به گزارش ايرنا، در اين نشست كه روز شنبه برگزار شد، نماينده شركت مشاور اين ستاد با بيان اين كه بجنورد با دارابودن 35 درصد جمعيت حاشيه نشين، بيشترين نسبت جمعيت ساكن در سكونتگاه هاي غيررسمي كشور را داراست، گزارشي از روند اجرايي مطالعات اين شركت ارائه كرد.
دكتر فاطمي با اشاره به سكونت حدود 63 هزار نفر در سكونتگاه هاي غيررسمي حاشيه بجنورد تصريح كرد: اين رقم 35 درصد جمعيت اين شهر در سال 85 را شامل مي شود كه در 15 درصد مساحت اين شهر سكني داشته اند.
وي وسعت محدوده نا بسامان شهري بجنورد و بافت فرسوده اين شهر را 153 هكتار، وسعت پهنه هاي تاريخي را 17 هكتار، مساحت سكونتگاه هاي غيررسمي را 565 هكتار، پهنه هاي با پيشينه روستايي را 83 هكتار و وسعت پهنه هاي داراي كاربري ناسازگار شهري در مركز استان را 76 هكتار خواند و گفت: 6 آبادي نيز با قرارگرفتن در حريم اين شهر نيازمند بازآفريني است.
وي خاطرنشان كرد: 24 سكونتگاه اسكان غيررسمي در بجنورد وجود دارد و 21 روستا نيز در حريم اين شهر واقع شده است كه به همراه بافت فرسوده مياني شهري همگي نيازمند برنامه ريزي و مديريت شرايط هستند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار نيز در اين جلسه تاكيد كرد: دستگاه هاي مسئول بايد قاطعانه از ساخت و ساز غيرمجاز در حاشيه شهرها جلوگيري كنند تا مشكلاتي مثل ارائه خدمات زيربنايي به اين سكونتگاه ها و نيز تبعات اجتماعي و امنيتي خاص در اين مناطق را شاهد نباشيم.
محمدحسين علي نيا همچنين با اشاره به مطالعات شركت مشاور طرح گفت: با توجه به مطالعات قبلي انجام شده در قالب طرح تفصيلي شهري، در اين ستاد به جاي تمركز بر مسائل فني، بايد بيشتر به تدابير اجتماعي و اقتصادي براي توانمندسازي اين سكونتگاه ها توجه شود تا هم با موازي كاري مواجه نشويم و هم مصوبات اين ستاد بتواند مكمل طرح تفصيلي باشد.
بديعي مقدم مديركل راه و شهرسازي خراسان شمالي نيز از عضويت 27 دستگاه اجرايي در ستاد تازه تاسيس بازآفريني شهري خبر داد و گفت: اين ستاد با هدف ارتقاي كيفيت زندگي شهروندان، بازيابي هويت شهري و تمركز بر حقوق شهروندي و با تاكيد وزير راه و شهرسازي تشكيل شده است.
رضواني شهردار مهر بجنورد هم در اين نشست برنامه هاي تعريف شده در اين ستاد را مردم محور خواند و تصريح كرد: مشكل اين محلات فقط مسائل فني، فيزيكي و كالبدي نيست و دستگاه هاي عضو ستاد بايد با جلب مشاركت مردم، پروژه ها و برنامه هاي خود را در اين مناطق پيش ببرند.
همتي رئيس اداره عمران و بهسازي اداره كل راه و شهرسازي خراسان شمالي هم در اين نشست از انجام مطالعات مشابه براي شهرهاي اسفراين و شيروان خبر داد و از فرمانداران و شهرداران اين شهرها خواست، با تشكيل ستاد متناظر شهرستاني، مقدمات كار را فراهم كنند.
در اين جلسه مقرر شد، ستادهاي شهرستاني ذيل اين ستاد به رياست فرمانداران شهرستان هاي استان تشكيل شود تا برنامه هاي اجرايي ستاد مطابق سند ملي تنظيم شده پيش برود.
همچنين معاون عمراني استاندار از اداره كل راه و شهرسازي خواست، براي تشكيل 5 كميته ذيل ستاد استاني سريعتر اقدام كند تا برنامه هاي مدون اجرايي براي بهسازي و نوسازي شهري پيگيري شود.
به گزارش ايرنا، ستاد بازآفريني پايدار شهري در دولت يازدهم با هدف شناسايي و تهيه سند چارچوب برنامه ريزي محدوده ها و محلات نيازمند بازآفريني، از جمله سكونتگاه هاي حاشيه شهرها و بافت مياني فرسوده شهري، تشكيل شده است. ستاد كشوري به رياست رئيس جمهوري و در غياب وي، با حضور وزير راه و شهرسازي برنامه هاي كلان اين حوزه را پيگيري مي كند.
رياست ستادهاي استاني متناظر نيز با استانداران است و دبيرخانه آن در ادارات كل راه و شهرسازي راه اندازي شده است. شركت مادر-تخصصي عمران و بهسازي شهري كشور متولي اصلي ساماندهي اين موضوع قلمداد مي شود./
7184/1744/ 1596
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷
بجنورد- ايرنا- نخستين نشست ستاد بازآفريني پايدار شهري خراسان شمالي با ارائه آماري از صدرنشيني بجنورد در كشور به لحاظ جمعيت حاشيه نشين و نيز تاكيد معاون استاندار بر جلوگيري از ساخت و ساز غيرمجاز در حواشي شهرها همراه بود.