تهران- ایرنا- معاون اقتصادی بانك مركزی گفت: ضریب تغییرات نرخ ارز در همسنجی با پارسال فقط 0.01 درصد افزایش داشت؛ به معنای اینكه ثبات در بازار ارز در سطح مطلوبی تامین شده است.

به گزارش روابط عمومی بانك مركزی، «پیمان قربانی» در نشست شورای مدیران ارشد بانك مركزی با محور «اقتصاد مقاومتی» افزود: متوسط نرخ دلار در بازار آزاد در ده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 5.7 درصد رشد یافت.
وی گفت: باید به این نكته مهم توجه داشت كه در ده ماهه امسال نرخ دلار در مقابل یورو 18.5 درصد رشد كرد بنابراین افزایش قیمت دلار در ماه‌های گذشته را باید با توجه به این امر در نظر گرفت.
قربانی اعلام كرد در همین مدت نرخ یورو در برابر ریال 10.8 درصد كاهش ارزش داشت و گفت: با نگاهی به این تحولات بخوبی دیده می‌شود با وجود تحریم‌ها، شوك منفی شدید قیمت نفت و برخی عوامل انتظاراتی، بازار ارز كشور مقاومت و تاب‌آوری مطلوبی از خود نشان داده است.
معاون اقتصادی بانك مركزی تاكید كرد افزون بر انضباط مالی دولت، انضباط پولی و ثبات بازار ارز از مهمترین دلایل ثبات قیمتی و مهار تورم است.
وی همچنین گفت: در پایان آذر 1394، نقدینگی نسبت به اسفند پارسال، 18.2 درصد رشد داشت.
معاون اقتصادی بانك مركزی در این زمینه توضیح داد در سال‌های 1392 و 1393 آمار 6 بانك و چهار موسسه اعتباری كه پیش از آن زیر پوشش آمار نقدینگی قرار نداشت، به این آمار اضافه شد و شفافیت آمارهای پولی و اعتباری كشور را افزایش داد.
قربانی یادآوری كرد در سایه سیاست‌های بكارگرفته شده، نرخ تورم در دی‌ماه به 13.2 درصد كاهش یافت و رشد نقطه به نقطه شاخص قیمت كالاها و خدمات مصرفی نیز به 9.6 درصد رسید كه این امر نشان می‌دهد در ماه‌های باقیمانده سال نیز نرخ تورم مسیری كاهشی را طی خواهد كرد.
وی برنامه های بانك مركزی را با محور رعایت هماهنگی در سیاستگذاری پولی،‌ اعتباری، ارزی، تجاری و بودجه‌ای دانست.
به گفته وی، حذف زمینه‌های سركوب مالی و تقویت فرایند واسطه‌گری مالی بانك‌ها و موسسه های اعتباری، ‌ارتقای سلامت مالی و بهبود كیفیت ترازنامه بانك‌ها متناسب با استانداردها، تقویت نظارت بر بانك‌ها و موسسه های اعتباری، اصلاح و به‌روزرسانی چارچوب بازار بین‌بانكی، ارتقای تعاملات و بهبود توازن بازارهای پول و سرمایه در حوزه تامین مالی، بهبود وضعی دسترسی عموم به تامین مالی خُرد، شفاف‌سازی عملیات بانكی و كاهش زمینه‌های فساد را زمینه های ایجاد ثبات مالی و دستیابی به اقتصاد مقاومتی دانست.
قربانی گفت: حجم تسهیلات پرداختی شبكه بانكی در نه ماهه سال 1394 به دو تریلیون و 665 هزار میلیارد ریال رسید كه در همسنجی با رقم دوره مشابه پارسال 11.9 درصد رشد داشت.
قربانی ادامه داد: سهم سرمایه در گردش از كل تسهیلات پرداختی شبكه بانكی در نه ماهه سال 1394، 62.9 درصد بود كه این نسبت در بخش صنعت و معدن به 83 درصد رسید.
وی تاكید كرد رشد اقتصادی پس از هشت فصل پیاپی ركود، در سال 1393 مثبت شد و رشد سرمایه‌گذاری به 3.5 درصد رسید كه سرمایه‌گذاری در بخش ماشین‌آلات 8.7 درصد و در زمینه سرمایه‌گذاری ساختمان 0.7 درصد بود.
اقتصام** 9141**1961