دزفول - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه دزفول با انتقاد از وضع نامناسب معیشت عشایر این شهرستان گفت:تاكنون اقدام قابل توجهی در جهت ارتقای سطح زندگی عشایر صورت نگرفته و خدمات رسانی به عشایر در حد شعار باقی مانده است.

به گزارش ایرنا حبیب الله آصفی روز دوشنبه در سومین نشست شورای عشایر دزفول در سالن جلسات فرمانداری افزود:به رغم شعارهای داده شده در خصوص حمایت از عشایر در سطح ملی و منطقه ای اتفاق خاصی رخ نداده و اقدام خاصی در حمایت از این قشر سختكوش صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینكه شركت تعاونی عشایر شهید رجایی دزفول تنها 10 میلیارد ریال سرمایه دارد گفت:باید اقدام لازم برای افزایش سرمایه عشایر در این شركت تعاونی صورت گیرد و از كلیه منابع داخلی و امكانات شهرستان در این راستا استفاده شود.
معاون استاندار خوزستان ضمن تاكید بر افزایش سرمایه این شركت تعاونی گفت:با افزایش سرمایه این شركت می توان كارهای بزرگی برای عشایر منطقه انجام داد و شاهد افزایش تولیدات لبنی در منطقه بود.
آصفی با انتقاد از برخی دستگاههای اجرایی شهرستان كه موفق نشده اند عشایر را قانع به سرمایه گذاری در شركت تعاونی كنند گفت:شركت تعاونی عشایر شهید رجایی دزفول هنوز فاقد محل مستقل است كه باید از طریق سازمان امور عشایر این مشكل را حل كرد.
معاون استاندار خوزستان با انتقاد از عملكرد اداره امور عشایر دزفول هشدار داد در صورتی كه تا پایان امسال راهكار عملی برای ارتقای وضعیت معیشت عشایر دزفول صورت نگیرد رییس این اداره بركنار خواهد شد.
وی همچنین در خصوص تامین زمین برای احداث ساختمان شركت تعاونی عشایر دزفول قول مساعد داد.
رییس اداره امور عشایر دزفول نیز در این نشست با بیان اینكه كلیه دستگاه های اجرایی موظف اند با تدوین بودجه سنوات و برنامه های كوتاه مدت و بلندمدت بودجه مناسبی را به مناطق عشایری اختصاص دهند گفت:عشایر در عرصه اقتصادی وتولیدی با حداقل امكانات موجود حضور یافته و در صورت توجه بیشتر می توانند فضای بیشتری برای تولید ایجاد كنند.
محسن پورفرخی مساحت كل شهرستان دزفول را 470 هزار هكتار عنوان كرد و گفت:79 درصد كل مساحت شهرستان دزفول را مناطق كوهستانی و سخت گذر شامل می شود كه عشایر در این مناطق پراكنده اند.
وی فاصله شهر دزفول با دهستان دره كاید بخش شهیون را 175 كیلومتر و با روستای مودو آرپناه 225كیلومتر عنوان كرد و گفت:عشایر در مناطق كوهستانی و سخت گذر پراكنده شده اند كه این امر خدمات رسانی به این قشر را با مشكل مواجه كرده است به طوریكه بازدید از یكی از مناطق عشایری دزفول 12 ساعت طول می كشد.
پورفرخی اعتبارات عشایر دزفول در سال گذشته را 11 میلیارد ریال اعلام كرد و گفت:اعتبارات تملك دارایی ها در سال جاری برای عشایر به چهار میلیارد و 900 میلیون ریال كاهش یافت این درحالی است كه در سال جاری بارندگی 10 میلیارد ریال به زیر ساخت ها و تاسیسات آبرسانی عشایر دزفول خسارت وارد كرده است.
وی درآمد سالانه عشایر دزفول را از محل تولید محصولات لبنی و گوشتی 200 میلیارد ریال عنوان كرد و گفت:جمعیت عشایر دزفول 20 هزار نفر می باشد كه با احتساب عشایر كوچنده اصفهان و لرستان این جمعیت به 30 هزار نفر افزایش می یابد.
رییس اداره امور عشایر دزفول تعداد دام عشایر این شهرستان را 355 هزار رأس عنوان كرد و گفت:
از این تعداد 152 هزار رأس گوسفند،203 هزار رأس بز و یكهزار رأس گاو می باشند.
