به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی دیلی میل، در مجموع 883 كهكشان در منطقه ای از آسمان كشف شد كه معمولا به واسطه كهكشان راه شیری در معرض دید قرار ندارد؛ یك سوم از این كهكشان ها پیش از این ناشناخته بودند.
از تجمع این كهكشان ها و حركت آنها برای مطالعه پدیده مرموزی به نام «جاذب بزرگ» استفاده می شود كه راه شیری و صدها هزار كهكشان دیگر را با نیروی گرانش بسیار زیاد به سمت خود می كشد.
این كهكشان های جدید تقریبا در نزدیكی زمین و در خوشه هایی در فاصله 250 میلیون سال نوری قرار دارند.
تاكنون این كهكشان ها به دلیل روشنایی و تجمع ستارگان در كهكشان راه شیری از چشم انسان پنهان بودند و پس از آن كشف شدند كه محققان یك ابزار 21 سانتی متری به نام multibeam receiver در تلسكوپ بزرگ رادیویی پاركز ( Parkes) در نیو ساوت ولز نصب كردند.
پژوهشگران به واسطه این ابزار توانستند از میان ابرهای گرد و غبار و ستارگان كه راه شیری را پر می كنند، در منطقه فضایی مشاهده نشده پشت كهكشان راه شیری، با دقت به رصد بپردازند.
منطقه پشت كهكشان راه شیری در میان ستاره شناسان به دلیل مشكلاتی كه در مشاهده اجرام دور دست ایجاد می كند، به « منطقه اجتناب» شناخته می شود.
به گفته محققان، این كشف به توضیح درباره جاذب بزرگتر كه به نظر می رسد نیروی گرانشی برابر با یك میلیون میلیارد خورشید دارد، كمك می كند.
كهكشانها سامانههایی بزرگ و با اندازه و مرزی مشخّص هستند كه از ستارهها، بقایای ستارهنماها (شبه ستارهها)، ماده تاریك، گازها و گرد و غبارهای میان ستارهای تشكیل یافتهاند و با نیروهای گرانشی گردِ هم آمدهاند.
علمی **2038**2017
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۷
تهران- ایرنا- صدها كهكشان تقریبا پنهان برای اولین بار با كمك یك تلسكوپ بسیار حساس در استرالیا، در پشت كهكشان راه شیری كشف شد.