به گزارش ایرنا، ولی الله سیف افزود: همانطور كه پیش از سفر به ایتالیا اعلام شده بود سوئیفت تا امروز(یكشنبه) می تواند برقرار شود، اعلام می كنم كه اتصال سوئیفت از فردا حاصل می شود؛ البته بانك ها یكی دو روز برای نصب نرم افزار آن زمان نیاز دارند.
وی گفت: 9 بانك سوئیفت نداشت كه فردا وصل می شوند اما بانك های غیرتحریمی ما سوئیفت داشتند و از روز اجرای برجام از آن استفاده می كردند.
** در گشایش ال سی هیچ بانكی مشكل ندارد
رئیس كل بانك مركزی گفت: با توجه به وضع سوئیفت هیچ بانك ایرانی در گشایش ال سی مشكلی ندارد.
وی گفت: البته برخی می گفتند چگونه در روز یكشنبه كه در اروپا تعطیل است ال سی ها انجام شده كه باید گفت: در روز یكشنبه ال.سی های ما در بانك های منطقه حاشیه خلیج فارس كه باز هستند انجام شد و بخشی از ال.سی ها نیز فردای آن روز در بانك های كشورهای اروپایی دریافت شد.
** ماموریت خاص رئیس كل بانك مركزی در سفر به ایتالیا و فرانسه
سیف درباره سفر به دو كشور ایتالیا و فرانسه گفت: در این سفر یك مسئولیت و ماموریت خاص را پیگیری می كردم.
وی افزود: حل و فصل مسائل بدهی بانك های ایرانی و موسسه های بیمه صادراتی این دو كشور، اصلی ترین موضوع این ماموریت بود.
وی گفت: با توجه به شرایط پس از برجام و رفع تحریم ها و شروع عملیات بازرگانی و بانكی با كشورهای اروپایی، باید تكلیف بدهی های بانك های ایرانی با شركت های بیمه صادراتی ساچه ایتالیا و كوفاس فرانسه تعیین تكلیف و رفع ابهام می شد.
سیف افزود: در تماس با این دو موسسه، بدهی های بانك های ایرانی رفع مغایرت و تفاهم نامه تسویه حساب آنها نهایی شد.
** پرداخت بدهی بدون محاسبه سود دیركرد
وی با بیان اینكه در مذاكرات خود با این دو شركت بیمه ای آنها اصرار داشتند كه به دلیل دیركرد بازپرداخت بدهی های بانك های ایران و اقساط معوق، بهره و سود دریافت شود، گفت: طرف ایرانی به هیچ وجه قبول نمی كرد كه سود بدهی ها محاسبه شود زیرا عدم پرداخت مطالبات آنها به دلیل تحریم ها بود، نه قصور بدهكار.
رئیس كل بانك مركزی گفت: باوجود فشار طرف مقابل، آنها مجاب شدند كه هیچ نوع سودی محاسبه نشود و از زمان سررسید تا زمان بازپرداخت كه قرار است در سال 2016 در سه قسط پرداخت شود، هیچ سودی به بدهی های معوق بانك های ایرانی تعلق نگیرد. با این اقدام فضا برای انجام قراردادهای جدید فراهم است.
سیف افزود: بعد از این اقدام امیدواریم در جلسه فوریه(بهمن و اسفند) كه موسسه های بیمه صادراتی دنیا در آن گردهم می آیند و معروف به كمیته «برن» است، رتبه جدید ایران مشخص شود.
وی گفت: تعیین تكلیف جدید رتبه ایران می تواند براساس شرایط رو به رشد كشور تعیین شود؛ هرچه رتبه كشوری بهتر باشد، در سود فاینانس های خارجی موثر خواهد بود.
** بانك مركزی ایتالیا حساب كارگزاری برای ما باز می كند
رئیس كل بانك مركزی در ادامه گفت: در مذاكرات انجام شده در ایتالیا، قرار شد بلافاصله بانك مركزی این كشور برای همتای ایرانی خود حساب كارگزاری باز كند. به این ترتیب ما به شبكه بانك های اروپایی متصل می شویم.
وی گفت: سامانه «تارگت تور» این امكان را به ما می دهد كه بتوانیم از طریق این حساب، ارتباط را برقرار كنیم.
رئیس كل بانك مركزی با بیان اینكه در سفر به ایتالیا همچنین درباره همكاری های فنی وتخصصی با بانك مركزی ایتالیا مذاكره شد، افزود: با توجه به استانداردهای روز بانكداری و ضرورت هایی كه وجود دارد قرار شد همكاری های فنی و آموزشی بین بانك مركزی دو كشور شروع شود.
وی گفت: تشویق بانك های تجاری دو كشور برای برقراری روابط كاری مناسب با هم، از دیگر محورهای مذاكرات ما در ایتالیا بود.
** قول همكاری رئیس كل بانك مركزی فرانسه
رئیس كل بانك مركزی به مذاكرات خوب و سازنده با همتای فرانسوی خود نیز اشاره كرد و گفت: وی قول داد همكاری بسیار جدی با بانك مركزی ایران داشته باشد.
سیف افزود: بحث مقررات ضدپولشویی در فرانسه با سختی بیشتر رعایت و كنترل می شود زیرا بانك های این كشور در زمان تحریم از طرف آمریكایی ها متحمل میلیاردها دلار جریمه شده اند بنابراین محتاطانه عمل می كنند.
