به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دكتر سید منصور رایگانی امروز سه شنبه در نشست خبری نوزدهمین كنگره سالیانه طب فیزیكی، توانبخشی والكترو دیاگنوزبا بیان اینكه تخت توانبخشی شامل چرخه متخصص طب فیزیكی توانبخشی، پرستار، فیزیوتراپ و . . .است،افزود:جامعه ما به شدت نیازمند خدمات توانبخشی است و با افزایش سالمندی در كشور این نیاز در آینده بیشتر احساس می شود.
وی با بیان اینكه توانبخشی نیاز امروز و ضرورت فردا است، گفت:درحال حاضرعدم تبیین واستقرار بخشهای بستری در اكثرمراكز بیمارستان و آموزش كشور از جمله معضلات است كه با ابلاغ جدید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اقدامات موثری در جهت استقرار واحد های مربوطه صورت گرفته است.حلقه ایجاد درمانهای مبتنی بر توانبخشی تشكیل تیم توانبخشی است.
وی اضافه كرد:در حال حاضر پیشرفت های علمی در درمان بیماری ها در كشور به خوبی نمایان است اما وضعیت بستری توانبخشی با كمبود تحت مواجه است.
وی با بیان اینكه كشور ما از نظر بخشهای بستری توانبخشی بسیار پایینتر از سایر كشورها اظهار كرد: در كشورهایی مثل ژاپن، 100 هزار تخت بستری توانبخشی وجود دارد.
رایگانی تصریح كرد:البته در حال حاضر خدمات را در حد توان ارائه میدهیم اما این خدمات به صورت زنجیره كامل نیستند. خدمات به بیماران توانبخشی نیاز به زنجیره كامل دارد واین زنجیره را پیشگیری، درمان و توانبخشی تشكیل می دهد كه بیماران بتوانند با هزینه كم از این امكانات بهره مند شوند.
رایگانی درباره پوشش بیمه ای بیماران توانبخشی اظهار كرد: خدمات بیمه ای نامناسب و هزینه های زیاد درمان این بیماران باعث می شود كه بسیاری از بیماران از خدمات درمانی و رفاهی توانبخشی به راحتی نتوانند استفاده كنند وضروری است در این زمینه تعرفه مناسب و مطلوب برای این بیماران تعریف شود.
وی گفت: درحال حاضر 450 پزشك متخصص طب فیزیكی و توانبخشی در كشور فعال و به بیماران خدمات توانبخشی ارایه می كنند.
رایگانی از راه اندازی دوره فلوشیب ضایعات نخاعی و ستون فقرات خبر داد و گفت : این دوره اولین دوره در كل منطقه خاورمیانه است كه در بیمارستان رفیده تنها مركز توانبخشی كشور راه اندازی خواهد شد.
وی در بخشی دیگر ازسخنان خود افزود:كسانی كه دچار ضایعات نخاعی و منجر به اختلالات جسمی و حركتی می شوند نیاز به توانبخشی به صورت استاندارد دارند كه این موضوع باعث كاهش تولید ملی در كشور می شود.
رئیس انجمن طب فیزیكی، توانبخشی ایران افزود: مشكل عمده ما كمبود بودجه نیست بلكه یكی از مهمترین مشكل مدیریت بودجه و هدفمند كردن بودجه است .
رایگانی به شایع ترین بیماری های عضلانی و اسكلتی اشاره كرد و گفت :شایع ترین اختلال در حیطه توانبخشی اسكلتی و عضلانی است و همچنین دردها از جمله كمر درد از دیگر بیماری های شایع است .
وی اضافه كرد: یكی دیگر از مهمترین و شایع ترین بیماری ها سكته های مغزی و ضایعات نخاعی است كه گروه هدف درمان هستند و دراین كنگره به طور مفصل در این زمینه بحث و بررسی می شود.
رایگانی گفت :طب فیزیكی و توانبخشی سه جهت گیری دارد ، ارایه خدمات طبیعی مانند ورزش كردن، درمان كم هزینه و درمان های كم تهاجمی است.
در ادامه دكتر سید احمد رئیس السادات دبیر انجمن طب فیزیكی و توانبخشی ایران گفت: 10 تا 25 درصد افراد دچار درجاتی از درد مزمن هستند و افزایش امید به زندگی و جمعیت سالمندی این دردها را روز به روز در میان افراد جامعه افزایش خواهد داد.
وی اظهار كرد: پزشكان در رشته های مختلف رویكرد كاهش درد و علاج آن می پردازند و در این راستا همكاری بین رشته ای و استفاده از روش های تشخیصی یكی از عوامل موثر در موفقیت و هزینه اثر بخشی درمان به شمار می رود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد:نكته مهم مدیریت درد، كاهش كوتاه مدت و مهمتر هدف پیشگیری از عود درد است كه به نظر می رشد در توانبخشی مدیریت درد استفاده نشده است .
رئیس السادات اظهار كرد: الگو و راهنمای بالینی در زمینه رویكرد درد و كنترل آن در كشور وجود ندارد و متناسب با شرایط بومی سازی نشده است.
به گفته وی نبود تعرفه در برخی موارد پوشش بیمه ای مناسب از دیگر مشكلات به شمار می رود.
وی گفت :ارایه تازه ترین روش های درمانی در سندرم دردهای عضلانی ستون فقرات، تازه ترین های طب توانبخشی بیماری های عضلانی- اسكلتی، آزمایش های مربوط به بیماری های عضلانی اسكلتی و تازه های طب توانبخشی قلب و ریه وطب توانبخشی سكته مغزی و ضایعات نخاعی از دیگر موضوعات مورد بررسی در این كنگره است.
نوزدهمین كنگره سالیانه طب فیزیكی، توانبخشی و الكترودیاگنوز ایران در روزهای 14 تا 16 بهمن ماه در هتل المپیك تهران برگزارمی شود.
علمی **1354**1440
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴
تهران-ایرنا-رئیس انجمن طب فیزیكی و توانبخشی ایران با اشاره به اینكه درحال حاضركمتر از 20 تخت توانبخشی داریم كه بیشتر آنها در تهران است، گفت:بیمارستان ها و مراكز درمانی كشور به دو هزار و 500 تخت بستری توانبخشی نیاز دارند.