در ابتدای این مقاله آمده است: در 22 بهمن سال 1357 انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید. انقلابی كه در نوع خود بی نظیر بود و علاوه بر ایجاد تحول اساسی در ایران منشا تغییر و تحولات شگرف منطقه ای و بین المللی گردید. به تعبیر امام خمینی(ره)، انقلاب ایران «معجزه قرن» و « انفجار نور» بود.
هنردوست در این مقاله نوشت، انقلاب اسلامی ایران موجب شد كه طومار حكومت 2500 ساله شاهنشاهی در ایران در هم پیچیده شود و حكومتی بر مبنای اسلام و حاكمیت آراء مردم به جای آن شكل بگیرد. در بین عوامل پیروزی و استمرار انقلاب ایران، دو عامل مردم و رهبری بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.
براساس این مقاله، رابطه بین مردم ایران و رهبر كبیر انقلاب یك رابطه قلبی، صمیمانه و دو طرفه بود كه هیچ نظیری برای آن در جهان معاصر یافت نمی شود. در تبیین این رابطه منحصر به فرد همین بس كه درجریان پیروزی انقلاب اسلامی و ورود امام خمینی(ره) به ایران، شش میلیون نفر در طول 33 كیلومتر از وی استقبال كردند و 11 سال بعد در تشییع پیكر پاكش، بیش از 10 میلیون نفر با حزن و اندوه فراوان شركت كردند. و اكنون كه 37 سال از انقلاب ایران می گذرد، نظام جمهوری اسلامی ایران، با رهبری عالی آیت الله خامنه ای و با اتكا به آراء مردمی به نظامی مستحكم، مقتدر و یگانه تبدیل شده است.
در این مقاله آمده است: در حالی كه در دوره معاصر در برخی از كشورهای منطقه خاورمیانه مردم هیچ نقشی در حاكمیت ندارند و حكومت بر مردم كماكان به صورت موروثی و پادشاهی صورت می گیرد، جمهوری اسلامی ایران مفتخر است كه در طول 37 سال گذشته بیش از 32 انتخابات برگزار كرده كه این امر نشان از حاكمیت دمكراسی و مشاركت مردم در حكومت دارد.
هنردوست در مقاله خود نوشت: اقتدار كنونی نظام جمهوری اسلامی ایران آسان و ارزان به دست نیامده است. انقلاب ایران در طول حیات 37 ساله خود با كارشكنی ها، دسیسه ها و توطئه های فراوانی مواجه بوده و اقدامات فراوانی از سوی قدرت های خارجی برای ناكامی و شكست انقلاب ایران صورت گرفته است، اما هیچیك از اقدامات خصمانه خارجی نتوانسته سد راه این انقلاب عظیم مردمی گردد و اقتدار ایران همچنان رو به گسترش می باشد.
براساس این مقاله، ایران در مقابل بحران های متعددی همچون توطئه كودتا، جنگ و تحریم های ظالمانه ایستادگی كرده و هر یك از آنها را با توان و قدرت خارق العاده ای پشت سر گذاشته است. ایران متحمل یك جنگ تحمیلی 8 ساله از سوی صدام معدوم شد كه محرك و پشتیبان اصلی آن آمریكا بود و بسیاری از كشورهای منطقه و جهان از صدام حمایت كردند اما ایران به تنهائی و بدون برخورداری از حمایت كشورهای ثالث ایستادگی كرد و با اتكا به نیروی جوانان مسلمانش از آن جنگ سرافراز بیرون آمد.
در ادامه این مقاله آمده است: ایران در مذاكرات اخیر با كشورهای گروه 1+5 قدرت و توان دیپلماسی اش را به نمایش گذراد و نشان داد كه نه تنها در عرصه جنگ و رزم بلكه در عرصه دیپلماسی نیز مقتدرانه عمل می نماید. این قدرت دیپلماسی ایران بود كه به تحریمهای ظالمانه پایان بخشید و نویدبخش دوران جدیدی در تعامل با كشورهای منطقه و جهان شد.
هنردوست نوشت: ایران در دوره پساتحریم فصل نوینی را در روابط خود با كشورهای منطقه و جهان آغاز نموده است. سفرهای هیات های عالیرتبه خارجی به ایران و عزیمت هیات های عالیرتبه ایران به كشورهای خارجی در روزهای اخیر افق های جدیدی را برای جمهوری اسلامی در نظام بین الملل باز می نماید.
'سفر اخیر رئیس جمهور چین به ایران، سفر تاریخی دكتر حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران به ایتالیا و فرانسه و سفرهای متعدد هیات های عالیرتبه اروپائی و آسیائی به ایران همه بیانگر تغییر و تحول شگرف در روابط ایران با كشورهای جهان است. درسفر اخیر رئیس جمهور چین به ایران موافقتنامه های متعددی به امضاء رسید و مقرر گردید در راستای گسترش روابط فیمابین حجم روابط تجاری دوكشور در دهه آینده به 600 میلیارد دلار برسد. روابط ایران با اروپا نیز كه به دلیل بحران غیرضروری هسته ای حدود یك دهه راكد مانده بود با سفر روحانی فصل جدیدی را آغاز كرده است.'
در ادامه این مقاله می آید: در دوران پساتحریم، جمهوری اسلامی ایران با همه كشورهای همسایه خود نیز مبنا را بر بازگشائی روابط تجاری، صنعتی و اقتصادی گذاشته و همكاری های سیاسی و چندجانبه را جزو اولویت های خود قرار داده است. جمهوری اسلامی ایران تنش در روابط با هیچیك از كشورهای جهان به ویژه همسایگان خود را بر نمی تابد.
'امروز ایران همه جامعه جهانی را به برداشتن گام به سمت صلح، آرامش و دوستی فرا می خواند؛ باید به جای گزینه ناكارآمد « ائتلاف برای جنگ» در مناطق مختلف جهان به « ائتلاف برای صلح پایدار» در سراسر جهان اندیشید.'
هنردوست در مقاله خود همچنین نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2013 جهانی عاری از خشونت و افراطی گری را به عنوان یكی از اولویت های سیاست خارجی ایران پیشنهاد داد و در همان سال این ابتكار به تصویب رسید. در این راستا ایران آماده است تا در یك همكاری نزدیك با كشورهای جهان و منطقه به ویژه كشورهای همسایه برای مبارزه با تروریسم، خشونت و افراطی گری همكاری كند. ایران خرسند است كه مردم مسلمان منطقه از عراق، سوریه، لبنان و فلسطین گرفته تا پاكستان و افغانستان در برابر افراط، خشونت و تروریسم ایستادگی می كنند و هر روز پیروزی های نو به دست می آورند.
در پایان این مقاله می آید: جمهوری اسلامی ایران كه در حل مساله هسته ای خود با قدرت های بزرگ جهان، قدرت دیپلماسی را به منصه ظهور گذاشت، بدون تردید در راستای تحقق صلح، آرامش ثبات و رشد و پیشرفت همه جانبه كشورهای منطقه خاورمیانه از این قدرت نرم استفاده خواهد كرد. امروز حضور و ایفای نقش ایران برای حل و فصل مناقشات منطقه ای و دستیابی به صلح و آرامش، یك ضرورت انكار ناپذیر است.
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان در مقاله ای با عنوان 'موقعیت ایران در سی و هفتمین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در نظام بین الملل' كه در روزنامه پرشمارگان و اردو زبان 'نوای وقت' به چاپ رسید، نوشته است: امروز ایران همه جامعه جهانی را به حركت در مسیر صلح، آرامش و دوستی فرا می خواند.