وی با بیان اینكه قرار شد استانداردهای ضدپولشویی در كشور ارتقا یابد، گفت: این موضوع منجر به خروج ایران از فهرست كشورهای غیرهمكار در مقررات ضدپولشویی می شود و كمك آنها می تواند خیلی مفید باشد.
سیف با بیان اینكه قرار است در این هفته اطلاعاتی در این رابطه برای ما بفرستند تا همكاران ما روی آن كار كنند، افزود: كمك آنها در این زمینه می تواند بسیار مفید باشد.
وی از تشویق بانك مركزی فرانسه برای همكاری های فنی با بانك مركزی كشورمان خبر داد و گفت: افتتاح حساب كارگزاری در فرانسه و فعال كردن آن، منوط به خروج اسم ایران از فهرست كشورهای غیرهمكار است.
رئیس كل بانك مركزی با بیان اینكه در سفر به ایتالیا و فرانسه جلسه خوبی با بانك های بزرگ این دو كشور نیز داشته است، افزود: در ایتالیا دیدار خوبی با بانك «یونی كریدیت» كه از بانك های بزرگ این كشور است انجام دادیم؛ این بانك ابراز علاقه برای برقراری روابط كارگزاری با ایران كرد و ما اسناد مربوطه را مبادله كردیم.
سیف با بیان اینكه «مدیو بانك» ایتالیا در زمینه سرمایه گذاری و مدیریت ثروت تخصص دارد، گفت: این بانك علاقه مند است در بخش های تخصصی خود در ایران همكاری كند.
وی از جلسه با مدیریت انجمن بانكداران ایتالیایی نیز خبر داد و افزود: آنها از بنده دعوت كردند در جلسه بانكداران ایتالیایی شركت كنم و اعلام آمادگی كردند یك هیات از بانكداران ایتالیایی به ایران سفر كنند تا با بانك های ما مذاكره و روابط بانكی را برقرار كنند.
رئیس كل بانك مركزی گفت: بانك «كریدیت اكری كول» فرانسه كه سابقه طولانی همكاری با ایران دارد نیز باوجود احتیاج هایی كه در آغاز همكاری با ما دارد اعلام آمادگی كرد در فضای شفاف كارها را شروع كند.
سیف افزود: در این دیدار توضیح دادم كه قانون ویژه مبارزه با پولشویی در مجلس ایران تصویب شده و مراحل نهایی را طی می كند و كمك خواهد كرد تا بتوان هرچه زودتر پیش نیاز خروج از فهرست كشورهای غیرهمكار بوجود آید.
وی به مذاكره با بانك «سی آی سی» فرانسه نیز اشاره كرد و گفت: تولیدكنندگان عمده فرانسوی عضو این بانكند و بسیار علاقه مند به همكاری با ایران هستند.
رئیس كل بانك مركزی افزود: در مذاكره با بانك «سوسیت جنرال» فرانسه كه در گذشته ارتباط خوبی با ما داشته، ابراز علاقه مندی كردند كه همكاری را شروع كنند اما به دلیل جریمه های قبلی قدری احتیاط می كنند.
سیف گفت: قرار شد در مذاكرات وزارت امورخارجه كشورمان با سازمان های ذیربط آمریكایی، موضوع بررسی شود تا آنها به همكاری با بانك های ایران بپیوندند.
وی،حضور طیف وسیع كارآفرینان و تولیدكنندگان كشور در سفر رئیس جمهوری ه ایتالیا و فرانسه را از یژگی های بارز این سفر برشمرد و افزود: آنها ارتباطات خوبی با همتایان فرانسوی و ایتالیایی خود داشتند و فضای جدیدی باز شد.
رئیس كل بانك مركزی گفت: تاكید دولت،رشد فعالیت بخش خصوصی است؛ ولت درصدد كمك به صنایع و ایجاد ارتباط مناسب بین تولیدكنندگان و كارآفرینان است.
سیف تاكید كرد: ایتالیا و فرانسه كشور ایران را نه به عنوان مصرف كننده بلكه به عنوان كشوری می شناسند كه ظرفیت تولیدی زیادی دارد.
وی افزود: آنها بازار مصرف 400 میلیون نفری منطقه را هدف گذاری كرده اند و اشتیاق زیادی برای ارتباط با ایران دارند.
** علاقه مندی بانك های ایتالیا و فرانسه به ایجاد دفتر نمایندگی در ایران
رئیس كل بانك مركزی گفت: بانك های ایتالیایی و فرانسوی علاقه مندند كه در ایران دفتر نمایندگی بزنند. البته ایجاد شعبه این بانك ها در ایران در حال بررسی در دو كشور است.
وی با بیان اینكه در روز نخست اجرای برجام برای اینكه جابه جایی منابع را آزمایش كنیم 14 دستور مختلف دادیم، گفت: بلافاصله پنج، شش دستور جابه جایی منابع انجام شد و هشت دستور دیگر پرسش هایی داشتند كه پاسخ داده شد.
سیف افزود: به تازگی دستور جابه جایی داده شده به ژاپن نیز اجرا شد.
وی از مذاكره با موسسه بیمه صادراتی «هرمس» آلمان برای تعیین تكلیف بدهی های بانك های ایرانی خبر داد و گفت: با بیمه های صادراتی كشورهای اتریش و انگلیس نیز در این باره مذاكره شده است؛ هرچند كه بدهی های بانك های ما بسیار زیاد نیست.
اقتصام** 9141** 2023
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۲
تهران- ایرنا- رئیس كل بانك مركزی اعلام كرد: 9 بانكی كه پیش از این تحریم شده بودند فردا(دوشنبه) به سوئیفت متصل میشوند.