ياسوج - ايرنا- عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دبير هيات حمايت از كرسي هاي آزادانديشي دانشگاه هاي كشور گفت: دانشگاه ها در زمينه برگزاري كرسي هاي نظريه پردازي و مناظره ها مستقل عمل كنند.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام عبدالحسين خسروپناه روز دوشنبه در ديدار با امام جمعه ياسوج افزود: البته دانشگاه ها نيز بايد مراقب باشند تا اين كرسي ها و نظريه پردازي ها نيز قانوني و بر اساس آئين نامه اجرايي مصوب شوراي انقلاب فرهنگي برگزار شود.
وي تصريح كرد: چنانچه برگزاري اين كرسي هاي آزاد انديشي و نظريه پردازي بر اساس قانون و آئيين نامه باشد هيچ نهاد امنيتي، اطلاعاتي و قضايي نيز حق دخالت در اين راستا را ندارند.
وي با بيان اينكه در برخي استان ها حتي كار به احضار رئيس دانشگاه به دادسرا نيز كشانده شد، افزود: دخالت نيروهاي امنيتي و قضايي در موضوع برگزاري كرسي هاي آزادانديشي، مناظره ها و نظريه پردازي و نقادي خلاف قانون و آئين نامه اجرايي است.
خسروپناه خواستار حمايت هاي معنوي و دلسوزانه امامان جمعه از شان و جايگاه رئيسان دانشگاه ها شد و گفت: نهادهاي امنيتي، اطلاعاتي و قضايي نيز بايد در اين زمينه با درايت و منطقي عمل كنند.
وي با بيان اينكه كرسي هاي نظريه پردازي و ترويجي كه مبحثي علمي و مناظره اي است با مباحث و كرسي هاي آزادانديشي و برخي نشست هاي سياسي در دانشگاه ها متفاوت است، گفت: در زمينه كرسي هاي نظريه پردازي در مدت حدود 12سال گذشته تاكنون تنها 23 اثر ثبت شده است.
امام جمعه ياسوج نيز در اين نشست بر ضرورت جايگاه و اهميت موضوع علم و مباحث نظريه اي و مناظره ها از نظر اسلام تاكيد كرد و گفت: پويايي و تعالي دانشگاه ها منوط به برگزاري مناظره ها و مباحث علمي و نظريه پردازي است.
حجت الاسلام و المسلمين سيدعلي اصغر حسيني افزود: دانشگاه ها بايد هميشه سرشار از تضارب افكار، عقايد و انديشه هاي مختلف باشد زيرا زمينه رشد و شكوفايي جامعه نيز در سايه دانشگاه هاي پويا و علمي شكل مي گيرد.
حجت الاسلام والمسلمين حسيني تاكيد كرد: رئيسان دانشگاه ها و متوليان امور نيز بايد سعي كنند تا در زمينه برگزاري مناظره ها و كرسي هاي آزادانديشي با ظرافت عمل كنند و از افرادي كه حضور آنها به نحوي موجب ايجاد چالش و حساسيت بيشتر در استان و نهادهاي مختلف مي شود بپرهيزند.
3016/6110/ 1257