخ به سوال خبرنگار ما در مورد طرح زيرميزي پزشكان نيز اظهار داشت: خوشبختانه در اين زمينه شكايت كتبي در استان به ما ارائه نشده و شكايت تلفني نيز نداشته ايم و آمار شكايات در اين زمينه در استان بشدت كاهش يافته است.
2047/