در حاليكه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بابل مي گويد هيچ سندي مبني بر وقف بودن موزه گنجينه بابل وجود ندارد يا تاكنون ارائه نشده است , اداره اوقاف اين شهر ادعا مي كند اين موزه وقف حوزه علميه بابل است.
موزه تاريخي بابل در سال 1307 احداث و بنام بلديه شهر آغاز بكار كرد و شهرداري بابل كه تا سال ها در اين بنا مستقر بود سرانجام در پنجم شهريور ماه سال 1373 به ساختمان جديد واقع در باغ ملي شهر نقل و مكان كرد و ساختمان قديمي بلديه به كتابخانه عمومي تبديل شد.
با تعامل معاونت استانداري و اداره كل ميراث فرهنگي مازندران ، ساختمان تاريخي شهرداري بابل براي ايجاد نخستين موزه استان انتخاب شد و اين بنا در 21 اسفندماه سال 74 از طرف شهرداري بابل با كاربري فرهنگي در اختيار ميراث فرهنگي قرار گرفت و بعد از احياء , مرمت و بازپيرايي ، در بهمن ماه سال 1375 با نام موزه بابل افتتاح شد.
موزه بابل در حال حاضر داراي سه بخش باستان شناسي، مردم شناسي و اسناد است كه در اين مكان از سفالينه هاي هزاره چهارم قبل از ميلاد مسيح گرفته تا زيور آلات پيش از اسلام كه اغلب از نقاط تاريخي مازندران بدست آمده به نمايش عموم گذاشته شد و هم اكنون نيز براي بازديد مردم داير است.
*تاكنون سندي ارائه نشده است
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بابل با بيان اينكه اگر گنجينه بابل وقف حوزه علميه است بايد سند نشان داده شود، گفت: تاكنون سندي مبني بر وقف بودن ان ارائه نشده است.
التفات اباذري اضافه كرد: اوقاف مدعي است ميراث فرهنگي به تعهدش مبني بر پرداخت اجاره عمل نكرده است كه بايد بگويم از سال 93 كه رياست ميراث فرهنگي اين شهرستان را برعهده گرفتم هيچ سندي به بنده و اداره كل بابت پرداخت اجاره ارائه نشده است.
وي با تاكيد بر اينكه حرف زدن بايد براساس اسناد باشد؛ افزود: توپ شوت كردن به يكديگر در شان شهرستاني چون بابل نيست و متهم كردن افراد معنا ندارد و بهترين راهكار برگزاري نشستي با حضور طرفين است تا هركس سند خود را ارائه دهد و يك حكم نيز براي اين موضوع انتخاب كنند.
**اگر حوزه علميه اجازه دهد مانعي براي فعاليت موزه نيست
رييس اداره اوقاف و امور خيريه بابل گفت: حوزه علميه بابل چنانچه اجازه تجديد قرار داد با موزه تاريخي بابل را بدهد ، اداره اوقاف نيز نسبت به تجديد قرار داد اقدام خواهد كرد.
جعفر صفري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به موضوع وادعاي حوزه علميه بابل مبني بروقف موزه (گنجينه) تاريخي بابل اشاره كرد و اظهارداشت: اين مكان در سال 1307 بنام مدرسه قادريه وقف حوزه علميه شده است و اداره اوقاف بابل در حال رايزني براي تجديد قرار داد با ميراث فرهنگي است.
وي افزود: موزه تاريخي بابل داراي سند مالكيت و دادنامه است و اين سند در اوقاف موجود و يك نسخه از آن در اختيار حوزه علميه بابل است.
صفري اين را هم گفت كه موقوفات حوزه علميه مستقل است و ارتباطي به اوقاف ندارد و ادعايي هم در اين زمينه نيست ولي بدنبال راه حل براي رفع مشكل مي باشيم .
وي بابيان اينكه موزه بابل تا سال 89 با اوقاف قرار داد داشت؛ افزود: موزه تاريخي بابل نماد شهر ماست و براي ادامه روند بايد حوزه اجازه تجديد قرار داد را بدهد.
رئيس حوزه هاي علميه بابل در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: ساختمان موزه تاريخي بابل بنام حوزه علميه قادريه وقف شده بود كه بدست رضاخان تصرف و از حوزه خارج شده است.
عبدالعلي پور اصغر بيان كرد: طي درخواستي از ميراث فرهنگي خواهان برگرداندن موزه بابل به جايگاه اصلي اش حوزه علميه شده ايم.
وي اظهارداشت: موضوع درخواست انتقال موزه بابل به حوزه علميه طي صورتجلسه اي رسمي با حضور ميراث فرهنگي، حوزه علميه و رييس كل دادگستري مازندران مورد پيگيري و بررسي قرار گرفت.
*** موزه بابل هويت شهر است
فرماندار و رييس شوراي تامين شهرستان بابل نيز به خبرنگار ايرنا گفت: موزه تاريخي بابل هويت اين شهر است و مردم شهر خودشان را دوست دارند و خواسته محكم ماست كه موزه در جايگاه خود باقي بماند.
محمد تقي عباسپور با بيان اينكه سازمان ها و نهادهاي مردمي زيادي در روزهاي اخير به ما مراجعه و خواهان پرداخت اجاره بهاء از سوي ميراث فرهنگي به حوزه علميه شدند؛ بيان كرد: بيش از اين نبايد مردم را مكدر كرد چرا كه اجراي نيات واقف حق است و بايد انجام شود و كسي منكر آن نيست ولي ممكن است پيامدهاي اجتماعي زيادي را به همراه داشته باشد.
وي با بيان اينكه از مسئولين ذيربط خواستاريم تا خواسته مردم را در اولويت قرار دهند؛ گفت: اميدواريم سازمان گردشگري مازندران با پرداخت اجاره بهاء اين مشكل را رفع كند. ك4
گزارش از زينب حبيب پور گودرزي
7328/1899
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵
ساري - ايرنا - دعواي ماههاي اخير بين سازمان ميراث فرهنگي و اداره اوقاف در مورد وضعيت موزه گنجينه بابل به عنوان يكي ازاثار مهم تاريخي اين شهر , وضعيت اين موزه را در ادامه فعاليت در ابهام قرارداده است.