بلگراد-ایرنا- برخی از كشورهای اروپایی برای رویارویی با بحران آوارگان جنگی كه اكثریت آنها از كشورهای سوریه، افغانستان و عراق هستند حصاركشی در مرزهای خود را درپیش گرفته اند كه مجارستان از جمله این كشورها است.

به گزارش ایرنا از پایگاه های اینترنتی بالكان، مقامات مجارستان پس از حصار كشی مرزهای این كشور با صربستان و كرواسی، از احتمال كشیدن دیوار در مرز با رومانی برای ممانعت از ورود آوارگان جنگی به این كشور خبر داده اند، با این وصف كه اگر مسیر مهاجرین در بالكان تغییر پیدا كند این اقدام عملی خواهد شد.
یانوش لازار رئیس كابینه نخست وزیر مجارستان پیشتر از آمادگی دولت برای بستن مرزهای این كشور با رومانی خبرداده و گفته بود اگر ضرورت ایجاب كند این اقدام به زودی انجام می شود.
لازار همچنین در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرده بود كه اتریش و اسلوونی در مرزهای خود حصاركشی كرده اند و این امكان وجود دارد مهاجران غیرقانونی مسیرشان را از صربستان به طرف مرزهای مجارستان و رومانی تعییر بدهند.
لازار نیز بااشاره به اینكه دولت این كشور برای حفاظت از مرزهای خود طرحی را مدنظر دارد، گفته بود كه حصار كشی در مرز با رومانی اقدامی است كه با توجه به مسیر تردد مهاجرین غیر قانونی اجرایی خواهد شد.
وی همچنین تاكید كرده بود كه مجارستان حتی یك مهاجر كه از كشورهای اروپای غربی برگشت داده شود را نمی پذیرد.
مجارستان در حال حاضر حركت مهاجرین و آوارگان جنگی را در منطقه بالكان دنبال می كند و اگر مسیر آوارگان تغییر كند امكان دارد كه تصمیم بستن مرزهای مجارستان با رومانی اجرایی شود.
ویكتور اوربان نخست وزیر مجارستان كه كشورش مرزهای خود با صربستان و كرواسی را به خاطر مهاجرین حصار كشی كرده است، پیشتر خواستار متوقف كردن كامل گسیل مهاجرین به اتحادیه اروپا شده بود.
نخست وزیر مجارستان اخیرا در مصاحبه ای با رادیو دولتی این كشور بحران آوارگان جنگی را مساله ای تعیین كننده برای سال جاری میلادی خوانده بود و كشورهای اتحادیه اروپا را به ایجاد خط دفاعی اروپا در مرزهای شمالی یونان با مقدونیه و بلغارستان فراخواند.
اوربان همچنین با اشاره به اینكه هیچ كشور دیگری به غیر از مجارستان از مرزهای خارجی خود، حفاظت و دفاع نمی كند، گفته بود كه ایجاد دیوار در مرز مانند روادید شنگن به منظور تردد آزاد مردم است.
مجارستان به دلیل جلوگیری از عبور آوارگان جنگی و پناهجویان از این كشور ابتدا در شهریور ماه امسال مرزهای خود را با صربستان و سپس در آبان ماه با كرواسی با كشیدن سیم خاردار مسدود كرد.
پناهجویان به دنبال بسته شدن مرزهای مجارستان با مرز صربستان برای ادامه مسیر خود به كشورهای شمال اتحادیه اروپا مجبور شدند كه مسیر خود را از صربستان به سوی كرواسی تغییر دهند.
پس از بسته شدن مرزهای مجارستان با صربستان، پناهجویان برای رسیدن به كشورهای اتحادیه اروپا بویژه آلمان، سوئد و هلند مسیر خود را به سوی مرزهای كرواسی تغییر دادند و به همین دلیل حكومت زاگرب با تأكید بر اینكه امكان پذیرفتن آنان را به تعداد بالا ندارد درخواست كمك از اتحادیه اروپا كرد و در اقدامی یك جانبه مرزهای خود را بر روی كامیون های صربستان بست.
مجارستان در آبان ماه امسال با كشیدن سیم خاردار در نوار مرزی با كرواسی این بخش از مرزهای خود را علاوه بر صربستان بر آوارگان جنگی و مهاجرانی كه قصد عبور از این كشور را به دیگر كشورهای بزرگ اتحادیه اروپا داشتند، مسدود كرد و این امر باعث شد مهاجرین برای بار دیگر مسیر خود را تغییر داده و از طرف كرواسی برای رسیدن به اتریش، آلمان و سوئد وارد اسلوونی شوند.
مقدونیه كه با مشكلات بزرگی در ورود آوارگان از یونان مواجه است اخیرا در دو مرحله مرزهای خود با یونان را بر روی آوارگان جنگی مسدود و باز كرد و دلیل این اقدام را مشكلات ادامه مسیر آنها در كشورهای بالكان برای رسیدن به شمال اتحادیه اروپا اعلام كرده بود
بر اساس تصمیمات آلمان، اتریش، اسلوونی و كرواسی مبنی بر محدود كردن ورود آوارگان جنگی و تشدید كنترل بر آنها، صربستان و مقدونیه نیز با اتخاذ تصمیماتی ورود آوارگان را به كشورهایشان محدود كردند.
در بحران پناهندگان فعلی، آلمان مهم ترین كشور پذیرنده پناهندگان در اتحادیه اروپا است. در سال 2015 سازمان های آلمانی ورود حدود 1.1 میلیون پناهنده به این كشور را ثبت كردند كه بالاترین آمار در تاریخ جمهوری فدرال آلمان است.
شبس**اروپام**436**1565