كاشان-ایرنا-معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: تاكنون دو میلیون هكتار از اراضی بیابانی به منظور كنترل گرد و غبار و تثبیت شن های روان به جنگل های دست كاشت تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، خداكرم جلالی روز چهارشنبه در بازدید از تپه ها ی ماسه ای ایستگاه منابع طبیعی و مراتع ابوزیدآباد و بخش كویرات آران و بیدگل افزود: در حال حاضر بیش از 20 درصد از مساحت كشور را اراضی بیابانی تشكیل می دهد و عملیات بیابان زدایی از مهمترین اقدامات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است.
وی به نقش بیابان زدایی و تثبیت شن های روان در حفاظت از شهرها و روستاها، مراكز اقتصادی و خطوط مواصلاتی اشاره كرد و افزود: از سال 1348 تاكنون بیش از یكصد هزار هكتار جنگل دست كاشت در اراضی بیابانی آران و بیدگل ایجاد شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: برای مهار ریزگردها باید طرح مالچ پاشی در تپه های ماسه ای این منطقه صورت بگیرد و مردم نیز باید در حفظ مراتع كوشا باشند.
به گفته وی، بیش از 52 درصد از سطح كشور را مراتع تشكیل می دهد كه بیش از هفت هزار گونه گیاهی در قلمرو این مراتع رشد می كند.
جلالی افزود: در حال حاضر سرانه مرتع در كشور 1.33 هكتار و سرانه جهانی آن 82/0 هكتار است.
وی بر ضرورت حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از مراتع تاكید كرد و گفت: مراتع بیش از آنكه از دیدگاه تعلیف دام دارای اهمیت باشد از نظر زیست محیطی ارزشمند است و در همین راستا سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، برنامه ها و طرح های متعددی برای بهبود و اصلاح وضعیت مراتع كشور اجرا كرده است.
جلالی،طرح كاشت پسته در منطقه كویری ابوزیدآباد را كاری ارزنده و موجب اشتغالزایی برشمرد و ضمن بازدید از زمین پیشنهادی شهرك صنعتی ابوزیدآباد واقع در محدوده جنگل های تاغزار منطقه افزود: با همكاری فرمانداری و اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، باید مشكل این زمین نیز رفع شود.
وی همچنین گفت: برای اطفاء حریق در مواقع بحران در این منطقه بیابانی، اداره بحران اداره كل منابع طبیعی استان باید دستگاه های اطفاء حریق را به این منطقه اختصاص دهد تا واحد آتش نشانی ابوزیدآباد نیز در مواقع بحرانی تقویت شود.
ابوزیدآباد از توابع بخش كویرات شهرستان آران و بیدگل در 25 كیلومتری این شهرستان واقع است.
شهرستان كویری آران و بیدگل در 200 كیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

6027/3009 /1596