تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۲

مشهد- ايرنا- معاون امور اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري خراسان رضوي از كاهش 18 درصدي طلاق توافقي در اين استان از ابتداي امسال تاكنون نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.

به گزارش ايرنا، سيد امير مرتضوي روز شنبه در كارگاه آموزشي مددكاران اجتماعي در مراقبت از خانواده و كاهش طلاق در مشهد بدون اشاره به آمار، اين كاهش را ناشي از نشستهاي قضايي متعدد، استفاده از ظرفيت قانون حمايت از خانواده، توان كارشناسان در دستگاهها، مراكز مشاوره و مددكاران و ظرفيتهاي مردمي دانست.
وي پيشگيري در حوزه طلاق را بسيار حائز اهميت ذكر و بيان كرد: حوزه پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي با مشكلاتي مواجه است كه نياز به برنامه ريزي و آموزش دقيق دارد.
معاون دادگستري خراسان رضوي گفت: براي موفقيت در پيشگيري بايد به سه عامل علت شناسي مبتني بر تحقيق و پژوهش ميداني و ارائه آمارها دقيق، استفاده از خرد جمعي و همچنين باور مسئولان اجرايي توجه ويژه داشت.
وي خشونت، طلاق و اعتياد را سه آسيب اجتماعي مهم ذكر و بيان كرد: اين موارد منشا بروز بسياري از بروز جرايم هستند اما در برنامه ريزي دستگاههاي اجرايي چندان جايگاهي ندارد.
مرتضوي افزود: طرحهايي كه تاكنون توسط دستگاههاي اجرايي براي كاهش طلاق يا پايداري خانواده اجرا شده بخاطر فقدان سازماندهي مناسب خروجي مطلوب و تاثيرگذار نداشته است.
وي تخصصي نبودن مشاوره خانواده را نيز ضعفهاي حوزه پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي ذكر و بيان كرد: مشاوره ها در خصوص خانواده تخصصي نيست.
معاون امور اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري خراسان رضوي همچنين با اشاره به وجود اشكال در وظايف وكلاي دادگستري ادامه داد: بيشتر وكلا دغدغه دستمزد خود را دارند و كمتر اظهار به ناتواني در رسيدگي به يك پرونده مي كنند.
وي در ادامه گفت: حجم پرونده هاي قضايي نيز زياد است و از هر 10مورد دعاوي هشت مورد مربوط به مسائل خانواده است.
مرتضوي افزود: مراكز مشاوره خانواده زير نظر معاونت اجتماعي دادگستري خراسان رضوي در حال شكل گيري است و در اين چارچوب مشاور خانواده، مشاور حقوقي و مذهبي و مددكار اجتماعي به انجام كار اصولي براي كاهش آسيبهاي اجتماعي كمك مي كنند.

* برخورد كاسبكارانه مراكز مشاوره
رئيس مجتمع قضايي شهيد مطهري مشهد نيز در اين نشست نشست گفت: صوري بودن فعاليت برخي مراكز مشاوره خانواده براي زوجيني كه قصد طلاق توافقي دارند يك معضل بزرگ در اين عرصه است.
حجت الاسلام حكمتي فر افزود: برخي مراكز مشاوره با دريافت مبلغي از زن و شوهر بلافاصله نظر مشاوره را صادر و زوجين را براي طلاق به دادگاه ارجاع مي دهند.
وي ادامه داد: كاسبكارانه عمل كردن برخي مراكز مشاوره به افزايش طلاق توافقي در جامعه دامن مي زند لذا مشاوران بايد بدانند وجهي كه از زوجين دريافت مي كنند توجيه قانوني و شرعي دارد و بايد حلال شود.
رئيس مجتمع قضايي شهيد مطهري مشهد گفت: با همكاري سازمان بهزيستي از فعاليت يكي از مراكز مشاوره در مشهد كه عملكردي كاسبكارانه در خصوص مراجعه زوجين براي طلاق توافقي داشت جلوگيري شد.
ماهانه هزار مورد طلاق توافقي در مشهد به مراكز مشاوره ارجاع داده مي شود.
7489/1858