به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا، سيد مصطفي قاسمي در نشست دبيران پنجمين جشنواره مدو لباس فجر اظهار داشت: در اين دوره از جشنواره مد و لباس فجر تغييرات زيادي انجام شده است. از جمله اين تغييرات مي توان به اضافه شدن حوزه هاي شعر ، ادبيات ، طنز، نمايشنامه و شبكههاي اجتماعي به كميته فرهنگي و هنري اشاره كرد.
وي ادامه داد: حوزه ادبيات بخش حايز اهميت در جشنواره پنجم به شمار مي رود كه اميدواريم امسال در اين حوزه با ارائه مقالات در حوزه ادبيات به اثربخشي جشنواره مد و لباس كمك كنيم.
وي خاطر نشان كرد:تصميم گرفتيم امسال جشنواره را محدود به قشر خاصي نكنيم تا به اين طريق افراد مختلف بتوانند در جشنواره حضور پيدا كنند ، پس فراخوان را خلاصه و 13 مورد را در آن لحاظ كرديم به اين صورت جشنواره به دوبخش رقابتي و غير رقابتي تقسيم شد كه در بخش رقابتي علاقهمندان مي توانند با ارائه آثار خود در جشنواره شركت كنند و همچنين در بخش غير رقابتي غرفه هايي را براي فعالان اين عرصه كه تمايل به حضور در جشنواره دارند؛در نظر گرفتهايم.
وي با اشاره به بخش طنز جشنواره افزود: طنز نيز از جمله بخش هايي است كه در جشنواره مد و لباس گنجانده شده است. از آن جا كه طنز در حقيقت نقدي هوشمندانه است و زباني شيرين و شيوا دارد؛ مي تواند علاوه بر جلب مخاطبان علاقه مند در ادامه مسير تعالي مد و لباس موثر و اقع شود.
در ادامه محمد مهدي كريمي نماينده كميته علمي جشنواره با اشاره بر تغيير ديدگاه كميته علمي به گستره فعالان صنعت مد و لباس گفت: در گذشته اعضايي براي كميته جشنواره مد و لباس فجر انتخاب ميشدند كه در حوزه طراحي لباس، تكنولوژي دوخت يا پارچه فعاليت مي كردند. ما نياز به يك اقتصاددان، فرهنگشناس، فيلسوف هنري داريم كه در كنار فعالان عرصه مد و لباس به پيشرفت اين روند كمك خواهند كرد.
وي گفت: كميته علمي قصد دارد در جشنواره موضوعات مقالات علمي را با نگاهي تخصصي تدوين كند كه به اين صورت مي توان شاهد توليد مقالات تخصصي در زمينه مد و لباس بود .
وي ادامه داد: اين كميته در تلاش است تا برنامه هايي از جمله تقدير از مقالات برتر حوزه مد و لباس، برگزاري كارگاه هاي آموزشي و پژوهشي، نشست هاي تخصصي، فعاليت هاي نمايشي دانشگاه ها و ... را در جشنواره برگزار كند.
صديقه پاك بين دبير كميته طراحي پنجمين جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: امسال جشنواره با تغييراتي روبه به رو بوده است حذف بخش لباس كودك از جشنواره مهم ترين تغييرات پنجمين جشنواره مد و لباس فجر است؛ از دلايل حذف اين بخش مي توان به برگزاري جشنواره جداگانه و مستقل براي لباس كودك است.
وي افزود: توجه به لباس كودك در جامعه ايراني در حاشيه قرار دارد؛ به همين سبب خانواده هاي ايراني براي تهيه لباس هاي كودك به سمت خريد كالاهاي خارجي سوق پيدا مي كنند كه اين موضوع هزينه هاي سنگيني را به سبد خانوار تحميل مي كند. به باور من پوشاك كودك از كانون توجه طراحان و توليدكنندگان داخلي دور مانده است. براي برطرف كردن اين نياز طي جلساتي قرار شد جشنواره جداگانه اي مختص به لباس كودك بعد از پايان جشنواره مد و لباس فجر برگزار شود.
دبير كميته طراحي ادامه داد: براي برگزاري بهتر جشنواره برنامه هايي از جمله برگزاري وركشاپهاي آموزشي و نشستهاي تخصصي در زمينههاي مختلف با حضور اساتيد حوزههاي رواشناسي ، طراحي و بخش صنعت مد نظر قرار داده ايم.
در ادامه حميد قبادي رئيس كارگروه ساماندهي مد و لباس كشور با تأكيد بر اين حقيقت كه بخش طراحي لباس كودك در سه سال گذشته مورد بي توجهي قرار گرفته است؛ عنوان كرد: جدا شدن بخش طراحي پوشاك كودك از جشنواره و برگزاري جشنوارهاي به طور جداگانه از نقاط حايز اهميت اين دوره از جشنواره است. همچنين قصد داريم در سال 95 به سمت برگزاري جشنواره هاي تخصصي حركت كنيم .
قبادي با تاكيد بر عدم توقف فعاليت هاي جشنواره گفت: بايد فكري براي جنبه كاربردي آثار كرد ،به نظر مي رسد لازم است تا از جشنواره ارزيابي كلي داشته باشيم تا به اين صورت بتوانيم با پايان جشنواره خروجي خوبي ارائه كنيم. هم چنين بايد شرايطي فراهم آورد تا اثر برگزيده را براي توليد و ارد بازار كنيم.
پنجمين جشنواره بين المللي مد و لباس فجر به دبيري منصور حسيني و به همت بنياد فرهنگي اصناف ايران از 18 تا 22 اسفند در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار خواهد شد. علاقه مندان براي مشاهده اخبار، رويدادها و فراخوان شركت در اين جشنواره مي توانند به نشاني: http://icfg.ir مراجعه كنند.
فراهنگ**9338**1569
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
تهران- ايرنا- دبير كميته فرهنگ و هنر جشنواره مدو لباس فجر از افزوده شدن حوزه هاي شعر ،ادبيات، طنز، نمايشنامه و شبكه هاي اجتماعي به كميته فرهنگي و هنري خبر داد.