به گزارش روز ايرنا، عليرضا وارثي روز سه شنبه در جمع كارشناسان توانبخشي اين سازمان افزود: اين طرح ناظر بر استفاده كاربردي هنر در افزايش توانايي فيزيكي و تقويت مهارت هاي حركتي ذهني و همچنين استقلال افراد كم توان ذهني در انجام امور جاري زندگي مي باشد.
وي با اشاره به اهداف برنامه هنر درماني معلولان كم توان ذهني اظهار داشت: اين برنامهها با هدف تقويت خلاقيت و استعدادهاي افراد داراي معلوليت به منظور نيل به استقلال و توانمندسازي آنها، افزايش احساس اعتماد به نفس، آماده سازي براي پيوستن به جامعه، تغيير نگرش منفي و باور نسبت به تواناييها، كاهش ناتواني و جبران احساس نقص و ارزش اجتماعي طراحي شده است.
وارثي ادامه داد: برنامههاي هنري در گرايشهاي هنرهاي نمايشي، نمايش تجسمي و موسيقي در كنار ساير برنامههاي توانبخشي، همواره مورد توجه قرار گرفته و نسبت به توسعه و تقويت اين برنامهها اقدام شده است.
معاون توانبخشي استان قزوين در ادامه تصريح كرد: به همين منظور تقويت و توسعه برنامههاي هنر درماني در مراكز توانبخشي اين سازمان اقدام به آموزش هنر به مربيان و تجهيز اتاق هنر كرده است .
وارثي افزود: هنر درماني، موسيقي درماني و نمايش درماني از قابليتهاي زبان هنر در تقويت و سلامت بهداشت روان و جسم افراد با نيازهاي ويژه است و داشتن دانش و آگاهي و بكارگيري گرايشهاي هنري با توجه به وضعيت جسماني و ذهني توانخواهان از اهميت ويژهاي برخوردار است.
اين مسوول اضافه كرد: ابزارهاي مختلف هنري و ارتباط آن با عواطف انساني، هنر و بهداشت رواني، زبان نمادين هنر و ارتباط آن با تصوير ذهني ، هنر و رشد ارتباطات بين فردي، فرايند فعاليت خلاقه گروه و رشد ارتباطات ميان فردي و فرايند فعاليت خلاقه هنري و توانبخشي فردي و اجتماعي و روش هاي خلاقه در توليد اثر هنري از عناوين دوره آموزشي است.
وارثي با اشاره به آزمون توانايي ترسيمي در اين طرح افزود: مربيان توانبخشي در تشخيص سطح توانايي توانخوهان و طبقه بندي آنان براي توليد آثار هنري و يا آموزش و پژوهش ياري مي كند و توانجويان ذهني، حسي حركتي، كم توانان ذهني و مبتلايان به اتيسم سندروم دان كه بالاي شش سال جامعه هدف اين طرح هستند.
وي هدف از اجراي اين طرح را شناخت توانايي هاي ترسيمي توانخواهان براي توليد آثار هنري در زمينه هنرهاي تجسمي به ويژه نقاشي عنوان كرد و افزود: در اين روش مربي اقدام به ايجاد بسته هاي موفقيت كوچك در توانخواهان نموده و احساس خوب بودن و مفيد بودن را در توانخواهان بوجود مي آورد كه علاوه بر اثر درماني باعث توليد آثار هنري مناسب جهت عرضه در بازار و ايجاد خوداشتغالي توانخواهان مي شود.
معاون توانبخشي بهزيستي استان قزوين افزود: اين سازمان تاكنون اقدام به آموزش مربيان و تجهيز مراكز مورد نظر كرده است.
در حال حاضر 18 هزار و 461 معلول اعم از توان خواهان جسمي حركتي، ذهني، نابينا و كم بينا، بيماران مزمن اعصاب و روان تحت حمايت بهزيستي استان قزوين هستند.
7389/ 6128
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۳
قزوين- ايرنا- معاون توانبخشي بهزيستي استان قزوين از اجراي طرح هنر درماني در مراكز توانبخشي روزانه اين سازمان در استان خبر داد.