پكن - ایرنا - توكیو در موضعی همسو با آمریكا ضمن مخالفت با اعتراضات چین، ورود ناوشكن آمریكایی به آبهای مورد ادعای پكن را اقدامی طبیعی توصیف و از آن حمایت كرد.

به گزارش ایرنا، در حالی كه اقدام اخیر آمریكا دراعزام یك فروند ناوشكن مجهز به موشك های هدایت شونده به مناطق دریایی مورد ادعای چین، با اعتراض شدید پكن مواجه شده، ژاپن در اعلام موضعی رسمی از این حركت آمریكا حمایت كرد.
«یوشیهیده سوگا»سخنگوی ارشد دولت ژاپن روز دوشنبه درسخنانی تاكید كرد: ژاپن از اقدام آمریكا در اعزام یك فروند ناوشكن این كشور به آبهای دریای جنوبی چین حمایت می كند.
در حالی كه چین در مواضعی كه از جانب مقامات دیپلماتیك ونظامی این كشورابراز شده بود،اقدام اخیر«واشنگتن»را درمغایرت مستقیم با قوانین بین المللی وبه عنوان نقض حاكمیت ملی خویش ارزیابی كرده بود، امروز این مقام رسمی دولت ژاپن تصریح كرد كه حركت آمریكا مغایرتی با قوانین بین المللی نداشته است.
این سخنگوی ارشد دولت ژاپن در موضعی همسو با مقامات نظامی آمریكا تصریح كرد: اقدام اخیر آمریكا مطابق با اصل آزادی ناوبری در آبهای آزاد بوده و توصیه ما به چین نیز این است كه توجه بیشتری به اجرا و عملیاتی سازی این اصل داشته باشد.
توكیو درحالی به حمایت از این حركت آمریكا اقدام می كند كه با انتشار اخبار مربوط به احتمال انجام آزمایش موشكی جدید كره شمالی، شكنندگی شرایط منطقه جنوب و شرق آسیا به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به باور بسیاری از كارشناسان ورود یك فروند ناوشكن آمریكایی به آبهای مورد ادعای چین، حضور پررنگ یك بازیگر خارجی در جریان تنش های این حوزه را بیش از پیش آشكار كرده است.
حضور این ناوشكن ارتش آمریكا در فاصله 12مایلی جزایری كه چین مدعی مالكیت برآنهاست، تنها یك روزپس از هشدار« پكن» نسبت به لزوم عملكرد هوشیارانه بازیگران خارجی در این حوزه صورت گرفت.
وزارت دفاع آمریكا «پنتاگون» ناوشكن مذكور را«یو.اس.اس كورتیس ویل بور» و شناوری مجهز به موشك های هدایت شونده معرفی كرد.
به گفته مقامات آمریكایی ؛ حضور این ناوشكن رزمی در آبهای مورد ادعای چین با هدف آزمون منطقه در مقابل تلاش پكن در راستای محدودسازی حمل و نقل دریایی در این حوزه صورت گرفته است.
درهمین حال گزارش رسانه های چین حاكی است كه آمریكایی ها در حال تقویت نیروهای ژاپنی و تشویق آنها برای حضور فعال در منطقه هستند.
آمریكا از ژاپن خواسته است برای گشت زنی ها در دریای جنوبی و دریای شرقی از تجهیزات بیشتری استفاده كرده و حیطه گسترده تری را تحت پوشش قرار دهد.
به باور بسیاری از كارشناسان و ناظران تحولات شرق آسیا، اعمال نفوذ و حضور سنگین نظامیان آمریكایی در این حوزه، همواره یكی از مهم ترین عوامل بی ثباتی و تنش های منطقه ای بوده است.
آساق** 231 **1488*1590