به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دكتر ساغر صالح پور امروز دوشنبه در نشست خبری كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی ، زنان و نازایی افزود: ناباروری چالش شایع در جهان است به طوری كه آمار های جهانی نشان می دهد 15 درصد زوج ها نابارور هستند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه ناباروری اختصاص به زنان ندارد، اظهار كرد:40 درصد علل و عوامل ناباروری به مردان و 60 درصد اختصاص به زنان دارد.
صالح پور به درمان موفق ناباروری دركشور اشاره كرد و افزود:ایران همگام با سایر كشورهای پیشرفته جهان، تمامی روش های درمان ناباروری و تكنولوژی نوین ART در كشور به خوبی امكان پذیر است .
دبیر اجرایی كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی ادامه داد: در سالهای اخیر حفظ باروری در بیماران سرطانی وهمچنین بیماران دارای نقص ایمنی كه ممكن است در برابر تشعشع رادیو اكتیو قرار گرفته باشند توسط متخصصان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی انجام شده و نتایج خوبی را نیز به همراه داشته است .
صالح پور افزود:تاكنون درمان ناباروری با تمام پیشرفت های پزشكی وعلمی توانسته است 40 تا 45 درصد موفقیت حاصل كند و این وضعیت باعث شده است چالش های زیادی دراین حوزه بین متخصصان و صاحبنظران مطرح شود.
وی اضافه كرد:افزایش سن بارداری، وضعیت سلامت زنان ازنظر تخمدان، كیست های شایع در زنان،لانه گزینی جنین ، سرطان های زنان و.... ازچالش های پیش رو است كه باید به طور جدی و دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
**سیگار و قلیان خطر ابتلابه سرطان دهانه رحم را در زنان 14 برابر افزایش می دهد
در ادامه این نشست دكتر فرح فرزانه دبیرعلمی كنگره بین المللی چالش های بالینی درمامایی، زنان و نازایی به سرطان دهانه رحم اشاره كرد و افزود:سرطان دهانه رحم تنها سرطانی است كه رفتار جنسی پرخطر یكی از فاكتورهای مهم ابتلا زنان به این سرطان محسوب می شود.
وی با اشاره به اینكه اگررفتارهای پرخطرجنسی وجود نداشته باشد 99 درصد این سرطان ریشه كن خواهد شد،اظهار كرد : شروع زودهنگام ارتباط جنسی می تواند خطر ابتلا به این بیماری را در زنان افزایش دهد.
فرزانه تصریح كرد:همچنین سیگارو قلیان ریسك ابتلا به سرطان دهانه رحم را در زنان 14 برابر افزایش می دهد.
دبیرعلمی كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی ، زنان و نازایی یاداور شد: 99 درصد موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم با ویروس كه وارد بدن می شود بروز می كند و ما انتظار داریم كه این سرطان مانند بیماری آبله در كشور ریشه كن شود.
متخصص انكولوژی با بیان اینكه یكی از روش های پیشگیری از سرطان دهانه رحم واكسیناسیون است گفت: تزریق واكسن و آموزش دختران و پسران در سن نوجوانی می تواند خطر ابتلا به این بیماری را كاهش دهد.
فرزانه یادآور شد:این سرطان بیشتر در سنین 30 تا 35 و 55 تا 60 سالگی می تواند بروز كند كه البته سال ها طول می كشد كه سرطان دهانه رحم ایجاد شود.
وی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود به سرطان رحم اشاره كرد و گفت : سرطان رحم قابل پیشگیری است و تشخیص این بیماری در میان زنان به راحتی می تواند صورت گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افزود: 99 درصد سرطان رحم در مراحل اولیه قابل پیشگیری است و مهمترین علائم این بیماری خونریزی های غیر طبیعی رحم است كه باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینكه سرطان تخمدان، رحم و دهانه رحم از شایع ترین سرطان های زنان به شمار می رود افزود: سرطان تخمدان علائمی ندارد و با غربالگری نمی توان این بیماری را تشخیص داد. گاهی دیده شده بیمار ماهها به دلیل نفخ شكم به متخصصان گوارش مراجعه كرده است.
دبیرعلمی كنگره بین المللی چالشهای بالینی درمامایی، زنان و نازایی گفت: انجام آزمایش پاپ اسمیر در تشخیص سرطان رحم از اقدامات غربالگری است كه ضایعات پیش سرطانی قابل تشخیص است .
وی اظهار كرد : درمان سرطان های زنان كار تیمی است كه نیاز به همراهی سایر متخصصان در این حوزه دارد.
** برگزاری كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی ، زنان و نازایی
دبیر علمی این كنگره در این باره گفت:این كنگره برای اولین بار است كه در ایران برگزار می شود و چالش های بالینی و مشكلات انواع بیماری های زنان و نازایی و همچنین تشخیص و درمان را مورد بررسی قرار می دهد.
فرزانه یاد اور شد: در این كنگره سعی شده است كه آخرین روش های درمانی ناباروری زنان و چالش های این حوزه با همكاری وزارت بهداشت ، دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ، انجمن زنان ، مركز تحقیقات باروری و ناباروری تبادل نظر صاحبنظران قرار گیرد.
این فلوشیب انكولوژی گفت در این كنگره 18 سخنران از آمریكا و اروپا به ایراد سخنرانی در زمینه تازه ترین دستاوردهای علمی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های زنان می پردازند و سخنرانان ایرانی نیز همگی از اساتید طراز اول دانشگاه های كشور هستند كه در این زمینه مطالب خود را ارائه خواهند كرد.
وی ادامه داد:غربالگری در سه ماهه اول زندگی، بررسی هایی در مورد اختلالات نوزادی، بررسی های ژنتیكی و عدم لانه گزینی و سقط های مكرر ازجمله محورها و مباحثی است كه در این كنگره به بحث و بررسی گذاشته می شود.
اولین كنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی ایران در روزهای 27 تا 30 بهمن ماه سال جاری در مركز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
علمی 1354**1440
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
تهران-ایرنا- دبیراجرایی كنگره بین المللی چالش های بالینی درمامایی، زنان ونازایی گفت:تحقیقات انجام شده دركشور نشان می دهد كه حدود 11 تا 13 درصد زوج های ایرانی نابارور هستند؛ در واقع ازهر 6 زوج كه تصمیم به بچه دار شدن می گیرند یك زوج صاحب فرزند نمی شود.