اراك - ايرنا - مدير بخش فرهنگي كميسيون ملي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد(يونسكو) گفت: هنر كتيبه دوزي حرم ائمه اطهار(ع) كه در اراك در دست انجام است به عنوان ميراث ناملموس، شايسته ثبت جهاني است.

عبدالمهدي مستكين روز چهارشنبه در جريان ديدار جمعي از مسئولان كشوري و استان مركزي با استاد ناصر ذبيحيان هنرمند كتيبه دوز برجسته مذهبي در محل كار اين هنرمند در اراك، افزود: خالق اين اثر، با استفاده از پولك و منجوق آيات قرآني و اسامي ائمه (ع) را در ابعاد 20 تا 28 متري دوخته و با استفاده از طلا و ساير تزئينات در مرقد مطهر امام رضا(ع)، امام حسين(ع) و حضرت ابوالفضل (ع) نصب كرده است.
وي اظهار كرد: ثبت اين هنر در فهرست آثار ملي پس از انجام مطالعات و ارزيابي اوليه مشكلي ندارد و پس از ثبت ملي براي ثبت بين المللي نيز اقدام جدي صورت مي گيرد.
وي گفت: با معرفي اين هنر، ابعاد گردشگري و صنايع دستي اثر گسترش پيدا مي كند و اصحاب مذهبي داخلي و خارجي از آن ديدن مي كنند.
مستكين گفت: تاكنون هيچ استاني در كتيبه دوزي با پولك، منجوق ويژه حرم ائمه اطهار(ع) پيشقدم نشده و استان مركزي با پيشينه قوي تاريخي در اين هنر سرآمد است.
وي اظهار كرد: اين استان در حوزه تعزيه، بزرگان و سيدالشهدا(ع) نيز شناخته شده و صاحب سبك است.
وي گفت: تلاش براي شناساندن موثرتر ابعاد اين هنر الزامي است، زيرا هنرهايي كه با اباعبدالله (ع) در ارتباط هستند نبايد مستور و مغفول باقي بمانند و بايد به نحو شايسته براي معرفي آن ها اقدام كرد.
مدير بخش فرهنگي كميسيون ملي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد( يونسكو) گفت: با ديدن كتيبه به وجد آمدم، ما همه جرعه نوش ائمه اطهار هستيم و خالق اين اثر ارزشمند در گوشه اي از شهر اراك بدون كمك گرفتن از سازمان و نهادي با عشق به اهل بيت (ع) اين هنر را زنده نگه داشته است.
مستكين افزود: كتيبه دوزي هنري وقت گير است كه ميليون ها دانه پلوك و منجوق با زيبايي و تركيب رنگ در خطوط نام ائمه (ع) اثري را خلق و معنويت را به بيننده القا مي كند.
وي ادامه داد: با همكاري مديركل ميراث فرهنگي استان مركزي، شوراي شهر و فرماندار اراك براي كمك به خارج كردن اين هنر از كنج عزلت و زدودن غبار غفلت براي ترويج اين هنر كارگاه آموزشي داير خواهد شد.
مدير بخش فرهنگي كميسيون ملي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد(يونسكو)، از سيماي جمهوري اسلامي خواست زندگي اين هنرمند را با مراحل نصب اثر در حرمين ائمه اطهار(ع) در عراق در قالب فيلم مستند از شبكه سراسري منتشر كنند.
هنرمند كتيبه دوز اراكي ناصر ذبيحيان نيز در اين ديدار گفت: 31 سال است كه به كار پولك دوزي مذهبي مشغول هستم و تاكنون سه كتيبه شامل كتيبه امام رضا(ع) به طول 20 متر سال 74، كتيبه سيدالشهدا به طول 28 متر سال 85 و كتيبه حضرت ابوالفضل به طول 24 متر را سال 88 با 13 ساعت كار روزانه دوخته و به حرم هاي مطهر منتقل و نصب كرده ام.
وي اظهار كرد: هم اكنون نيز كتيبه حرم اميرالمومنين علي (ع) را به طول 22 متر در دست دارم و برنامه ريزي كرده ام تا دهه فجر آينده، كتبه پولك دوزي حرم امام خميني (ره) به طول 42 متر را انجام دهم.
وي كه 54 سال سن دارد، توضيح داد: براي نصب پرده هاي منجوق دوزي شده در حرم ائمه اطهار (ع) اين اماكن مقدس را از زوار خالي كردند تا كتيبه در حرم با نظم و آئين معنوي نصب شود.
هنرمند ذبيحيان افزود: هزينه تهيه اين كتيبه ها ميليوني و با كمك افراد عاشق اهل بيت تامين شده و هيچ يك از سازمان ها و نهادهاي دولتي براي تهيه آن ها ريالي كمك نكرده است.
348 رشته صنايع دستي در كشور وجود دارد كه از اين تعداد 110 رشته در استان مركزي فعال است.
6991/6013/1772