زاهدان- ایرنا- معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: براساس آمارهای موجود سیستان و بلوچستان از ابتدای سالجاری تا آبان بیشترین میزان صادرات و واردات را بین استانهای مرزی كشور به خود اختصاص داده است.

ولی الله افخمی روز پنجشنبه در كارگروه توسعه صادرات غیر نفتی سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار كرد: میزان كل صادرات مرزی كشور از ابتدای سال تا آبان، 290 میلیون دلار بوده كه سیستان و بلوچستان با 146 میلیون دلار، حدود 51درصد از این میزان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: میزان واردات مرزی كشور نیز در این مدت 91 میلیون دلار بوده كه 45 میلیون دلار آن از سیستان و بلوچستان انجام شده است.
وی با یادآوری مزیت های سیستان و بلوچستان ادامه داد: مرز ریمدان در جنوب این استان یك ظرفیت خوب است كه می تواند به توسعه تجارت منطقه كمك كند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: باتوجه به اینكه مرز ریمدان فاصله نزدیكی به كراچی در پاكستان دارد استقرار گمرك و سایر دستگاه های مرتبط در این منطقه الزامی است.
افخمی خاطر نشان كرد: منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار باید تنها به واحد هایی كه ارزش افزوده تولید می كنند، اجازه فعالیت دهد.
وی با یادآوری ایجاد ارزش افزوده در واحدهای بسته بندی برنج در منطقه آزاد چابهار بیان كرد: مشكل پیش آمده برای این واحدها باید رفع شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: استقرار واحد اسكن كامیون در مرز میرجاوه نیز باعث سرعت بخشیدن فرایند تردد خودرو ها شده اما باید برای بهبود وضعیت ظاهری این مكان اقدام شود.
وی افزود: بهبود وضعیت تجارت كوله باری به خصوص استفاده از چرخ گاری در مكان های مقرر و بهسازی محوطه ها باید به صورت جدی در دستور كار قرار گیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح كرد: برای حل مشكل كارت های الكترونیك مرز نشینان باید اختیارات لازم به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تفویض شود.
افخمی خاطر نشان كرد: پاكستان از اهداف اصلی ایران اسلامی برای تجارت است و نباید با منع كردن برخی كالاهای مصوب شده، باعث بی اعتمادی این كشور نسبت به خود شد.
وی افزود: از آنجائی كه پاكستان در صنعت پارچه پیشرفت های زیادی كرده، برای بهبود وضعیت كارخانه بافت بلوچ باید از توان علمی و سرمایه ای طرف پاكستانی استفاده كرد.
وی ادامه داد: برای حضور شركت های توانمند سیستان و بلوچستان در نمایشگاه تولیدات ایران در روسیه حمایت كامل انجام می شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: سیستان و بلوچستان با داشتن ظرفیت هایی همچون مرزهای وسیع و منطقه آزاد و دریای عمان یك فرصت محسوب می شود.
زهرا اربابی افزود: باید از فرصت پیش آمده برای توسعه روابط تجاری با روسیه به بهترین شكل استفاده كرد و سییستان و بلوچستان می تواند در بخش های مختلفی از جمله كشاورزی و شیلات به این كشور صادرات داشته باشد.
وی بیان كرد: با توجه به اجرایی شدن برجام و باز شدن درهای دنیا به روی ایران، انتظار می رود تا برخی از هیات های تجاری خارجی برای بازدید از توانمندی های سیستان و بلوچستان به این استان هدایت شوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تمام موانع سلیقه ای و ساختاری مربوط به تجارت غیر نفتی باید رفع شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز اظهار كرد: با نگاهی ملی به سیستان و بلوچستان می توان از ظرفیت ها و فرصت های موجود در كشورهای همجوار آن بهترین بهره برداری را كرد.
نادر میرشكار بیان كرد: سیستان و بلوچستان با ظرفیت های خود توانسته دومین تولید كننده خرمای كشور باشد.
وی اظهار كرد: طرح های زیر بنایی بسیاری برای توسعه صنعت در استان در حال اجرا است كه از جمله آنها می توان به توسعه بندر و اسكله های چابهار، خط راه آهن جنوب به شمال، واحدهای پتروشیمی و كارهای اكتشافی معدن اشاره كرد.
وی خاطر نشان كرد: با وجودی كه دو كشور افغانستان و پاكستان بازار مصرف خوبی دارند اما سهم ایران از این بازار كمتر از یك میلیارد دلار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: این استان در سال قبل با صادرات 465 میلیون دلاری رتبه دوم كشور را به خود اختصاص داد.
میرشكار ادامه داد: برای توسعه تجارت و برداشتن برخی محدودیت ها، باید قراردادهای منطقه ای با برخی كشورهای منطقه امضا شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سیستان و بلوچستان هم گفت: یكی از مشكلات تجارت با پاكستان ممنوع كردن واردات برنج از این كشور توسط ایران است كه كشور پاكستان نیز در مقابل، خرید فرآورده های نفتی و برخی میوه ها مانند سیب درختی از ایران را ممنوع اعلام كرده است.
عبدالحكیم ریگی میرجاوه اضافه كرد: نباید در بندهای قراردادهای امضا شده با كشورهای مختلف تغییری ایجاد كرد.
وی افزود: برای توسعه تجارت باید برای تجارت با كشور افغانستان نیز تعرفه های ترجیحی لحاظ شود.
7311/6081/6012