وی با اشاره به عملكرد شركت تعاونی عشایر شهید رجایی دزفول در سال جاری گفت:در سال جاری 650 تن جو علوفه ای،53 هزار و 600 كیسه آرد،292 هزار لیتر سوخت ،218 تن سبوس گندم ،24 تن خوراك دام بین عشایر دزفول توزیع شده است ضمن اینكه در سال جاری یك هزار و 161 خانوار عشایری زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی اعضای این شركت تعاونی را چهار هزار خانوار دانست و گفت:شركت تعاونی عشایر شهید رجایی دزفول از نظر سودآوری شركت اول استان خوزستان شناخته شده است.
پورفرخی به پروژه های عمرانی عشایر دزفول در سال جاری نیز اشاره كرد و گفت:700 كیلومتر جاده اصلی و فرعی عشایری در دزفول وجود دارد كه برای سهولت در تردد عشایر درسال جاری 30 كیلومتری مسیر آبشار شوی شن ریزی شده و جایگاه سوخت فسیلی روستای دورك نیز احداث شده و به 70 خانوار خدمات رسانی گردید.
وی مسیر سخت گذر پل كول را از مشكلات اصلی عشایر دزفول خواند و گفت:پل كول محل عبور عشایر به سمت لرستان می باشد كه عشایر از 20 سال پیش محبورند برای عبور از رودخانه از وسیله ای به نام 'گر گر ' استفاده كنند و این نوع عبور و مرور تاكنون تلفات مالی و جانی فراوانی برای عشایر به همراه داشته است ضمن اینمه زمان زیادی برای كوچ عشایر هدر می رود.
وی با اشاره به اینكه با احداث پل كول مدت زمان كوچ عشایر 10 روز كاهش می یابد گفت:بهسازی برای ساخت این پل دو سال زمان لازم است.
وی همچنین آبرسانی به مناطق عشایری سردشت و شهیون را از دیگر اقدامات عمرانی برشمرد و افزود:امسال به روستاهای شعبیه،غریب آباد،نوه،مدد،گردو،تودو،تاف زرین،خونی سفید و قلاكوشك با احداث 9 منبع سیمانی با حجم 150 هزار لیتر و لوله كشی فلزی گالوانیزه به طول 9 كیلومتر آبرسانی شد.
پورفرخی افزود:با وجود اقدامات صورت گرفته آبرسانی به 470 خانوار عشایری به صورت سیار و توسط دو دستگاه تانكر انجام می شود كه از این تعداد 200 خانوار در بخش شهیون ،50 خانوار در سالندكوه ،20 خانوار در روستای علی عرب و 200 خانوار در حومه دزفول ساكن هستند.
محسن ارجمندیان رییس اداره مخابرات دزفول نیز در این نشست گفت:نبود جاده دسترسی در مناطق عشایری موجب كاهش ارائه خدمات مخابراتی در این مناطق محروم شده است .
وی افزود:40 نقطه برای ارائه خدمات مخابراتی در مناطق مختلف كوهستانی دزفول مكان یابی شده اند.
احمد زارعی مدیر جهاد كشاورزی دزفول نیز در این نشست گفت:از 700 هزار دام سبك شهرستان دزفول 355 هزار رأس در مناطق عشایری هستند كه ارائه خدمات به آنها بصورت مستمر انجام می شود ولی ارائه خدمات در این وسعت زیاد امری دشوار است.
وی افزود:باید عشایر اسكان داده شوندتا بتوان خدمات و امكانات بهتری به آنها ارائه كرد ضمن اینكه تشكل های موجود باید نگرش خود را به سمت حل مشكلات اقتصادی معطوف كنند.
مدیر جهاد كشاورزی دزفول گفت:با وجود حجم تولید در دزفول به دلیل وجود واسطه ها چیزی عاید دامدار و یا كشاورز نمی شود كه باید برای حل این مشكلات راهكار عملی ارائه گردد.
كدخدازاده معاون اداره دامپزشكی دزفول نیز در این نشست گفت:واكسیناسیون دام دزفول در مناطق صعب العبور در پنج مرحله انجام شد و به 150 هزار رأس دام واكسن آبله و 60 هزار رأس واكسن تب مالت تزریق شد.
وی افزود:پیگیری اولیه برای احداث سایت دامپزشكی در دهستان احمدفداله نیز انجام شده است ضمن اینكه برای حل مشكلات بهداشتی دام ها احداث سایت دامپزشكی در سردشت نیز مطرح و در دست بررسی است.
7278/6068