مهناز فتاحي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در حاشيه برگزاري جشن انقلاب كه به مناسبت روز'تحكيم بنيان خانواده و جوانان؛ سبك زندگي ايراني - اسلامي' در دانشكده ادبيات دانشگاه آزاد كرمانشاه برگزار شد به نقش بانوان گيلانغرب در دوران دفاع مقدس پرداخت.
فتاحي كه چندي پيش كتاب فرنگيس، زن غيور گيلانغربي را به نگارش در آورده است اظهار كرد: در ديگر كشورها يادمان ها و نمادهايي از زنان بزرگ ديده مي شود اين در حالي است كه اكثر اين زنان تنها در يك وجه اسطوره شناخته شده اند.
به گفته وي، فرنگيس در اين كتاب نقش ها و مسئوليت هاي متعددي بر دوش داشته كه در بخشي به تهيه آذوقه براي كودكان رزمندگان اقدام مي كند و در بخشي ديگر در نقش يك پرستار كودكي را به دنيا مي آورد.
فتاحي به نقش هاي متعدد فرنگيس اشاره كرد و تصريح كرد: فرنگيس به هنگام بارداري، به ساخت خانه اي در كوه به دوش كشيدن شهدا و دفن آنان، انتقال مجروحان به بيمارستان و پرستاري اقدام مي كند.
فتاحي با تاكيد براينكه شايد نقش يك زن روستايي در دفاع از ميهن براي بسياري از كشورها قابل باور نباشد اظهار كرد: به همين علت مقام معظم رهبري مي فرمايند فرنگيس زني است كه بايد خاطراتش حفظ شود.
فتاحي با بيان اينكه در دوران دفاع مقدس بسياري از بانوان كرد به شهادت رسيده و نهال انقلاب را آبياري كرده اند افزود: به هنگام جنگ، زنان كرد علاوه بر نقش مادري، در پشت جبهه ها نيز به پشتيباني رزمندگان مي پرداختند.
به گفته اين فعال فرهنگي، دختران دانشجوي امروز از نسلي هستند كه انقلاب را نديده و درك نكرده اند ولي خوشبختانه به خوبي توانسته اند با كتاب فرنگيس ارتباط برقرار كنند.
در اين مراسم بخش هايي از كتاب فرنگيس براي دانشجويان قرائت شد.
كتاب فرنگيس حاوي خاطرات فرنگيس حيدرپور از زمان كودكي تا دوران جنگ است و حتي خاطرات او در دوران پس از جنگ و ديدار او با رهبر معظم انقلاب در سال 90 نيز در اين كتاب آورده شده است.
فرنگيس سال 59 كه روستاي آنها در شهرستان گيلانغرب توسط دشمنان بعثي به اشغال درآمده بود توانست يك سرباز عراقي را كشته و سرباز ديگر را به اسارت بگيرد.
7460/8066
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۳
كرمانشاه - ايرنا - پژوهشگر و نويسنده كتاب فرنگيس گفت: فرنگيس حيدرپور نمونه اي از زن رزمنده كرد است كه مردانه ايستاد و جنگيد.