تهران-ايرنا-دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي گفت: ما در عرصه صنايع فراساحل پيشرفت‌هاي زيادي داشته‌ايم و نمونه بارز اين ادعا رسيدن به خود كفايي در زمينه سازه‌هاي دريايي است.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از پايگاه عمومي و اطلاع رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري محمد سعيد سيف دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي در دومين نشست شوراي ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي گفت: هدف برگزاري سلسله نشست‌هاي تخصصي كه ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي برگزار مي‌كند ايجاد فضايي دور از تبليغات سازماني است تا مشكلات هر حوزه خاص دريايي در آن مطرح و منجر به حل مشكلات مطرح شده شود.
سيف با بيان اين موضوع كه تا كنون شش جلسه از اين سلسله نشست‌ها برگزار شده است، ادامه داد: اميدواريم در اين نشست‌ها مشكلات نقصان‌هاي موجود در عرصه‌هاي مرتبط با دريا را شناسايي كرده و در نهايت براي رفع اين مشكلات مزايا و پتانسيل‌هاي مرتبط را هم معرفي كنيم.

***جايگاه علوم و فناوري‌هاي دريايي در كشور
دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي با ارائه اطلاعاتي آماري به بررسي وضعيت موجود فناوري‌هايي دريايي پرداخت و گفت: زنجيره تامين مي‌تواند اشتغال جدي و استفاده بهينه از توان صنعتي كشور را به دنبال داشته باشد.
وي با تاكيد بر نقش و حضور بخش خصوصي در صنعت اظهار كرد: توجه به زنجيره توليد مسبب توسعه بازار و فناوري در بخش خصوصي است. از اين رو توجه به زنجيره توليد الزامي است و نقش و حضور بخش خصوصي در صنعت دريايي بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
سيف با اشاره به كمبودها و مشكلات موجود در حوزه دريا عنوان كرد: عدم وجود اهداف راهبردي كمي و مشخص براي توسعه صنايع دريايي و كلي گويي ، عدم ارائه برنامه‌هاي اجرايي اعم از ملي و نيروي انساني و همچنين توجه نكردن به زنجيره و بازارهاي مرتبط از فقدان‌هاي موجود در حوزه دريا است كه بايد به آن توجه كرد.
وي در ادامه با اشاره به بخشي نگري و عدم‌جامعيت برنامه‌ها در حوزه دريا گفت: استفاده نكردن از خبرگان و تشكل‌ها در حوزه دريا از ديگر مشكلات اساسي است كه بايد به آن پرداخته شود تا بتوان مشكلات را در حوزه دريا شناسايي كرد و از پيش رو برداشت.

***ارزيابي و حمايت طرح‌هاي فناورانه دريايي
دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي با اشاره به 44 طرح فناورانه دريايي گفت: تا كنون 44 طرح فناورانه دريايي به منظور ارزيابي و بررسي و حمايت به ستاد ارسال شده است كه از ميان طرح‌هاي واصله 10 طرح مورد تاييد، 25 طرح در حال بررسي و هشت طرح نيز رد شده است. از برخي طرح‌هاي مورد تأييد و حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري مي‌توان به توليد پيستون موتورهاي فوجي دريايي، سامانه مديريت جامع شناورها و طراحي و ساخت هاوركرافت و در نهايت ساخت و توليد جت اسكي 3 نفره اشاره كرد.
سيف با تاكيد بر حمايت از اخذ گواهينامه‌هاي دريايي براي تجهيزات ساخت داخل بيان كرد: در راستاي توسعه توليد داخلي و حمايت از توليد كنندگان به منظور ورود به عرصه ساخت تجهيزات دريايي، ستاد طي تفاهم نامه اي با موسسه رده بندي ايرانيان، با تأمين بخشي از هزينه ارزيابي و صدور گواهينامه‌هاي دريايي از توليد كنندگان داخلي حمايت خواهد كرد.
براساس اين گزارش، ستاد در راستاي حمايت از شركت هاي دانش بنيان و توسعه فناوري هاي دريايي و رفع نيازهاي صنايع، اقدام به برگزاري جلسات مشترك با شركتهاي بزرگ مانند شركت خيبر (يكي از بزرگترين تأمين كننده هاي قطعات و ماشين آلات و ملزومات مصرفي كشتي هاي اقيانوس پيما و ساحلي در ايران)، شركت ملي نفت كش و نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران كرده است.
علمي **1311**1440