انزلي-ايرنا- ناظر گمركات گيلان گفت: به سر انجام رسيدن برجام بزرگترين خدمت را به تجارت ايران كرده است.

محمد شهبازي روز دوشنبه به مناسبت روز جهاني گمرك در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: تاريخ در خصوص نقش برجام بر رونق تجارت و اقتصاد كشور قضاوت خواهد كرد.
وي افزود: بعد از برجام شاهد افزايش فعاليت كشتي هاي ايراني با پرچم جمهوري اسلامي ، فعاليت بانك هاي خارجي ، حذف واسطه ها و تسهيل تجارت خواهيم بود.
شهبازي با بيان اين كه وظيفه گمرك پس از برجام سنگين تر و حجم كارها بيشتر مي شود ، ادامه داد: گمرك با اجراي سامانه جامع و الكترونيكي كردن كل روند امور گمركي ، خود را براي انجام بهينه وظايف محوله آماده كرده است .
وي يادآور شد: مهمترين كاري كه گمرك در سال گذشته انجام داد پياده كردن سامانه جامع گمركات كشور بود .
به گفته وي با اجراي اين سامانه كالا از محل دفتر ، شركت يا كارخانه توليدي اظهار شده و كليه مراحل صدور پروانه ،مجوزهاي استاندارد و قرنطينه به صورت الكترونيكي و بدون نياز به حضور فيزيكي صاحب كالا صورت مي پذيرد.
شهبازي با اشاره به پيشرو بودن گيلان در اجراي سامانه الكترونيكي گمركي تصريح كرد ؛ اكنون كليه خدمات گمركي در گمركات انزلي ،آستارا و حسن رود به صورت الكترونيكي انجام مي گيرد.
ناظر گمركات گيلان و مديركل گمرك انزلي يادآور شد: مزيت اجراي سامانه الكترونيكي به حداقل رساندن تشريفات گمركي است.
وي اضافه كرد: كار بزرگ ديگر گمركات گيلان زير كليد بردن انبارهاي اختصاصي و نصب سيستم جامع در انبارها به منظور حل مشكل كمبود انبار ،سيلو و مخازن سوخت بود .
وي گفت: اكنون امكان اتصال انبارها و مخازن سوخت به سيستم جامع گمرك مهيا است و با اين كار توانستيم كالاهاي وارداتي را به بندر انزلي جذب كنيم .
ناظر گمركات گيلان تصريح كرد: براي كمك به صادرات كالا ، پس از دريافت درخواست ،ارزياب گمرك به محل مراجعه كرده و پروانه گمركي صادر مي نمايد.
شهبازي در ادامه تحريم ميوه و تره بار تركيه از سوي روسيه را فرصت مغتنمي براي تجار و توليدكنندگان داخلي بخصوص گيلان خواند و توليدكنندگان و بازرگان ها را دعوت به استفاده از اين موقعيت مناسب كرد.
وي حمل يكسره سوخت را از ديگر كارهاي مهم صورت گرفته در گمركات گيلان عنوان كرد.
وي ابراز اميدواري كرد با رفع مشكلات گريبانگير تجارت نظير حذف عوارض خاص و تكميل زيرساخت هاي مختلف بندري و حمل و نقل شرايط براي واردات و صادرات در گيلان بهتر شود.
ناظر گمركات گيلان خاطرنشان كرد: با توجه به موقعيت خوب ايجاد شده نسبت به رشد فعاليت هاي تجاري و گمركي و بهبود اقتصاد بسيار خوشبين هستيم .
وي يادآور شد: طي 10 ماه امسال حدود 222 ميليون و 295 هزار دلار كالاي غيرنفتي شامل محصولات نباتي ، معدني ، صنايع غذايي و نساجي از گمركات استان صادر شده است.
به گفته وي مقصد كالاهاي صادراتي عمدتا روسيه ،آذربايجان، قزاقستان ، عراق و تركيه بوده است.
وي افزود: همچنين در اين مدت 787 ميليون و 760 هزار دلار كالا شامل آهن آلات، ماشين آلات صنعتي ، لوازم برقي ، چوب و تخته ، گندم و جو و محصولات شيميايي از گمركات گيلان وارد كشور شده است.
شهبازي خاطرنشان كرد : عمده واردات گمركات گيلان از روسيه ،آذربايجان ، قزاقستان و تركيه است.
ناظر گمركات گيلان گفت : اين گمركات طي 10 ماه امسال چهار هزار و 500 ميليارد ريال درآمد به خزانه دولت واريز نموده است.
گمركات گيلان شامل انزلي ، آستارا و حسن رود از با سابقه ترين و در عين حال مجهزترين و به روزترين گمركات كشور محسوب مي شود.
26 ژانويه مصادف با ششم بهمن روز جهاني گمرك نامگذاري شده است.
6030/6070/ 1257