به گزارش ايرنا،حجت الاسلام والمسلمين عليرضا اعرافي روز پنجشنبه درهمايش «سخني با قلب هاي زنده پيرامون نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان در اروپا و آمريكاي شمالي» در مدرسه عالي امام خميني قم، بااشاره به اينكه در مساله غرب شناسي عقب هستيم، افزود: يك هزارم سرمايه هايي كه غربي ها براي مطالعات اسلامي و شرق شناختي هزينه كرده اند، ما براي شناخت غرب هزينه نكرده ايم.
وي اضافه كرد: روحانيان بايد بتوانند اين رويارويي معرفتي و فكري را مهندسي كنند، اين مساله همان چيزي است كه رهبر معظم انقلاب و امام راحل بارها بر آن اصرار كردند كه حوزه بايد در جايگاهي باشد كه از عهده پاسخگويي به اين مسائل و از مواجهه اسلام با جريانات فكري و فلسفي غرب برآيد.
وي درادامه با بيان اينكه نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمريكاي شمالي پاسخگويي به هجمه هاي غرب عليه اسلام است ، گفت: همه بايد دراين راستا هوشمندانه و بسيار قوي تر از قبل در انتشار گفتمان اسلام و همچنين توليد اثر فعاليت كنيم و دراين راستا دستگاه ديپلماسي و فرهنگي بايد تلاش گسترده تري را انجام دهند.
اعرافي ادامه داد: معظم له پرچمدار گفتمان اسلامي هستند و در نامه هاي ايشان 20 محور بسيار مهم عنوان شده كه بايد به درستي تبيين و تحليل شود.
وي با بيان اينكه چندقرن است كه همه حوادث و وقايعي كه در جهان اسلام اتفاق مي افتد به گونه اي در ارتباط با غرب است، افزود: بدون تبيين درست اين مواجهه نمي توانيم به جلو حركت كنيم، حوزه هاي علميه و گفتمان انقلاب رسالت مهمي در مديريت مواجهه امت اسلام با تمدن غرب دارند.
وي تصريح كرد: نظام آموزش، پژوهش و تبليغ حوزه بايد ظرفيت مواجهه با جريانات معاصر تمدن غربي را داشته باشد و بتواند توده هايي فعال در عرصه تبليغ را تربيت كند.
رئيس جامعه المصطفي اضافه كرد: حضور در عرصه هاي فرهنگي نيز وظيفه سنگيني است و همه محققان و انديشندان بايد در اين عرصه به جد تلاش كنند.
وي با بيان اينكه يكي از پايه هاي اين تهاجم بي رحمانه و همه جانبه در حوزه هاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي، فكري و معرفتي، ارائه تصويري واژگون و غلط از اسلام در جهان غرب بوده، گفت: اين تصوير را به خورد ملت هاي غربي دادند و نسل به نسل هم تصاوير اشتباه به آن ها منتقل شده كه پايه اي براي اسلام هراسي و هراساندن نسل هاي جوان از اسلام و انديشه متعالي اسلام شده است
وي اضافه كرد: سياستمداران غربي از اين بستر براي اجراي جنگ ها و هجمه هاي گوناگون عليه اسلام استفاده مي كنند كه نامه هاي رهبر معظم انقلاب مواجهه با اين تصويرهاي غلط در ذهن غربي ها را هدف قرار داده است.
اعرافي بيان كرد: بعد از رنسانس شاهد پيدايش بنيان هاي فكري، معرفتي و فلسفي در جهان غرب بوديم كه اصولا دين را غلط و اسلام را واژگون تفسير مي كند كه بر ماده گرايي، حس گرايي و نسبت گرايي معرفت در حوزه هاي فلسفي و اخلاقي مبتني است.
وي افزود: اين جريان كه بر انديشه هاي ليبراليستي و سكولاريستي كه مبتني است، دين را هدف گرفته و صدها متكفر در يك مسير انحرافي هزاران نظريه توليد كردند تا دين به حاشيه برود و غلط تفسير شود.
اعرافي با بيان اينكه جريان استشراق نيز در امتداد همين جريان اسلام هراسي شكل گرفت، گفت: در طول چند قرن اخير بسياري از متفكران غربي به سمت شناخت اسلام آمدند و درصدد اين بودند كه اين جريان را براي شناخت اسلام قرار دهند.
وي افزود: اين جريان با مطالعات شرق شناسي، عمدتا در جهت فهم غلط و گاهي مغرضانه و واژگون نشان دادن اسلام در غرب تلاش مي كند.
