تهران- ایرنا- بعد از برگزاری مجمع عمومی فدراسیون فوتبال در روز 23 دی ماه ابهام های فراوانی درباره اینكه چه فردی باید سرپرستی فدراسیون را از زمان پایان دوران 4 ساله ریاست علی كفاشیان تا زمان برگزاری انتخابات بعدی ( 15 اسفند 94تا اردیبهشت 95) برعهده بگیرد، به وجود آمده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی ایرنا، نصرالله سجادی معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزیر ورزش و جوانان طی روزهای گذشته چندین بار تاكید كرده است كه این وزارت خانه می تواند مانند سایر فدراسیون های ورزشی، پس از پایان دوران ریاست رییس فدراسیون فوتبال، برای این فدراسیون تا زمان برگزاری مجمع بعدی و برگزاری انتخابات «سرپرست» تعیین كند.
این موضوع با توجه به اظهار نظرهای مغایر از سوی رییس و اعضای هیات رییسه فعلی فدراسیون فوتبال بر ابهام های موجود درباره فاصله ایجاد شده بین زمان پایان یافتن مدت قانونی ریاست رییس كنونی فدراسیون فوتبال تا اردیبهشت ماه و زمان برگزاری انتخابات آن افزوده است.
نصرالله سجادی روز یكشنبه و پس از پایان مجمع سالیانه فدراسیون بولینگ و بیلیارد در گفت و گویی اظهار داشت: «برای فدراسیون فوتبال نیز باید مانند هر فدراسیون دیگری سرپرست تعیین كرد؛ این موضوع در اساسنامه پیش بینی نشده اما عقل حكم می كند كه بهتر است رییس فعلی فدراسیون (كفاشیان) خودش برگزار كننده انتخابات نباشد. پیش از این هم اعلام كرده ایم كه در مجمع عمومی دی ماه تنها تاریخ برگزاری انتخابات تصویب شد و در مورد سرپرست بحثی مطرح نشد.»
این در حالی است كه علی كفاشیان رییس فدراسیون فوتبال درباره این موضوع به ایرنا،گفت: طبق قوانین و مصوبه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال تا زمان برگزاری انتخابات در سال 95 رییس فدراسیون هستم و كسی به جای من سرپرست نمی شود.
وی با یادآوری تاخیر در برگزاری انتخابات 4 سال پیش فدراسیون فوتبال و وجود شرایط مشابه گفت: چهارسال پیش هم به همین شكل بود و انتخابات فدراسیون فوتبال با 2 ماه تاخیر برگزار شد و طبق قانون و تصمیم اعضای مجمع من رییس ماندم و مجمع انتخاباتی را برگزار كردم.
رییس فدراسیون فوتبال، گفت: مقررات و اساسنامه می گوید مجمع انتخاباتی را رییس فدراسیون برگزار می كند و طبق این قانون من برگزار كننده مجمع انتخاباتی آینده هستم.
ماده 33 اساسنامه فدراسیون فوتبال كه در سال 1386 و توسط كمیته اضطرار فیفا (نمایندگان فیفا و سازمان تربیت بدنی وقت) تدوین شد، درباره رییس یا سرپرست در شرایط موجود مسكوت است. اما باید توجه داشت كه از منظر حقوقی وقتی مجمع فدراسیون به اعضای هیات رییسه كه رییس فدراسیون فوتبال نیز یكی از آنهاست، اختیار می دهد تا اردیبهشت ماه زمانی را برای برگزاری انتخابات تعیین كنند، به نوعی با سرپرستی آنها تا آن زمان موافقت كرده است و این موضوع در روح مصوبه مجمع فدراسیون وجود دارد.
احمدرضا براتی معاون حقوقی اتحادیه فوتبال نیز با تایید اظهارات رییس فدراسیون فوتبال درباره این مساله به ایرنا،گفت: در حقیقت مجمع فدراسیون فوتبال كه باید انتخابات را برگزار می كرد، تصویب كرده كه انتخابات در اردیبهشت ماه برگزار شود؛ همچنین این مجمع اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات را به هیات رئیسه تفویض كرده كه خود به نوعی تایید ادامه مدیریت آنها در سمت های كنونی شان است.
