به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر سورنا ستاري در ديدار با چون لي باي رييس آكادمي علوم چين، با بيان اين كه سفر رييس جمهوري خلق چين به ايران و انعقاد تفاهمنامه همكاري، فصل تازهاي از تعاملات علمي و فناورانه ميان دو كشور را رقم خواهد زد، گفت: دراين ديدار نسبت به ملاقات پيشين اتفاقات و تحولات مثبتي رخ داده است و در فضاي كنوني، هيچ گونه مانعي براي گسترش همكاريهاي دو طرف در حوزههاي مورد توافق وجود ندارد.
وي زيست فناوري، فناوريهاي نانو و علوم شناختي را از مهمترين زمينههاي جدي دو كشور همكاري برشمرد و اظهاركرد: اين حوزهها در تعامل ميان دو كشور كمتر مورد توجه قرار گرفته و اكنون فرصت بسيار خوبي است كه همكاري ايران و چين در حوزههاي يادشده گسترش پيدا كند.
ستاري، با بيان اينكه زيستفناوري بخش قابل توجهي از روابط علمي و فناورانه دو طرف را شكل خواهد داد، بيان كرد: بخش قابل توجهي از شركتهاي دانش بنيان ايران در حوزه زيست فناوري بهطور جدي فعال هستند و ايران در حوزه، حتي در زمان تحريمها نيز صادرات دارويي گستردهاي به ساير كشورها داشته است و خوشبختانه در شرايط فعلي، تعداد زيادي از محصولات دانشبنيان حوزه زيست فناوري توليد ايران، آماده ورود به بازارهاي جهاني هستند.
ستاري، حوزه فضايي را يكي ديگر از زمينههاي همكاري بين دو كشور دانست وافزود: حوزه علوم و فناوريهاي فضايي، جزء زمينه هاي مورد علاقه ايران براي همكاري مشترك است كه تعامل شركتهاي دانش بنيان اين حوزه، ميتواند موجب پيشرفت هردو طرف شود.
وي با تاكيد بر اينكه زيرساخت مناسبي كه براي پروژههاي پژوهشي و تحقيقاتي مشترك فراهم شده ، بايد براي همكاري شركتهاي دانش بنيان نيز فراهم شود، بيان كرد: ايران بازاري بزرگ براي شركتهاي جمهوري چين، داراي ظرفيتهاي بسيار خوبي براي ديگركشورها به خصوص شركتهاي چين است و اگر شركتهاي چيني با فناوري، دانش فني و سرمايه و به خصوص راه اندازي مراكز تحقيق و توسعه خود در ايران حضور پيدا كنند، آمادگي داريم اين همكاري را گسترش داده و ظرفيت بزرگ بازار ايران در در اختيار آنان قرار دهيم.
ستاري با اشاره به همكاري شركتهاي دو كشور به عنوان يكي ديگر از زمينههاي همكاري مشترك، افزود: اين همكاري ميتواند به صورت پايلوت با همكاري با 2 يا 3 شركت انجام شودو با توجه به ظرفيت راهبردي و اقتصادي ايران، اين كشور ميتواند پايه صادراتي باشد براي شركتهايي كه ميخواهند در منطقه حضور صادراتي داشته باشند.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري، سفر رييس جمهوري چين را اتفاقي تاريخي و مهم در گسترش تعاملات فناورانه دو كشور ارزيابي كرد و ابراز اميدواري كرد اين ارتباطات به شكل جدي تر ادامه پيدا كند.
*** فرصت تازه همكاري ايران و چين در حوزه علمي و فناوري
چون لي باي، رييس آكادمي علوم چين، با بيان اين كه حضور رييس جمهوري چين و امضاي تفاهم نامه همكاري مشترك، فرصت هاي تازه اي براي همكاري آغاز شده است، نشست با معاون علمي و فناوري رييس جمهوري اسلامي ايران را بسيار مثبت ارزيابي كرد و گفت: حوزههاي فناوري راهبردي به خصوص نانو و زيست فناوري زمينه خوبي است تا بتوانيم جايگاه جديدي را در همكاري طرفين رقم بزنيم.
وي ادامه داد: زمينه كنوني براي همكاري تبادل اساتيد و دانشجو است كه به طور جديدي ادامه پيدا خواهد كرد؛ بيش از 700 انستيتو آكادمي علوم چين يكي ديگر از زمينه هايي است كه ميتوانيم در آينده تبادل و همكاري جديد را آغاز كنيم و اميدواريم اين همكاري در آينده افزايش داشته باشد.
در پايان دو طرف ضمن گفت و گو در حوزه هاي همكاري مشترك، بر ايجاد كميته پيگيري همكاري مشترك تاكيد كردند.
علمي (1)** 9340**1440
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت:ايران آماده همكاري با چين در زمينه فناوري هاي نوين اعم از زيست فناوري، نانو و علوم شناختي است.