قزوين-ايرنا- معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزير علوم، تحقيقات و فناوري، از راه اندازي 50 بنياد حامي علم در دانشگاه هاي كشور خبر داد.

به گزارش ايرنا دكتر محمدحسين اميد عصر يكشنبه در حاشيه افتتاح دانشكده علوم كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه بين المللي امام خميني(ره) افزود: در حال حاضر بيش از 150هزار متر مربع فضاي عمراني در دانشگاه هاي كشور توسط خيرين در حال ساخت است.
وي اضافه كرد: باتوجه به محدوديت منابع مالي در دانشگاه ها، تشكيل اين بنيادها از سياست هاي مهم وزارت علوم است تا با جذب مشاركت خيرين و شناسايي مشكلات و كمبودها، از كمك هاي آنان در جهت تكميل طرح هاي نيمه تمام بهره گيري شود.
اميد اظهاركرد: در راس تمام اين مجامع نيز يك بنياد حامي علم و فناوري در كشور راه اندازي شده است تا با قرار دادن اين بنيادها زير چتر حمايتي خود، بتواند بطور منسجمي مشاركت و همكاري خيران داخل و خارج از كشور را به سمت دانشگاه ها هدايت كند.
وي گفت: سال جاري از نظر بودجه در دولت و دانشگاه ها سال خوبي نبود، اما خوشبختانه با مديريت خوب و تنوع بخشي به منابع درآمدي در حال پايان است.
اميد خاطرنشان كرد: در ابتداي دولت يازدهم سه ميليون متر مربع طرح عمراني نيمه تمام در دانشگاه هاي كشور وجود داشت كه طي اين مدت يك ميليون متر مربع از آن به بهره برداري رسيده است.
وي افزود: براي تكميل دو ميليون متر مربع طرح باقي مانده نيز حدود 30 هزار ميليارد ريال اعتبار مورد نياز است كه اميدواريم با تامين منابع و مشاركت خيرين به پايان برسند.
اميد در ادامه از بروزساني ناوگان پژوهشي كشور در سال آينده خبر داد و خاطرنشان كرد: در جدول 14 لايحه بودجه سال آينده 70 هزار ميليارد ريال بصورت متمركز ديده شده است كه 30 درصد آن متعلق به دانشگاه ها و موسسات پژوهشي و تحقيقاتي وابسته به وزارت علوم است و از آن هم براي بازسازي ناوگان پژوهشي كشور و هم طرح هاي تحقيقاتي شاخص استفاده خواهد شد.
وي ادامه داد: همچنين با توجه به پيگيري هاي انجام شده در دولت 400 ميليون دلار از محل صندوق توسعه ملي براي مقاوم سازي و تكميل آزمايشگاه هاي تحقيقاتي اختصاص خواهد يافت.
دكتر اميد گفت: آزمايشگاه هاي تحقيقاتي كشور بسيار قديمي و تجهيزات آن فرسوده هستند و براي تاثيرگذاري كشور در مرزهاي دانش نمي توان به استفاده از آنها ادامه داد، از اينرو از سال آينده ابتدا آزمايشگاه هاي مركزي هر استان و سپس ساير آزمايشگاه ها مورد بازسازي قرار خواهند گرفت.
وي افزود: با وجود تاكيدهاي مقام معظم رهبري مبني بر افزايش سهم تحقيقات پژوهشي از توليد ناخالص داخلي، اين سهم تا سال ها در حد 47 صدم درصد بود كه از سال آينده با حمايت هاي ايشان و تلاش سازمان مديريت و برنامه ريزي، اين سهم به يك درصد مي رسد.
اميد خاطرنشان كرد: در طول برنامه ششم توسعه نيز اين سهم بر اساس تاكيدات رهبر معظم انقلاب بايد به سه و تا پايان سال 1404 به بالاي 4 درصد برسد.
وي گفت: هم اكنون ايران اسلامي با داشتن نيروي انساني متخصص از لحاظ علمي در رتبه شانزدهم دنيا قرار دارد و با بازسازي ناوگان پژوهشي كشور مي توان اين رتبه را به زير 10 رساند.
معاون اداري و مالي وزير علوم وجود 500 هزار دانشجوي تحصيلات تكميلي در كشور را ظرفيت مهمي براي رشد علمي و انجام تحقيقات ارزان دانست و افزود: مشكل اصلي ما در محدوديت منابع مالي بوده است و سال آينده با برنامه ريزي هاي انجام شده نطفه عطفي در تحقيقات علمي خواهد بود.
7388/ 6128