به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا، زمانی كه موز به طور كامل می رسد، به دلیل وجود آنزیمی به نام تیروزیناز، لكه های قهوه ای رنگی روی پوست آن ظاهر می شود. تحقیقات جدید نشان می دهد همین آنزیم ولی به مقدار زیاد، در پوست بیماران مبتلا به ملانوم، بدخیم ترین نوع سرطان پوست، وجود دارد. محققان از این وجه اشتراك برای ساخت اسكنرهای تشخیص سرطان پوست استفاده كرده اند.
فاز اول تحقیقات پژوهشگران در سوئیس در این زمینه نشان می دهد كه وجود این آنزیم، یك نشانگر مطمئن برای رشد ملانوم است. این آنزیم به مرور زمان و با پیشرفت بیماری در بدن آشكار می شود و زمانی كه بیماری در مراحل ابتدایی قرار دارد، به وضوح قابل تشخیص نیست. با استفاده از نتایج این مطالعه، محققان قادر به تشخیص سرطان در مراحل ابتدایی هستند كه این امر میزان موفقیت درمان را افزایش می دهد. در مرحله دوم تحقیق، محققان بر مبنای این آنزیم، اسكنری طراحی كرده اند كه برای تشخیص سرطان استفاده می شود. كارایی این ابزار روی لكه های قهوه ای رنگ پوست موز، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
با استفاده از این راهكار می توان تمام روش های تشخیص و درمان را قبل از آزمایش روی انسان، روی پوست موز ارزیابی كرد، بنابراین دیگر نیازی به نمونه برداری تهاجمی از پوست بیمار وجود ندارد.
محققان معتقدند كه این اسكنر در صورت توسعه، بیمار را از نمونه برداری و شیمی درمانی های بی مورد بی نیاز می كند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Angewandte Chemie منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
تهران - ایرنا - مطالعات جدید محققان نشان می دهد، لكه های قهوه ای رنگ موجود روی پوست موز، به تشخیص كشنده ترین نوع سرطان پوست كمك می كند.