به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، فرخ عليم مروستي دارنده كرسي پژوهشي پردازش سيگنال از سوي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري (بنياد ملي علم ايران) درباره اين كرسي پزوهشي گفت: اعطاي كرسيهاي پژوهشي به دلايلي همچون توجه به تحقيقات در حوزههاي مختلف علمي، حمايت از اين تحقيقات و پيادهسازي نتايج آن و تداوم اين حمايتها كه در به نتيجه رسيدن اين تحقيقات داراي اهميت است.
عضو هيات علمي دانشگاه شريف افزود: در حوزه پردازش سيگنال كه كرسي آن به من تعلق گرفته، كشور ما به دلايل مختلف هنوز قدرت زيادي ندارد، پردازش سيگنال هنوز به عنوان رشته مجزا مورد توجه قرار نگرفته است و در افراد اين حوزه در گروههاي مختلف همچون مخابرات و مهندسي پزشكي فعال هستند.
مرودستي با اشاره به اينكه پردازش سيگنال كاربرد كلي دارد ادامه داد: زمينههاي برقي و غير برقي از جمله كاربردهاي حوزه پردازش سيگنال است اين حوزه تنها محدود به مخابرات نيست و در رشتههاي مختلف همچون مكانيك، عمران و مهندسي پزشكي ميتواند مربوط شود.
وي تصريح كرد: با توجه به تجربه و تحقيقات 40 سالهاي كه در اين حوزه دارم،در حال طراحي نسل جديد مبدلهاي آنالوگ به ديجيتال هستيم، اين آنالوگها در تمام سيستمهاي الكترونيكي و مخابراتي وجود دارد. پيش از ايجاد دنياي ديجيتال يك مبدل آنالوگ براي تبديل به ديجيتال وجود داشته است.
رئيس پژوهشكده مخابرات نظري افزود: ما بر اساس نمونهبرداري رندوم و روشهاي نوين بازسازي روي نسل جديد اين آنالوگها مشغول فعاليت هستيم تا بعد از پيادهسازي آن را تبديل به چيپ كنيم و در نهايت به عنوان اي تو دي جديدي مطرح شود. اين تحقيقات در حال انجام است اما به علت محدود بودن منابع مالي سرعت پيشرفت ما كم بوده و كار كردن با افراد تخصصي نيز نيازمند هزينه زيادي است.
علمي(1)**1023**1440
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱
تهران-ايرنا-رئيس پژوهشكده مخابرات نظري از طراحي نسل جديد مبدلهاي آنالوگ به ديجيتال با اعطاي كرسي پژوهشي پردازش سيگنال خبر داد.