اصفهان- ايرنا- مدير گروه مغز و اعصاب دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان از راه اندازي نخستين كلينيك تخصصي اختلالات حركتي در دو بيمارستان الزهرا(س) و كاشاني اصفهان خبر داد.

به گزارش ايرنا، دكتر محمد رضا نجفي روز يكشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان گفت: اين كلينيك با هدف ثبت كامل اطلاعات بيماران مبتلا به اختلالات حركتي، پيگيري علمي اين بيماري ها، ارائه خدمات نوين درماني به بيماران و خدمات آموزشي راه اندازي شده است.
وي با بيان اينكه خدمات اين كلينيك روزهاي سه شنبه در بيمارستان كاشاني و چهارشنبه در بيمارستان الزهرا (س) اصفهان ارائه مي شود افزود: مقرر است روش هاي نوين درماني مانند تزريق سم بوتوليسم و « تعبيه محرك هاي عمقي مغز» (DBS) با استفاده از تيم تخصصي در اين درمانگاه ارائه شود.
نجفي با تاكيد بر اينكه تعرفه خدمات درماني در كلينيك اختلالات حركتي اصفهان بر اساس طرح تحول نظام سلامت و با حداقل هزينه ها است گفت: در اين درمانگاه يك تيم تخصصي متشكل از متخصصان مغز و اعصاب، روان شناسان، كارشناسان تغذيه و متخصصان بيماري هاي داخلي بر اساس كار بين گروهي به درمان بيماران مي پردازند.
وي با بيان اينكه اختلالات حركتي گروهي از بيماري هاي عصبي است كه بيماران مبتلا به آن نيازمند خدمات درماني ويژه هستند افزود: اين بيماري ها گستره وسيعي دارد كه از شايع ترين آن مي توان از « پاركينسون » ( فلج پيش رونده)نام برد.
اين متخصص مغز و اعصاب اظهار كرد: اختلالات حركتي شامل دو دسته پر حركتي و كم حركتي است كه از بيماري هاي پر حركتي مي توان از ديستونيا و از بيماري هاي كم حركتي از پاركينسون نام برد.
وي با اشاره به پاركينسون بعنوان شايع ترين بيماري اختلال حركتي تصريح كرد: اين بيماري بيشتر در ميانسالان ديده مي شود و حدود يك درصد افراد بالاي 60 سال به آن مبتلا هستند.
نجفي با بيان اينكه مبتلايان به پاركينسون دچار ناتواني حركتي مي شوند و نياز به درمان و مراقبت ويژه دارند افزود: عامه مردم اعتقاد دارند كه اين بيماري در اثر كهولت سن ايجاد مي شود در حاليكه اين گونه نيست.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، پاركينسون را يك بيماري با درمان سخت خواند و تصريح كرد: روش هاي درماني متعددي براي آن از جمله دارويي وجود دارد كه بر اساس تشخيص پزشك تجويز مي شود.
يك عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان نيز در اين نشست خبري گفت: بيماري هاي اختلال حركتي از جمله پاركينسون در جامعه شايع است و نياز بود كه يك درمانگاه استاندارد و تخصصي براي پذيرش آنها ايجاد شود.
دكتر احمد چيت ساز افزود: پيش از اين روش درماني نوين « تعبيه محرك هاي عمقي مغز» (DBS) در تهران انجام مي شد اما ما نيز در صدديم تا اين روش را در اصفهان راه اندازي كنيم كه مذاكره هايي با شركت متبوع براي واردات تجهيزات مورد نياز انجام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه وجود اين درمانگاه منجر به درمان كلاسيك بيماران مي شود اظهار كرد: در دوره تحريم ها برخي از داروها و تجهيزات مورد نياز چنين درمانگاهي وارد كشور نمي شد اما اكنون اميد زيادي براي ورود اين وسائل درماني داريم.
يك متخصص داخلي مغز و اعصاب نيز در اين نشست گفت: براي راه اندازي روش درماني « تعبيه محرك هاي عمقي مغز» (DBS) نياز به متخصص جراحي مغز و اعصابي داريم كه دوره تخصصي اين روش را گذرانده باشد.
دكتر مهري سالاري افزود: هنوز چنين متخصصي در اصفهان نداريم و در صدديم كه يك متخصص را براي اين امر معرفي كنيم.
وي پاركينسون را دومين بيماري شايع تخريب كننده سيستم مغزي انسان خواند و اظهار كرد: آشنايي اوليه بيماران با اين بيماري بسيار مهم است.
وي با بيان اينكه ريشه اين بيماري در 90 درصد موارد ناشناخته است تصريح كرد: حدود 10 درصد نيز مربوط به عوامل ژنتيكي است.
به گفته وي پزشكان معتقدند كه عوامل محيطي از جمله سموم و آلاينده هاي هوا نقش بسزايي در ابتلا به اين بيماري دارند.
سالاري از جمله روش هاي درماني اين بيماري را رژيم غذايي مناسب، مصرف كمتر غذاهاي پر كالري و فعاليت ورزشي خواند و تاكيد كرد: با پير شدن جمعيت كشورمان، روند ابتلا به اين بيماري ها در حال افزايش است.
وي خاطرنشان كرد: تا كنون حدود يكهزار و 500 بيمار مبتلا به اختلالات حركتي در اين كلينيك شناسايي شده اند.
اختلالات حركتي، اختلالات عصبي هستند كه بر سرعت، تسلط، كيفيت و سهولت حركات تاثيرگذار است كه ممكن است حركات تندو غير ارادي و يا كند باشد.
ت/3011/ 6022