مشهد- ایرنا- معاون منابع انسانی قوه قضائیه گفت: سرمایه اجتماعی این قوه اطمینان مردم به قضات است لذا آنان باید امانتدار باشند و اعتماد مردم را جلب كنند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علیرضا امینی شنبه در مراسم تحلیف كارآموزان قضایی خراسان در مشهد افزود: قضات باید خود را در برابر امانتی كه به آنان سپرده شده مسئول بدانند، با مردم مهربان بوده و فارغ از تكبر و غرور رفتار كنند.
وی بهترین قاضی را كسی توصیف كرد كه به مردم گوش دهد و ادامه داد: شغل قضاوت از جمله مسئولیتهایی است كه زمینه بركت الهی در آن بسیار بوده و خداوند از قاضی كه خودش را در پناه حق قرار می دهد مراقبت می كند.
معاون قوه قضائیه گفت: شغل قضاوت یك امانت الهی است و قاضی در برابر شغل خود و مردم مسئول می باشد لذا نوع نگرش قاضی به شغل خود در موفقیت وی بسیار حایز اهمیت است.
وی افزود: هر قدر كه نگرش قاضی نسبت به شغلش با اهداف تعیین شده برای وی در منصبی كه قرار دارد مطابقت و هماهنگی داشته باشد با مشكل كمتری مواجه می شود، سختیها را می پذیرد و روحش آرامش بیشتری دارد.
حجت الاسلام امینی ادامه داد: قضات باید مسئولیتی كه می پذیرند به الزامات آن توجه كرده و نگاهشان به آن شغل برابر با تعریف آن باشد و با روح و رفتارشان آن شغل را حفظ كنند.
وی گفت: تفكر درباره عواقب و الزامات یك شغل قبل از پذیرش مسئولیت، فرد را به خودآگاهی می رساند و كمتر دچار لغزش می شود زیرا ریشه لغزشها در كار قضاوت این است كه قضات روح، رفتار و نگرششان را با الزامات ماموریتشان هماهنگ نمی كنند.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه افزود: همانطور كه پست قضاوت یك امانت الهی است و باید مراقب آن بود، مردم نیز كه خودشان یا به اعتبار مال و آبرویشان به سراغ قضات می آیند امانت الهی هستند لذا بعد از ایمان به خدا هیچكاری بالاتر از خدمت به مردم نیست و شغل قضاوت می تواند به مردم خیلی كمك كند.

* كمبود نیروی اداری در دادگستری خراسان رضوی جدی است
رئیس كل دادگستری خراسان رضوی نیز در این مراسم با اشاره به كمبود جدی نیروی اداری گفت: به ازای هر قضایی سه نفر نیروی اداری باید جذب اداره كل شوند.
حجت الاسلام علی مظفری افزود: طی یك سال اخیر در خراسان رضوی 100 نفر به عنوان نیروی قضایی جذب شده اند اما به ازای آن نیروی اداری كافی جذب نشده و بیشتر نیروی اداری این نهاد بازنشسته شده اند.
وی ادامه داد: در این دوره از تحلیف كارآموزان قضایی 58 نفر از استانهای مختلف حضور دارند كه از این تعداد 23 نفر از خراسان رضوی هستند و تقسیم مكان خدمت برای آنان انجام شده است.
رئیس كل دادگستری خراسان رضوی گفت: برای سال آینده برگزاری پنج دوره كارآموزی قضات در این اداره كل پیش بینی شده كه 120 نفر در آن شركت می كنند.
وی در ادامه همچنین نگرشها به ماهیت دستگاه قضا و نحوه پذیرش دعاوی را نیازمند اصلاح ذكر و بیان كرد: خیلی از موضوعات ماهیت قضایی ندارد و وظیفه ذاتی خود ادارات و سازمانهاست لذا هر چقدر كه قاضی جذب كنیم پاسخگوی دعاوی نیست.
حجت الاسلام مظفری افزود: به عنوان مثال در مورد مطالبه مهریه، قانون مجازاتهای اسلامی الزام كرده كه حتما باید عقد نكاح به صورت رسمی و در دفترخانه ثبت و سند رسمی تهیه شود.
وی ادامه داد: سند رسمی در قانون اسناد رسمی دارای اعتبار و مانند حكم قاضی است و بعد از صدور حكم، اجرائیه آن همان اعتبار سند رسمی را دارد و فرد از ابتدا می تواند همین عقدنامه را در دفترخانه اجرا كند.
رئیس كل دادگستری خراسان رضوی گفت: از آنجا كه تعدادی وكیل می خواهند از این طریق پولی بدست آورند علیه دادگستری تبلیغ می كنند و به این دستگاه فشار می آورند لذا تلاش كردیم كه طی یك برنامه ریزی منسجم رسیدگی به مطالبه مهریه فقط در دفترخانه انجام گیرد.
وی افزود: بر اساس ماده 22 و ماده 48 قانون ثبت، عدم ثبت عقودی كه باید به ثبت برسد در هیچ مكانی حتی دادگستری اعتبار ندارد اما باز شاهد هستیم كه در بنگاههای معاملات املاك برخلاف آن عمل می شود.
حجت الاسلام مظفری ادامه داد: بر اساس قانون باید نقل و انتقال املاك غیرمنقول در بنگاههای املاك به ثبت برسد اما بنگاهها با تنظیم قولنامه های عادی، فروش یك ملك به چند نفر یا عدم رعایت مسائل قانونی هر روز برای دادگستری پرونده درست می كنند كه هزینه زیادی برای این دستگاه به همراه دارد.
7489/1858