مشهد- ايرنا- رئيس اداره تعاون روستايي تايباد از راه اندازي نخستين مركز تكثير و پرورش زالوي طبي در اين شهرستان خراسان رضوي خبر داد.

عباس معتمدي راد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين مركز با پنج هزار قطعه زالوي مولد و تخم گذار، كه از شمال كشور صيد و منتقل شده، فعاليت خود را آغاز كرده است.
وي با ييان اينكه پيش بيني مي شود در يك دوره يكساله بيش از 150 هزار قطعه زالو در اين مركز تكثير شود، اعتبار هزينه شده براي ايجاد اين مركز را افزون بر 700ميليون ريال عنوان كرد كه از محل منابع داخلي اتحاديه تعاوني روستايي تايباد تامين شده است.
وي اظهار كرد: اين مركز در فضايي به مساحت 100 متر مربع ايجاد شده كه در حال حاضر دو نفر به صورت مستقيم در آن مشغول به كار شده اند.
وي قيمت هر قطعه زالوي مولد را 35 هزار ريال عنوان كرد و گفت: صيد زالوي مولد در در فصل بهار و پاييز صورت مي گيرد و اكنون هر قطعه زالوي پرورش يافته دست كم هشت هزار ريال و حداكثر 30 هزار ريال به فروش مي رسد.
رئيس اداره تعاون روستايي تايباد افزود: پرورش و تكثير زالو بازگشت سرمايه مطلوبي دارد كه با هزينه كرد 50 تا 100 ميليون ريال مي توان يك كارگاه كوچك آنرا راه اندازي كرد.
معتمدي راد همجواري اين شهرستان با كشور افغانستان را فرصت مناسبي براي صادرات زالوي پرورش يافته به اين كشور عنوان و اظهار كرد: باتوجه به اهميت زالودرماني در عصر كنوني، تكثير و پرورش زالوي طبي مي تواند تحول چشمگيري در رشد اقتصادي، صادرات و اشتغال زايي منطقه به وجود بياورد.
بر اساس يافته ها، نخستين بار دو هزار و 500 سال قبل از زالو درماني در مناطقي از جمله ايران باستان، هند، يونان، رم و نيز مناطقي از اروپا استفاده مي شده است.
خاصيت درماني زالو مربوط به بزاق دهان آن و ماده اي ضد انعقاد خون به نام 'هيرودين' است كه موجب رقيق شدن خون و باز شدن گرفتگي رگها و در نتيجه افزايش خون رساني به مغز و بدن مي شود و از آن براي درمان گروه متنوعي از بيماري ها و از جمله سردرد، امراض قلبي، ضعف قواي جسماني، آلزايمر، زخم معده و التهابات كبدي استفاده مي شود.
شهرستان 114 هزار نفري تايباد در فاصله 225 كيلومتري جنوب شرقي مشهد قرار دارد.7494/5132