به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، مدير كل اين اداره گفت: آسبادها و جايگاه آن در زندگي و معاش مردم در سال هاي گذشته نقش فراوان داشته و امروز به عنوان يك اثر ارزشمند تاريخي بايد به شكل مناسب و مطلوب نگهداري و حفاظت شوند.
حسين زارع صفت افزود: آنچه اهميت دارد اين است كه نگهداري و حفاظت از اين آثار تاريخي ارزشمند و گرانبها بايد توسط خود مردم صورت گيرد.
وي اظهار كرد: اعتبارات دولتي پاسخگوي نگهداري و حفاظت از آثار تاريخي بي شمار در ايران نيست و در خصوص آسبادهاي نشتيفان خواف نيز به عنوان يك اثر ارزشمند تاريخي اين آثار بايد توسط خود مردم حفظ و نگهداري شوند.
زارع صفت گفت: افتتاح اين پايگاه پژوهشي نقش مهمي در حفاظت از اين آثار تاريخي ارزشمند و معرفي آنها به گردشگران داخلي و خارجي دارد و با توجه به اينكه موضوع ثبت جهاني اين آثار نيز در دست بررسي و اقدام است اهميت آنها دو چندان مي شود.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي افزود: اين پايگاه پژوهشي بايد به پايگاهي براي معرفي و شناسايي تاريخ خواف تبديل شود.
آسباد يكي از قديمي ترين نمونه هاي بهره برداري از نيروي طبيعي و از چشمگيرترين ساخته هاي فرهنگي در شرق ايران و به ويژه در نشتيفان خواف است كه از ديرباز استفاده از نيروي باد براي به كار انداختن آسبادها معمول بوده است و به دليل نياز به وسيله اي براي خرد كردن گندم در نشتيفان، آسبادها چشم گيرترين تاسيسات سنتي براي اين منظور بوده اند.
مجموعه آسبادهاي نشتيفان خواف به عنوان يكي از ارزشمند ترين آثار تاريخي در استان خراسان رضوي در حال ثبت در فهرست جهاني يونسكو است و اين موضوع از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حال پيگيري است.
7496 / 6053
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۹
مشهد- ايرنا- به مناسبت گراميداشت دهه فجر، پايگاه پژوهشي آسبادهاي نشتيفان خواف به بهره برداري رسيد.