به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا ، رسول دیناروند در حاشیه دومین گردهمایی مسئولان روابط عمومی معاونت های غذا و داروی سراسر كشور در جمع خبرنگاران در عین حال به این نكته نیز اشاره كرد كه شمار داروخانه های منتخب هم زیاد نیست و داروی سقط جنین نه تنها در داروخانه های عمومی وجود ندارد كه اصولا به راحتی در اختیار افراد قرار نمی گیرد.
وی گفت: داروخانه های منتخب داروخانه هائی به شمار می آیند كه نظارت بر آن ها جدی و حساس است و این داروخانه ها با حساسیت بیشتری اداره می شوند.
دیناروند تصریح كرد: بازار داروی سقط جنین متاسفانه عمدتا توسط شبكه قاچاق و در جاهائی مانند ناصرخسرو است ؛ چون تقاضا برای این دارو وجود دارد.
وی اضافه كرد: برای اینكه جلوی توزیع قاچاق این دارو گرفته شود فقط حضور دائمی پلیس كافی نیست و مجموعه ای از اقدامات نیاز است تا توزیع قاچاق داروی سقط جنین به حداقل برسد.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه كرد: تاكنون در جمع آوری این داروهای قاچاق موفق نبودیم و به كمك نهادهای اطلاعاتی، امنیتی و قضایی نیاز داریم تا داروهای قاچاق را جمع آوری كنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای سقط جنین در داروخانه های دانشگاهی ، آموزشی و هلال احمر توزیع می شود.
دیناروند افزود: معادل 50 درصد كالاهای وارداتی رسمی به كشور ، كالای قاچاق وارد كشور می شود.
**پاكسازی دوباره ناصرخسرو
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح كرد: كاری در دست انجام است تا شبكه داروهای قاچاق از خیابان ناصرخسرو جمع آوری شود كه جزئیات آن متعاقبا به اطلاع مردم خواهد رسید.
دیناروند افزود: در خیابان ناصرخسرو عمدتا داروهای سقط جنین، هورمونی ، ژنتیكی ، دوپینگ و بدنسازی و اعتیاد توزیع می شود.
وی تصریح كرد: هر گاه دارویی دچار كمبود می شود، شبكه قاچاق آن در ناصرخسرو تشكیل می شود كه از داروهای تاریخ گذشته نیز استفاده می كنند.
**نگرانی از كمبود داروهای بیمارستانی
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان كرد: نگران هستیم كه تاخیر بیمه در پرداخت تعهدات مطالبات خود به بیمارستان ها به زنجیر تامین دارو در بیمارستان ها آسیب برساند.
دیناروند گفت: بیمارستان ها باید مطالبات خود را دریافت كنند تا بتوانند بدهی خود را تسفیه كنند ، برخی شركت ها یك سال است كه طلب ها را دریافت نكرده اند و تدارك محموله های دارویی بعدی را نمی توانند انجام دهند.
**برای داروهای تجویز پزشك نیازی به مراجعه به تهران نیست
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با اطمینان می گویم اگر پزشكی در استانی نسخه تجویز كند، بیمار برای تهیه آن نیاز نیست به تهران بیاید.
دیناروند افزود: اگر دارویی صرفا در هلال احمر توزیع شود به آن خاطر است كه فقط یك یا دو پزشك آن دارو را تجویز می كنند و تعداد بیماران آن به 20 نفر می رسد.
وی تاكید كرد: لازم نیست كسی برای تهیه نسخه خود از شهرستان به تهران بیاید و شاید فقط برای خدمات درمانی به تهران می آید زیرا بخشی از خدمات درمانی در قطب ها انجام می شود.
وی ادامه داد: خدمات درمانی پایه در همه نقاط كشور در دسترس است اما خدمات تخصصی و فوق تخصصی فقط در قطب ها انجام می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تعداد برخی بیماران خاص از جمله بیماران پیوندی ، تالاسمی و ام اس بالغ بر چند هزار نفر می شود و در همه استان ها خدمات درمانی دریافت می كنند اما تعداد برخی بیماران از 20 تا 40 نفر است و نمی توان به خاطر آنان دارو را در 40 استان توزیع كرد؛ پزشك خاصی در تهران هست كه آنان را تحت نظارت دارد.
**با اجرای برجام، انتظار كاهش قیمت دارو را داریم
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروها پیش از اجرای برجام به جز رادیو داروها – كه توانستیم آنها را نیز داخل كشور تولید كنیم- بطور مستقیم تحریم نبودند اما در نقل و انتقال مالی آنها دچار مششكل بودیم كه این مشكل اكنون برطرف شد.
دیناروند افزود: ارتباط بانك های ایرانی با بانك های بین المللی و در پی آن امكان تامین دارو با روش های عادی برقرار شده است .
وی تصریح كرد: بنابراین اكنون انتظار كاهش قیمت داروها ، سرعت تامین تدارك دارویی و بازگشت به شرایط عادی دارو را داریم.
**بازار داروهای گیاهی در حال توسعه است
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بازار داروهای گیاهی در ایران در حال توسعه و استقبال مردم نیز از آن خوب است.
دیناروند افزود: داروهای گیاهی جایگزین داروهای مدرن نمی شوند و مكمل هستند.
**واردات مكمل ها از منابع معتبر در حال توسعه است
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: متاسفانه بخش عمده ای از مكمل ها و فرآورده های بدنسازی ، قاچاق و برخی از آنها تقلبی هستند.
دیناروند افزود: تولید داخل و واردات مكمل ها از منابع معتبر در چند سال اخیر در حال توسعه است.
وی در خصوص توزیع مكمل ها در باشگاه های ورزشی ادامه داد: وزارت ورزش باید در این زمینه بیشتر فعال باشد؛ باشگاه ها ورزشی نباید محمل جولان مكمل ها باشد و مربیان نباید درگیر توزیع مكمل ها شوند.
**دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی برای تولید داروی داخلی هستیم
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در دوران پسابرجام، دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی برای كمك به اقتصاد و تولید داروها در داخل كشور هستیم.
دیناروند افزود: باید بستری را فراهم كنیم كه برندهای معتبر دارویی داخل كشور تولید شوند.
**كاهش حمایت بیمه ای از داروهای تالاسمی
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: افزایش قیمت دارو برای بیماران تالاسمی اتفاق نیفتاده است بلكه سه ماه پیش ، پوشش یكی از بیمه ها از این دارو كاهش پیدا كرد و اكنون بیماران باید مابه تفاوتی را برای دارو بپردازند.
دیناروند افزود: از سازمان بیمه گر درخواست كرده ایم كه پوشش بیمه ای را بازگرداند اما آنها نیز دلایل خود را دارند؛ طبق مصوبه دولت پوشش بیمه ای در اجرای طرح تحول سلامت نباید از داروها كاهش یابد.
وی ادامه داد: اكنون داروی داخلی تالاسمی رایگان بوده اما نوع خارجی آن ، حمایت بیمه و دولت را دارد اما باید مابه تفاوتی نیز برای آن پرداخت كند.
اجتمام ** 9185 ** 9314**1776
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸
تهران - ایرنا - رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای سقط جنین جزء داروهای بیمارستانی به شمار می آید و فقط در داروخانه های منتخب توزیع می شود.