كوالالامپور – ایرنا – مالزی، اندونزی و تایلند روز سه شنبه پرتاب موشك فضایی توسط كره شمالی با استفاده از فن آوری های مربوط به موشك های دوربرد را محكوم كردند.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه مالزی در بیانیه ای ضمن ابراز 'تاسف عمیق' نسبت به ادامه برنامه موشكی كره شمالی، این آزمایش موشكی را 'نقض آشكار قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل' دانست.
مالزی از كره شمالی خواست 'به نفع صلح و امنیت بین المللی به سرعت چنین برنامه ای را متوقف كرده و از قطعنامه های مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل متحد كامل پیروی' كند.
تلویزیون دولتی كره شمالی روز یكشنبه از پرتاب موفقیت آمیز یك فروند موشك دوربرد برای قرار دادن ماهواره ای در فضا خبر داد كه این موضوع واكنش جامعه جهانی را در پی داشت.
پیونگ یانگ از سال 2006 به دلیل آزمایش های هسته ای وموشكی با تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریكا و كشورهای دیگر روبرو شده است.
وزارت امور خارجه اندونزی نیز با محكوم كردن پرتاب موشك دوربرد توسط كره شمالی، از این اقدام پیونگ یانگ ابراز تاسف كرد.
به نوشته تارنمای 'جاكارتا پست'، اندونزی، كره شمالی را ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست كه با آزمایش های موشكی بدنبال 'ایجاد تنش در منطقه' است.
دولت اندونزی همچنین از رهبر كره شمالی خواست از اقدامات تحریك آمیز خودداری كند.
براساس گزارش تارنمای 'بانكوك پست'، تایلند نیز به جرگه كشورهایی پیوست كه آزمایش موشكی كره شمالی را محكوم و آن را 'نقض قطعنامه های سازمان ملل' دانست.
وزارت امور خارجه تایلند در بیانیه ای ضمن ابراز 'تاسف عمیق' از پرتاب این موشك دوربرد، اعلام كرد 'حتی اگر كره شمالی این آزمایش موشكی را به نیت آزمایش پرتاب ماهواره انجام داده باشد، این عمل 'نقض آشكار قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد' است.
تایلند این فعالیت پوینگ یانگ را 'بی توجهی به نگرانی های جامعه بین المللی در باره برنامه هسته ای' دانست و اعلام كرد 'كره شمالی، یك تهدید جدی برای صلح و امنیت بین المللی است'.
'بان كی مون' دبیر كل سازمان ملل نیز پرتاب موشك از سوی كره شمالی را تاسف بارخواند و این اقدام را درتعارض با قطعنامه های ششم فوریه شورای امنیت این سازمان و درخواست همصدایی مبنی بر خودداری ازاین اقدامات توصیف كرد.
پیونگ یانگ پیش از انجام این آزمایش، به سازمان ملل اعلام كرده بود، قصد دارد ماهواره ای به فضا پرتاب كند اما، منتقدان این كشور ادعا می كنند پرتاب ماهواره احتمالا پوششی است كه پیونگ یانگ از آن برای آزمایش موشك های قاره پیمای خود استفاده می كند.
آساق**1611