تهران- ايرنا- محققان نوعي ابزار تصويربرداري ابداع كرده اند كه زير پوست را نشان مي دهد و وضعيت جريان خون را در سراسر بدن رديابي مي كند؛ اين دستگاه پتانسيل پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي و پيش بيني بروز اين بيماري ها را دارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ديلي ميل، اين دستگاه جديد كه توسط محققان دانشگاه واترلو ابداع شده است، مي تواند جايگزين گوشي هاي طبي، دستگاه هاي فشار خون و سوزن هايي شود كه براي رصد وضعيت جريان خون به كار مي روند.
اين فناوري كه تصويربرداري هموديناميك ناميده مي شود، جريان خون را در سراسر بدن رديابي و پمپاژ خون را در صفحه نمايش پررنگ مي كند.
عملكرد اين دستگاه مانند بسياري از حسگرهاي مجازي است كه وضعيت جريان خون را در بخش هاي مختلف بدن ارزيابي مي كنند.
به گفته محققان دانشگاه واترلو، اين اولين وسيله غيرلمسي قابل حمل است كه به متخصصان اجازه مي دهد كل سيستم جريان خون را در بيماران خود كنترل كنند.
رابرت آملارد از محققين دانشگاه واترلو مي گويد: سيستم هاي سنتي پركاربرد كنوني، ضربان خون در يك نقطه بدن را مي خوانند، اما دستگاه جديد اندازه گيري هاي حاصل از تمامي اين نقاط ضرباني در بدن را براي رصد مستمر، به يك رايانه منعكس مي كند.
اين ابزار شبيه يك دوربين ويديويي است كه با نگاه به اعماق زير پوست، جريان خون را در صفحه نمايش پررنگ مي كند.
اين ابزار به يك منبع نور نياز دارد و با به كارگيري طراحي سخت افزار پزشكي و فرآيند سيگنال ديجيتال، تجسمي از پمپاژ خون را در بخش هاي مختلف بدن ارائه مي كند.
محققان اطمينان دادند كه اين ابزار از طريق اثر متقابل نور با خون انسان كار مي كند و استفاده از اين ابزار روي انسان ها بي خطر است زيرا در آن از پرتو اشعه ايكس و يا امواج فراصوت استفاده نشده است.
علمي**2038**2017