به گزارش ايرنا وحيد احمدي روز سه شنبه در نشست شوراي معاونان پژوهش و فناوري دانشگاهها و مراكز پژوهش و فناوري منطقه شش كشور در يزد، از تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه به عنوان يكي از برنامه هاي محوري اين وزارتخانه ياد كرد.
وي افزود: ارتباط با صنعت يكي از راه هايي است كه مي تواند در كاربردي كردن پژوهش ها بسيار اثرگذار باشد.
وي اظهار كرد: كارهاي زيادي را در اين زمينه دنبال كرده ايم و بايد دانشگاه ها تغييراتي را در نظام آموزشي و ساختار علمي خود ايجاد كرده و ارتباط بيشتري با بخش صنعت برقرار كنند.
وي افزود: دانشگاه ها بايد به سمت توليد علم و تبديل آن به ثروت و نيز تربيت كارآفرين در دانشگاه حركت كنند.
معاون پژوهشي وزير علوم با اشاره به اهتمام اين وزارتخانه براي كاربردي كردن پژوهش ها افزود: قراردادهايي با وزارتخانه هاي نفت، دفاع، جهاد كشاورزي و سازمان حفاظت محيط زيست در اين راستا بسته شده است.
وي تلاش براي تحقق دانشگاه هاي كارآفرين و برنامه ريز، كيفي سازي مجلات علمي و پژوهشي و توسعه كسب و كار دانش بنيان را از ديگر برنامه هاي معاونت پژوهشي وزارت علوم برشمرد.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم، تحقيقات و فناوري بر لزوم تغيير رويه استادان دانشگاه ها به عنوان اصل مهم ديگر تاكيد و تصريح كرد: متاسفانه در دانشگاه هاي ما تاكيد نمي شود كه استادان پروژه بياورند و با همين روند و فقط با ارائه مقاله، چند سال بدون دغدغه فعاليت مي كنند و دانشجو مي گيرند.
احمدي افزود: به دنبال ايجاد اين فرهنگ در دانشگاه ها هستيم تا استاداني كه پروژه دارند بتوانند دانشجوي تحصيلات تكميلي بگيرند.
وي گفت: براساس قانون با رفع موانع توليد، دانشگاه مي تواند از آن براي پژوهش استفاده كند كه اگر بخش صنعت براي حوزه پژوهش هزينه كند از معافيت مالياتي برخوردار خواهد شد و دانشگاه ها نيز بايد از ايجاد انگيزه اي كه براي بخش صنعت شده استفاده كنند.
وي با اشاره به رويكرد بين المللي پژوهش گفت: در اين زمينه با كشورهايي چون آلمان، اتريش، فنلاند، ايتاليا، فرانسه، آفريقاي جنوبي و ژاپن قراردادهايي را منعقد كرده ايم.
احمدي اظهار كرد: دانشگاهها بايد از ظرفيت و شرايطي كه با لغو تحريم ها پيش آمده بخوبي استفاده كنند.
در اين نشست يكروزه معاونان پژوهش و فناوري دانشگاهها و مراكز پژوهش و فناوري منطقه شش كشور شامل يزد، اصفهان و چهارمحال بختياري حضور داشتند.
2088/6197/5132
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۵
يزد - ايرنا - معاون پژوهش و فناوري وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: با تخصيص يك درصد از سهم توليد ناخالص ملي به تحقيقات، ميزان بودجه پژوهشي در سال آينده دو برابر مي شود.