به گزارش ایرنا، محمدرضا مروارید روز شنبه در آیین گرامیداشت سالروز بمباران زمین فوتبال چوار و شهادت شماری از ورزشكاران این بخش از توابع شهرستان ایلام اظهار كرد: همه باید به سهم خود برای نكوداشت این روز تلاش كنیم.
وی با اشاره به دوران هشت سال جنگ تحمیلی و چگونگی وقوع حادثه تلخ بمباران زمین فوتبال چوار افزود: سال 65 رسم بر این بود كه وقتی در جبهه ها پیروزی های زیادی بدست می آوردیم، رژیم بعث به تلافی این پیروزی ها، شهرهای كشور بویژه ایلام را بمباران می كرد.
مروارید تاكید كرد: وقتی رژیم بعث عراق می دید مردمی كه این همه تحت فشار قرار دارند باز هم به آرمان های نظام و انقلاب پایبند هستند و با این شرایط مسابقات فوتبال را هم حتی در شهرهای مرزی برگزار می كنند، اقدام به بمباران وحشیانه زمین فوتبال چوار كرد.
وی بر لزوم تنوع بخشی به برنامه های گرامیداشت شهدای بخش چوار تاكید كرد و گفت: این آیین باید در محل حادثه برگزار شود و رسانه ملی در معرفی و آشنایی هر چه بیشتر مردم به ویژه نسل جوان و حتی جوامع بین المللی از این اقدام وحشیانه رژیم بعث عراق حركت های گسترده تری انجام دهد.
استاندار ایلام با اشاره به اینكه این واقعه دردناك باید در سطح فراملی مطرح و برگزار شود، یادآور شد: در چند سال اخیر گروهی از جوانان بخش چوار مجموعه ای تشكیل دادند تا این حركت مردمی را ادامه دهند و شهادت دردناك این عزیزان را به تمامی دنیا معرفی كنند.
مروارید افزود: اداره كل ورزش و جوانان استان نیز طرح های خوبی را در خصوص احداث یادمان و زمین بخش چوار انجام داده كه در این خصوص امیدواریم با گشایش اعتبارات بتوانیم علاوه بر تكمیل زمین فوتبال، این مكان را به محل یادمان شهدای عزیز چوار تبدیل كنیم.
وی خاطر نشان كرد: امیدواریم با تلاش مسئولان كشوری و استانی بتوانیم آنچنان كه در خور و شآن این عزیزان است، فرهنگ ایثار و شهادت را با هم پیوند بزنیم تا برای نسل امروز و آینده به چراغ راهی تبدیل شود.
وی گفت: امید است عزیزان بازمانده این فاجعه با تلاش و همكاری همه دست اندر كاران مستندات، زندگی نامه، عكس و خاطرات این عزیزان را جمع آوری كنند تا بتوانیم در حوزه های مختلف هنری این آثار را در معرض دید عوم قرار دهیم.
استاندار ایلام از هزاران هوادار تیم پرسپولیس كه در یك حركت ماندگار روز جمعه در هنگام برگزاری مسابقه فوتبال با تیم فولاد خوزستان ایستادند و یاد و خاطره شهدای زمین فوتبال چوار را گرامی داشتند تقدیر كرد و از حضور دست انداركاران برنامه 90 در آیین سالروز بمباران زمین فوتبال چوار تشكر كرد.
مروارید همچنین ضمن تقدیر از حضور پرشكوه مردم ولایتمدار این استان در راهپیمایی 22 بهمن اظهار كرد: حضور پرشور و آگاهانه مردم متدین در راهپیمایی 22 بهمن نشان از عشق و علاقه به انقلاب اسلامی و پایبندی آنان به نظام اسلامی است.
وی افزود: قطعا این راهپیمایی عظیم كه در یك روز همه مردم را به خیابان ها می كشاند تا پایبندی خود را به نظام و انقلاب نشان دهند در هیچ جای دنیا اتفاق نمی افتد و دشمن نیز این را خوب می فهمد.
در این آیین و با حضور استاندار ایلام و جمعی از مسئولان استانی از خانواده های شهدای حادثه بمباران زمین فوتبال بخش چوار تقدیر شد.
به گزارش ایرنا، هواپیماهای رژیم بعثی عراق بیست و سوم بهمن ماه سال 1365 در جنایتی وحشتناك و غیرانسانی با پرواز در ارتفاع پایین بر فراز زمین فوتبال چمن بخش چوار و ریختن بمب بیش از 14 نفر از نوجوانان و جوانان فوتبالیست ایلامی را كه در حال انجام مسابقه بودند به شهادت رساندند.
این حادثه كه منجر به شهادت و زخمی شدن بهترین جوانان و نوجوانان فوتبالیست تیم منتخب استان ایلام شد به عنوان یكی از جنایت های تاریخی صدام و رژیم بعت در تاریخ ثبت شده است.
این واقعه درست زمانی رخ داد (دهه شصت) كه تیم های نوجوانان استان ایلام در رقابت های قهرمانی كشوری هر سال با كسب یكی از مقام های نخست تا سوم جزو سه تیم برتر كشور بودند.
سازمان لیگ فوتبال نیز بازی های هفته بیستم لیگ برتر را در حركتی نمادین به یاد شهدای چوار نام گذاری كرد و مقرر شد تمام بازی های این هفته در دقیقه 55 به مدت 20 ثانیه متوقف شود.
مسئولان استان ایلام با توجه به عمق این فاجعه دردناك در حال رایزنی برای ثبت این واقعه در پیشینه و تقویم فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) هستند.
بخش چوار در فاصله 15 كیلومتری ایلام قرار دارد.
استان ایلام با داشتن 430 كیلومتر دارای طولانی ترین مرز مشترك با عراق است، شهرها و روستاهای استان ایلام در دوران دفاع مقدس بیش از 500 بار مورد حمله هوایی و موشكی دشمن بعثی قرار گرفتند.
ایلام قهرمان در دوران دفاع مقدس نزدیك به سه هزار شهید تقدیم اسلام و آرمان های انقلاب كرده است.
3032/9002/ 6075
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
ایلام - ایرنا- استاندار ایلام بر لزوم معرفی اقدام وحشیانه رژیم بعث عراق در بمباران زمین فوتبال چوار در بهمن 65 و به شهادت رساندن تعدادی از ورزشكاران ایلامی در ابعاد بین المللی و جهانی تاكید كرد.