به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از دويچه وله، كره مريخ همچنان هدف بزرگ دانشمندان ناسا قرار دارد آنها ميخواهند تا سال 2030 ميلادي روي مريخ فرود آيند. اما اين تنها طرح بلندپروازانه ناسا نيست و بسياري به موفقيت اين طرح خوشبين نيستند.
اين سازمان بودجهاي سالانه بالغ بر حدود 17 ميليارد يورو در اختيار دارد كه دست دانشمندان را براي تحقيقات بسياري باز ميگذارد؛ از جمله يك تلسكوپ عظيم فضايي، ماموريتهاي تحقيقي به ساير سيارهها، تحليل علل گرمايش زمين، توليد هواپيماهاي كم مصرف و سيستمي براي كنترل هوانوردي است.
چارلز بولدن، رئيس ناسا معقتد است كه همه اينطرحها به خوبي امكان پذيرند و ناسا بيشترين بهرهبرداري را ازاين بودجه خواهد كرد.
او ميگويد: ما ميتوانيم بدويم و همزمان آدامس هم بجويم. منظورم اين است كه ما ميتوانيم از همه مواهب طبيعي زمين استفاده كنيم و همزمان گستره نفوذمان به كهكشان را بيشتر كنيم. انسان را به مريخ بفرستيم تا براي كهنترين سوالها پاسخي بيابيم؛ اين كه آيا ما در اين كهكشان تنهاييم؟
**ترديد نسبت به طرحهاي ناسا
اما آيا اداره ملي هوانوردي و فضايي آمريكا به همه اهداف پيش روي خود، خواهد رسيد؟ در اين باره ترديدهايي وجود دارد كه اين موضوع در توضيحاتي كه كنگره از ناسا خواسته نيز به خوبي نشان داده شده است.
پاول اسپاديس يكي از دانشمندان در اين باره ميگويد: ما مدعي ميشويم كه در حال تدارك سفر به مريخ هستيم، اما نه تجهيزات و نه فناوري كافي براي انجام چنين ماموريتي را داريم و اين موضوع، نه حالا و نه در آيندهاي قابل پيشبيني است.
ناسا در زمان حاضر مشغول ساخت يك موشك پرتابكننده و يك كپسول فضايي است كه بتواند فضانوردان را به اعماق فضا ببرد. اولين پرواز آزمايشي فضانوردان در زودترين زمان براي بهار 2021 برنامه ريزي شده است. البته اين كپسول فضايي مطلقا براي پرواز به مريخ ساخته نشده است؛ به همين دليل اسپاديس توصيه ميكند كه ناسا طرحهاي خود را به كره ماه محدود كند.
او در اين باره ميگويد: آمريكا خود را پيشتاز فضانوردي ميداند، در حالي كه سردرگمي استراتژيك ما اين پيشتازي را زير سوال ميبرد. اروپا، هند، روسيه و چين فعاليتهاي خود را روي ماموريتهايي به كره ماه متمركز كردهاند. هدف آنها اين نيست كه دنياهاي جديدي را تصرف كنند، بلكه ماه را قابل استفاده كنند. ما چگونه ميتوانيم مدعي نقش پيشتازي در فضانوردي جهان باشيم، در حاليكه نميخواهيم در عرصه كره ماه با تيمهاي ديگر وارد بازي شويم؟
**آزمايش سيارك
ناسا مي خواهد به جاي سرمايهگذاري روي ماموريتهايي به كره ماه يك آزمايش عجيب ديگر نيز انجام دهد: يك سيارك را بگيرد و آن را آزمايش كند.
ناسا ميگويد اين يك تمرين مهم براي رسيدن به مريخ است.
ساير دانشمندان نسبت به اين اظهارات ترديد دارند. با اين حال رئيس ناسا اهميتي به منتقدان نميدهد و ميگويد كه سازمان به اندازه كافي براي اين طرح از سوي كنگره و دانشمندان و صنايع حمايت مي شود.
چارلز بولدن معتقد است كه اين طرح روشن ، قابل پرداخت و قابل دسترسي است؛ از اين گذشته مريخ سياره مهمي است.
علمي **1354**1776
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۰
تهران - ايرنا - اداره ملي هوانوردي و فضايي آمريكا، ناسا، طرح بزرگي را دنبال ميكند مبني بر اينكه ميخواهد تا چند سال ديگر پرواز فضاپيماي با سرنشين به مريخ را عملي كند.