به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، قاسم سلیمانی روز دوشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه مشترك برای حفاظت از توسعه پایدار كوهستان زاگرس افزود: استان چهارمحال و بختیاری مشكلات زیادی دارد كه بخشی از آن به مناطق حفاظت شده مرتبط است.
وی اظهار كرد: به عنوان مثال یك روستا در استان دچار رانش زمین شد اما چون در منطقه حفاظت شده قرار دارد اجازه بازسازی به آن داده نمی شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر احداث سدها و تونل ها به صورت بی برنامه نیز طبیعت را نابود كرده و هر چه می گوئیم فایده ای ندارد.
وی گفت: بسیاری از روستاها و منازل مسكونی در محدوده مناطق حفاظت شده قرار دارند از این رو اگر با مشكلی طبیعی مواجه شوند، برطرف كردن آن بسیار سخت خواهد بود.
در ادامه هوشنگ خندان دل معاون عمرانی وزیر كشور گفت: هدف هر برنامه ریزی بهبود كیفیت زندگی است.
وی افزود: در چند سال گذشته جامعه جهانی به این نتیجه رسیده كه بی توجهی به برخی مولفه ها مانند محیط زیست مشكلات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.
خندان دل با تاكید بر اینكه توجه به محیط زیست باید مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: گاهی برخی از مشكلات به حدی عمیق هستند كه راهی برای جبران آنها وجود ندارد.
وی گفت: ایران در منطقه خشك و نیمه خشك قرار گرفته از این رو تغییر اقلیم تاثیر زیادی بر محیط زیست آن دارد كه این مساله باید مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.
خندان دل به برنامه حفاظت از توسعه پایدار كوهستان زاگرس اشاره كرد و گفت: منطقه زاگرس عرصه بی نظیری در كشور است كه اگر به آن كم توجهی شود قطعا تبعات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
وی گفت: تاكنون گام های عملی زیادی در زمینه حفاظت محیط زیست برداشته شده اما بسیاری از آنها به نتیجه نرسیده است كه امیدواریم این برنامه با همت سازمان محیط زیست و استانداری های چهار استان اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری و كهگیلویه و بویراحمد و سازمان برنامه ریزی به نتیجه برسد.
علمی**9014**3061**1440
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹
تهران- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: احداث سد، تونل و اجرای پروژه های انتقال آب، طبیعت این استان را نابود كرده اند و دیگری چیزی از آن باقی نمانده است.