براتی در پاسخ به این سئوال كه آیا وزارت ورزش و جوانان می تواند درمورد سرپرستی فدراسیون فوتبال بعد از اسفندماه دخالت كند، گفت: وزارت ورزش و جوانان اساسا نمی تواند در این مورد دخالت كند، زیرا كه هرگونه دخالت دولتی در اداره فدراسیون برخلاف مقررات فیفا و همچنین اساسنامه فدراسیون فوتبال است.
نصرالله سجادی فردی شناخته شده در ورزش كشور است كه زحمات فراوانی را در سالهای گذشته به عنوان رییس فدراسیون فوتبال و دبیركل كمیته ملی المپیك برای ورزش كشور كشیده است اما پافشاری وی برای بركناری كفاشیان، امكان دارد این شبهه را در افكار عمومی دامن بزند كه وزارت ورزش قصد دارد در مسائل مرتبط با فدراسیون فوتبال دخالت كند.
اگر سجادی مشخص می كرد كه اظهاراتش درباره تعیین سرپرستی برای فدراسیون فوتبال به عنوان عضوی از مجمع فدراسیون فوتبال مطرح می شود یا از جایگاه معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش، آن زمان بسیاری از ابهامات در این مورد برطرف می شد.
باید توجه داشت كه یكی از مهم ترین تعهدات فدراسیون فوتبال به فیفا، دخالت نكردن دولت ها و اشخاص ثالث در امور فوتبال است و تا زمانی كه مجمع فدراسیون وجود دارد، چرا باید وزارت ورزش در این زمینه دخالت كند؟
تاریخ انتخابات فدراسیون فوتبال را مجمع این فدراسیون برای اردیبهشت ماه تعیین كرده و قرار است در جلسه اعضای هیات رییسه كه برای اواخر هفته جاری برنامه ریزی شده، تاریخ دقیق برگزاری انتخابات تعیین و اعلام شود. براساس اساسنامه كنونی این انتخابات باید با مسئولیت رئیس فدراسیون و هیات رئیسه كنونی برگزار شود و تا زمان انتخابات نیز مسئولیت هیات رییسه كنونی پابرجاست.
در حسن نیت و دوراندیشی نصرالله سجادی برای ورزش كشور با توجه به سوابق فراوان مدیریت و همچنین جایگاه علمی و دانشگاهی ایشان تردیدی وجود ندارد اما ذكر این نكته مهم است كه استناد معاون محترم وزارت ورزش برای تعیین سرپرست برای فدراسیون فوتبال براساس كدام یك از مواد اساسنامه فدراسیون فوتبال است؟ هرگز نباید از یاد ببریم كه در دوره ای به دلیل نبود تدبیر، فوتبال ایران توسط فیفا تعلیق شد و اساسنامه كنونی توسط كمیته ای كه به دلیل شكایت محسن صفایی فراهانی رییس وقت فدراسیون فوتبال به فیفا شكل گرفت، تدوین شد و تحت هر شرایطی نباید دست به كاری بزنیم كه این اتفاق بار دیگر تكرار شود.
از سوی دیگر در اساسنامه كنونی فدراسیون فوتبال تاكید شده كه حتی درصورت فوت رییس فدراسیون، نایب رییس وی كه از مجمع عمومی فدراسیون رای گرفته است باید به عنوان سرپرست فدراسیون تا برگزاری انتخابات بعدی فعالیت كند.
درحال حاضر محمود اسلامیان و الهه عرب عامری به عنوان نواب رییس فدراسیون فوتبال بیش از 3 سال و مهدی تاج رییس سازمان لیگ یك سال دیگر باید در سمت های خود در هیات رییسه فدراسیون باقی بمانند و اگر قرار باشد علی كفاشیان تحت هر شرایطی در جایگاه ریاست قرار نداشته باشد، یكی از آنها براساس اساسنامه باید سرپرست این فدراسیون شود.
این یادداشت تلاشی ندارد تا از رییس فدراسیون فوتبال برابر وزارت ورزش دفاع كند یا یكی را مقابل دیگری قرار دهد اما موضوع مهم ضرورت ابهام زدایی از این موضوع فنی و حقوقی است. اگر نصرالله سجادی و همفكران وی نقدی بر اساسنامه كنونی دارند و احساس می كنند كه این اساسنامه دارای نقص است كه قطعا نیز چنین است، بهترین زمان برای برطرف كردن این نقص ها، مجمع بعدی فدراسیون فوتبال و موعد انجام اصلاحات در اساسنامه كنونی برای تطبیق با اساسنامه جدید فیفاست.
از: مهدی رهبر
ورزشی**9129** 1701