به گزارش خبرنگار ايرنا ، دلاور حيدرپور روز پنجشنبه در همايش كشاورزي و اقتصاد مقاومتي كه به همراه تجليل از كشاورزان نمونه استان در مياندرود برگزار شد ، افزود : اكنون بازار داخلي بعضي از محصولات كشاورزي مازندران اشباح شده است و نياز به بازار صادراتي دارد.
وي در عين حال به بالا بودن هزينه توليد و نبود حمل و نقل مناسب و به صرفه بودن صادرات محصولات كشاورزي اشاره كرد و بيان داشت : اكنون افزايش توليد كيوي ، مركبات ، گوشت مرغ ، انواع آبزيان و گل وگياه را در استان شاهد هستيم اما بازار فروش نداريم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با بيان اينكه در دو سال اخير دولت تدبير و اميد به رغم مشكلات درآمدي از توسعه زيرساخت هاي كشاورزي حمايت ويژه كرده است ، گفت : در شرايط بد اقتصادي سال جاري 120 ميليارد تومان تسهيلات مكانيزاسيون به كشاورزان استان پرداخت شده است.
وي با اظهار اين مطلب كه كشاورزان آبروي اقتصاد كشور را خريده اند ، افزود : بخش كشاورزي با 5.6درصد رشد ، بيشترين ميزان رشد اقتصادي كشور را داشته است كه اين را مديون توليد كنندگان هستيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران نقش اين استان را در تامين امنيت غذائي كشور به خاطر توليد محصولات راهبري مهم دانست و گفت : مازندران 10 درصد ارزش افزوده كشاورزي كشور را دارد و به طور يقين توليد كنندگان محصولات كشاورزي استان به همين مقدار در حفظ آبروي اقتصاد كشور نقش آفريني كردند.
وي شكاف توليد محصولات كشاورزي در استان مازندران را همچنان بالا دانست و افزود : 45 توليد كننده برتر و نمونه كشاورزي امسال حدود 60 درصد بيشتر از ميانگين محصول برداشت كرده اند.
حيدرپور توضيح داد : اينكه برنج كار نمونه از هر هكتار 13 تن شلتوك ارقام پر محصول برداشت كند كه هفت تن بيشتر از ميانگين است و يا باغدار نمونه بيش از 135 تن مركبات در هر هكتار توليد كند كه يكصد تن بيشتر از ميانگين است ، شكاف بالاي توليد در استان را ثابت مي كند.
وي ميانگين توليد مركبات در هر هكتار باغ در مازندران را 25 تا 35 تن اعلام كرد و افزود : كشاورزان پيشرو و نمونه مروجان افتخاري جهاد كشاورزي هستند و بايد دلايل موفقيتشان را در افزايش توليدات كشاورزي به ديگر كشاورزان انتقال و آموزش دهند.
6990/1654
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
ساري-ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت : گسترش دانش فني كشاورزي علاوه بر بالا بردن ميزان توليد در واحد سطح ، سبب افزايش ميزان توليد محصولات كشاورزي صادراتي شده است.