كویته - ایرنا - نوزدهمین نشست مشترك مرزی ایران و پاكستان كه از روز چهارشنبه گذشته با حضور معاون امنیتی و انتظامی استان سیسان و بلوچستان در شهر كویته پاكستان آغاز شده بود، روز گذشته با امضای تفاهم نامه ای بین طرفین به كار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'علی اصغر میرشكاری' معاون استاندار سیستان و بلوچستان ایران و 'سیف الله چتا' دبیر امنیتی ایالت بلوچستان پاكستان این تفاهم نام را درحضور جمع زیادی از نمایندگان رسانه های مختلف امضا كردند. در مراسم امضای این تفاهم نامه جمعی از مقام ها و مسئولان ذیربط سیاسی و امنیتی ایالت بلوچستان پاكستان نیز حضور داشتند.
این تفاهم نام كه در 28 بند تنظیم شده است، موضوع هایی از جمله همكاری های مرزی، افزایش بازارچه‌های مرزی و گذرگاه های رسمی بین دو كشور، تامین برق مورد نیاز مناطق مرزی پاكستان، مبارزه با پدیده شوم تروریسم و مقابله با قاچاق مواد مخدر و سوخت، مقابله با قاچاق انسان و مهاجرت های غیرقانونی و سایر موارد همكاری بین دو كشور را شامل می شود.
میرشكاری در مراسم امضای این تفاهم نامه اظهار داشت كه برای ایجاد امنیت پایدار، نیاز به تقویت زیرساخت های اقتصادی، اشتغال و فعالیت های عمرانی با هدف سرمایه‌گذاری مشترك دو كشور و بازرگانان و تجار و صاحبان سرمایه داریم زیرا فعالان اقتصادی و تجاری و در مجموع مردم، بهترین سرمایه برای تامین امنیت در دو كشور هستند.
در نوزدهمین نشست مشترك مرزی ایران و پاكستان، علاوه بر مرور بر مصوبات نشست مشترك قبلی كه به میزبانی زاهدان برگزار شده بود، بر اتخاذ رویكرد جدید برای ارتقا سطح همكاری های بازرگانی و مبادلات تجارت دو كشور بر مبنای مشاركت فعال بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری های مشترك تاكید شد.
براساس توافق میان ایران و پاكستان، نشست های مشترك مرزی هر شش ماه یك بار و بطور دوره ای در زاهدان و كویته برگزار می شود.
آساق**1723