به گزارش روز شنبه روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي مازندران، عبدالرحمن زاغي درباره اهميت مبارزه زمستانه بهمنظور كاهش جمعيت عوامل زمستانگذران آفات و بيماريهاي درختان ميوه هستهدار و دانهدار به باغداران توصيه كرد كه قبل از مبارزه زمستانه به كارشناسان حفظ نباتات و كلينيكهاي گياهپزشكي براي مشاوره و دريافت نسخه گياهپزشكي مراجعه و نسبت به خريد سموم توصيه شده برابر نسخه صادره شده از فروشگاههاي مجاز و معتبر در قبال اخذ فاكتور اقدام و از مصرف سموم و روغنهاي بدون نام و تاريخ گذشته خودداري كنند.
وي افزود: به باغداران توصيه ميشود براي مبارزه با آفت سپردار سفيد توت بر روي درختان سياه ريشه مانند هلو، شليل، گردو و كيوي، پس از هرس، سرشاخههاي آلوده را از درختان خارج و سرشاخهها را امحا كنند، چرا كه حذف شاخههاي آلوده در كاهش جمعيت آفت بسيار موثر است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران ادامه داد: مبارزه مكانيكي از طريق پاك كردن تنه و شاخههاي اصلي درختان آلوده با اسكاچ يا گوني آغشته به محلول روغن امولسيون شونده به نسبت دو درصد، در كاهش آلودگي تاثيرگذار است.
زاغي بيان كرد: در صورتي كه آلودگي بر روي سرشاخهها گسترش پيدا كند، روغنپاشي زمستانه درختان آلوده با روغن امولسيون شونده به ميزان دو تا 2.5 ليتر در 100 ليتر آب تا 10 روز قبل از باز شدن جوانههاي گل تاثيرگذار است.
وي خاطرنشان كرد: به باغداران توصيه ميشود براي پيشگيري و كاهش عوامل زمستانگذران بيماريزاي قارچي و باكتريايي در اوايل بهار، محلولپاشي درختان با سموم توصيه شده هنگام تورم جوانهها و قبل از باز شدن كامل گلها انجام شود.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران با تاكيد بر اينكه باغداران براي پيشگيري از اثرات سوء اختلاط سموم مسي با روغن امولسيون شونده از اختلاط سموم مسي و روغن امولسيون شونده خودداري كنند، گفت: باغداران حداقل فاصله يك هفتهاي بين روغنپاشي و سمپاشي با سموم مسي را رعايت كنند.
زاغي ادامه داد: براي جلوگيري از اثرات سوء احتمالي محلولپاشي بر روي زنبور عسل، بايد قبل از مبارزه زمستانه به زنبورداران منطقه اطلاعرساني شود تا نسبت به جابجايي كندوها و رعايت نكات ايمني اقدام كنند.
وي افزود: به باغداران توصيه ميشود از اطلاعات هواشناسي و اطمينان از عدم بارندگي 24 تا 48 ساعت پس از سمپاشي توجه كنند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: استفاده از ماسك، لباس مخصوص سمپاشي، دستكش، چكمه، عدم خوردن و آشاميدن و سيگار كشيدن هنگام سمپاشي، شستن اعضاي آلوده بدن با آب و صابون پس از سمپاشي الزامي است.
مازندران حدود 150 هزار هكتار اراضي باغي دارد كه 110 هزار هكتار آن مربوط به باغ مركبات است.
مازندران 460 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي دارد و سالانه بيش از شش ميليون تن انواع محصولات كشاورزي در اين استان توليد مي شود.
6097
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹
ساري - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران برلزوم مبارزه زمستانه با آفات درختان ميوه براي كاهش خسارت تاكيد كرد.