وي جريانات تبشيري را از ديگر جريانات در جهت وارونه نشان دادن اسلام عنوان و بيان كرد: بخش قالب جريان هاي كليسا، دستگاه هاي پاپي و مسيحيت در طول تاريخ چند قرن گذشته، جاده صاف كن استعمار غربي بودند و تلاش كردند تصوير غلطي از پيامبر اسلام و دستگاه فكري و قوانين فكري اسلام ارائه دهند كه امروز اين جريان در 30 كشور با ابزارهاي رسانه اي مختلف فعاليت مي كند.
رئيس جامعه المصطفي گفت: سياستمداران با دستگاه هاي عريض، اهداف استعماري، اقتصادي و سياسي را در جهان اسلام دنبال مي كنند كه يكي از اهداف اين جريان نيز ارائه تصوير غلط از تاريخ و نظام اسلام است.
وي رسانه را يكي ديگر از مهم ترين جريانات دنياي در راستاي اسلام هراسي غرب عنوان كرد و گفت: اين جريان با به كارگيري همه ابزارها مدرن در حوزه فيلم و سينما، با هدف گيري انديشه و سلوك اسلامي ذهن غرب را نسبت به انديشه اسلامي منحرف مي كند
وي گفت: در سال هاي اخير حركت هاي غلط و بي منطقي با مديريت غرب در جهان اسلام شكل گرفته كه از يك سو باعث عقب ماندگي هاي جهان اسلام و از سوي ديگر باعث به وجود آمدن تكفير و ترور شده است.
اعرافي با بيان اينكه مرجعيت، ولايت، انقلاب و تشيع شاخ و برگ هاي اين تصوير غلط است، گفت: علاوه بر اينكه بايد در ميدان سياسي مقاومت كنيم و در برابر هجمه ها بايستيم، بايد در ميدان فرهنگي نيز نقش ايفا كرد.
وي با بيان اينكه يك جانبه گرايي، استعمارگرايي، سياست هاي متناقض، معيارهاي دوگانه و غفلت از رنج ديگران مهم ترين نقطه ضعف هاي روبنايي دنياي غرب است، گفت: امروز نظام سياسي آل سعود كه نه انتخابات و نه حقوق بشر دارد زير سايه غرب زندگي مي كند، در حاليكه جمهوي اسلامي ايران با اين جايگاه فكري و معرفتي مورد بغض غرب است.
وي تصريح كرد: اگر كشورهاي غربي بخواهند در چند ماه ريشه داعش خشك مي شود كه اين واقعيت ها بايد به عمق فهم جوانان غرب برود.
اعرافي ابراز اميدواري كرد: اين نشست آغازي براي اهتمام به نقش آفريني روزافزون حوزه در تعالي اسلام و انعكاس انديشه هاي ناب امام و رهبري در سراسر جهان باشد.
نخستين همايش سخني با قلب هاي زنده پيرامون نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان در اروپا و آمريكاي شمالي به منظور تحليل نامه هاي رهبر فرزانه انقلاب روز پنجشنبه از سوي مجمع عمومي جامعه مدرسين حوزه علميه در مدرسه عالي امام خميني(ره) قم برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري، حجت الاسلام والمسلمين احمد مروي، معاون ارتباطات حوزوي دفتر مقام معظم رهبري و حجت الاسلام والمسلمين احمد فرخ فال رئيس مجمع عمومي جامعه مدرسين در اين همايش سخنراني كردند.
در اين همايش آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري مدير حوزه هاي علميه مدير حوزه هاي علميه، آيت الله سيد احمد خاتمي، عضو مجلس خبرگان رهبري، حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا آشتياني، نماينده قم در مجلس شوراي اسلامي، اعضاي شوراي عالي جامعه مدرسين، اعضاي مجمع عمومي جامعه مدرسين، علما، فضلا و اساتيد حوزه حضور داشتند.
بيش از 70 مقاله به دبيرخانه همايش سخني با قلب هاي زنده رسيده است كه از صاحبان چهار اثر در اين همايش تجليل شد. ك/3
/2085/ 6133/
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵
قم- ايرنا- رئيس جامعه المصطفي العالميه گفت: مهمترين وظيفه روحانيان در عصر تهاجم ها و ناتوهاي فرهنگي و هجمه هاي فكري، فلسفي و معرفتي غرب به جهان اسلام اين است كه جريانات فكري و معرفتي را بشناسند و خود را بازسازي و بروزسازي كنند تا با توليد فكر و انديشه، نرم افزار لازم را براي مواجهه فراهم نمايند.