خرم آباد- ايرنا- معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري لرستان گفت: اقتصاد مقاومتي كه برگرفته از آينده پژوهي است يك سازه اقتصادي پويا در مقابل تهديدات دشمن بشمار مي رود.

به گزارش ايرنا، مهرداد غضنفري روز دوشنبه در همايش پدافند غير عامل زيستي گفت: اقتصاد مقاومتي به عنوان سبك و شيوه اي خاص، در حيطه پدافند غير عامل منطبق با پيچيدگي ها و تغيير و تحولات تهديدهاي دشمن، به كار گرفته مي شود كه درون زا بودن و برون گرايي با مقاوم سازي منابع اقتصادي كشور از ويژگي هاي اين مكتب است.
وي با بيان اينكه در مقابله با تهديد شيوه هاي مختلفي به كار گرفته مي شود گفت:يكي از موثرترين راه هاي مقابله با تهديد رفتن در مسير آينده پژوهي ، تجزيه و تحليل منابع و ترسيمي از الگوهاي آينده است تا بتوان برنامه ريزي دقيق و كارآمدي براي مواجه با بحران و تهديد طراحي و تدوين كرد كه اين شيوه همواره يك قدم جلوتر از بحران است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري با اشاره به برنامه ششم توسعه و تاكيد آن بر برنامه هاي اقتصادي گفت: طي چند سال اخير اركان نظام به اقتصاد پرداخته است و دراين مسير نيز اقتصاد مقاومتي به عنوان شاه بيت مقاوم سازي اقتصادي بر مبناي آينده پژوهي و تحقيق مورد توجه و تاكيد قرار گرفته است.
غضنفري اظهار كرد: در اقتصاد مقاومتي با استفاده از ظرفيت هاي موجود كشور و با نگاه و توجه به بازار جهاني كه همواره براي اقتصاد كشور تهديداتي را ايجاد مي كند براي مقابله با اين مشكلات به شيوه اي پويا و موثر مقابله مي شود.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري لرستان با اشاره به اينكه خروجي اقتصاد مقاومتي از درون پدافند غير عامل است گفت: تقويت تحقيق، پژوهش و آموزش و رهايي از اقتصاد نفتي از جمله زواياي مختلف پدافند غير عامل هستند كه درپيوست برنامه ريزي هاي دستگاه هاي اجرايي مختلف در راستاي ايجاد يك سازه اقتصادي پويا تاثير گذار است.
غضنفري گفت:به مجموع اقدامات بدون استفاده از تجهيزات و ابزارها جنگي به كار مي رود تا آثار و پيامدهاي ناشي از تهاجمات، برنامه ريزي ها و اقدامات دشمن به حداقل برسد پدافند غير عامل است.
وي گفت: آنچه به منظور مقابله با تهديدات دشمن به كار گرفته مي شود كه همراه با به كارگيري عقل و تدبير و متناسب با شرايط موجود است در محدوده پدافند غير عامل قرار دارد و آنچه كه از مسير نيازمندي هاي طبيعي توسط دشمن براي آسيب به انسان وارد مي آيد در حيطه تهديدات زيستي قرار مي گيرد.
غضنفري گفت: بيشترين تهديدي كه در اين عرصه وارد مي آيد تهديداتي انسان ساز است و پدافند غير عامل با اولويت بخشيدن به حفظ سرمايه انساني در برابر اين تهديدات برنامه ريزي و اقدام مي كند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري لرستان گفت: اين تهديدات از گذشته تا كنون به شكل هاي مختلف و متفاوتي وجود داشته است و شيوه مقابله با اين آسيب ها نيز در قالب پدافند غير عامل بايد علمي، پويا و در متناسب با شرايط در حال تغيير باشد.
وي يادآور شد: مصونيت بخشيدن ، ديده نشدن آثار تهديدات دشمن و يا به صفر رساندن پيامدهاي اين تهديدات بهترين تعبير براي پدافند غير عامل به شمار مي رود.
غضنفري با بيان اينكه در استان لرستان نيز به تبع از كشور سند پدافند زيستي طراحي شده است گفت: اساس آن برنامه هاي عملياتي است كه در بخش هاي مختلف مربوطه بايد اجرا شود.
وي گفت: نسخه نهايي و كارآمد پدافند زيستي بايد تلفيقي از تمام حوزه هاي تحقيقي و پژوهشي و اجرايي باشد تا با هماهنگي بسيار نزديك و مستمري در عرصه اجرا باشند .
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري يادآور شد: با توجه به اينكه محور تمامي تهديدات دشمن جامعه انساني است و انسان نيز به عنوان سرمايه اي كه تمامي برنامه هاي كلان كشور در عرصه هاي مختلف را مديريت مي كند از اين منظر پدافند زيستي از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.
همايش پدافند زيستي روز دوشنبه با حضور جمعي از مسئولان دانشگاه هاي استان و سازمان جهاد كشاورزي در دانشگاه علوم پزشكي لرستان برگزار شد.
1920/6001