به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در فاصله تنها 11 روز تا برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، احزاب، تشكل ها و گروه های سیاسی خراسان شمالی با افزودن بر رایزنی و هم اندیشی های انتخاباتی، در صدد معرفی بهترین گزینه های خود به رأی دهندگان در چهار حوزه انتخابیه اصلی هستند.
اگرچه تا این لحظه 63 نامزد نمایندگی مجلس در استان از صافی مراجع نظارتی گذشته و به وادی رقابت انتخاباتی وارد شده و بیشتر آنان نیز خود را جزو افراد مستقل معرفی كرده اند، اما تشكل های سیاسی در پی حمایت از نامزدهای مطلوب خود هستند و در این راستا از مدت ها پیش برنامه ریزی و رایزنی هایی داشته اند.
احزاب و تشكل های اصولگرای استان از مدت ها پیش با اعلام اسامی نامزدهای تاییدشده انتخابات، ضمن تشكیل جلسات متعدد درون محفلی و داخلی، نامزدهای اصلح از دید خود را گزینش و معرفی كرده اند.
بر این اساس و برابر اعلام افراد موثر شورای همگرایی اصولگرایان استان، برای حوزه انتخابیه مركز استان متشكل از 5 شهرستان بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، دو نماینده نامزد مورد نظر به عنوان نامزدهای منتخب این جریان سیاسی برای انتخابات هفتم اسفند معرفی شده اند.
با این حال، وجود شماری دیگر از داوطلبان متعلق به این طیف سیاسی كه از مدت ها قبل به شكل غیررسمی تبلیغات خود را در سطح شهرستان های یادشده آغاز كرده بودند، مانع اجماع صددرصدی نیروهای اصولگرا شده است؛ به گونه ای كه نگرانی از شكسته شدن رأی این طیف سیاسی به دلیل تعدد نامزدهای این جریان، حتی در نشست خبری اعضای شورای همگرایی اصولگرایان نیز مورد اشاره قرار گرفت.
از سوی دیگر، اگرچه این شورا برای حوزه انتخابیه شیروان نیز نامزد منتخب خود را معرفی كرده است، اما در حوزه های انتخابیه اسفراین و فاروج اوضاع اندكی متفاوت است. در حوزه انتخابیه اسفراین گویا هنوز اجماع نهایی روی گزینه مطلوب اصولگرایان میسر نشده است.
در این شهرستان، وجود نامزدی مطرح كه در دوره قبلی انتخابات در پایگاه رأی طیف اصولگرا تعریف می شد اما در این دوره به سبب طرح دیدگاه های نزدیك به طیف میانه رو و جریان اعتدال در مجلس اكنون در زمره گزینه های احتمالی مورد حمایت اصلاح طلبان و حامیان دولت قرار گرفته، تصمیم گیری تشكل های سیاسی را كمی دشوار كرده است.
طیف اصولگرایان استان، در حوزه انتخابیه فاروج هم كه به طور مشترك با شهرستان قوچان در خراسان رضوی یك كرسی نمایندگی در بهارستان دارد، نامزد مورد حمایت خود را معرفی كرده است.
اما اخبار كسب شده از اردوگاه اصلاح طلبان و حامیان دولت تا حدود زیادی شرایط متفاوتی را نشان می دهد. در این جریان سیاسی از آن جایی كه چهره های مطرح و شاخص تاییدصلاحیت نشده اند، و با توجه به امیدواری هرچند اندك شماری از آنان برای تایید نهایی در شورای نگهبان در این واپسین ساعات تصمیم گیری این شورا، اتخاذ تصمیمی متكی بر اجماع تمام تشكل های این طیف را با تاخیر مواجه كرده است؛ تا جایی كه هواداران این جریان سیاسی در جامعه، از تعلل این طیف فكری در معرفی نامزدهای نهایی منتخب خود از بین گزینه های تاییدشده انتقاد می كنند.
در هر حال، باتوجه به شرایط موجود، گویا تصمیم گرفته شده كه درصورت عدم تغییر در تصمیم شورای نگهبان و بازنگشتن گزینه های اصلی طیف اصلاح طلب و اعتدالیون به گردونه رقابت انتخابات هفتم اسفند، در حوزه انتخابیه بجنورد و 4 شهرستان همراه آن، دو نامزد باقی مانده از طیف اصلاح طلب به عنوان گزینه های منتخب اصلاح طلبان حمایت شود.
برای حوزه انتخابیه شیروان نیز اگرچه شماری از هواداران یكی از چهره های شاخص هم چنان امیدوار به تغییر رأی شورای نگهبان و بازگشت این نماینده اسبق مجلس به عرصه رقابت هستند، اما اصلاح طلبان از یك نامزد به عنوان گزینه جایگزین وی یاد كرده اند.
اما در اسفراین نیز همانند طیف اصولگرا، اصلاح طلبان نیز گویا بین حمایت دو نامزد شاخص میانه رو و اصلاح طلب ، مردد هستند.
برای حوزه انتخابیه مشترك فاروج و قوچان نیز گویا اصلاح طلبان هنوز در اعلام حمایت از نامزد واحدی به نتیجه نرسیده اند.
از انتخابات مجلس شورای اسلامی كه بگذریم، انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرایط خاص خود را دارد.
البته تا قبل از تغییر حوزه انتخابیه حجت الاسلام حمید شهریاری از تهران به خراسان شمالی، تنها نام آیت الله مهمان نواز بود كه به عنوان نماینده ادوار پیشین خبرگان رهبری در این استان و تنها گزینه تاییدشده شورای نگهبان از بین 10 داوطلب نام نویسی كرده برای این انتخابات، در جامعه مطرح بود.
به هر حال، با تغییر حوزه انتخابیه حجت الاسلام شهریاری، اكنون این روحانی جوان و نه چندان آشنا برای مردم خراسان شمالی باید با مردی رقابت كند كه نام وی هم در فهرست جامعه مدرسین حوزه علیمه قم و هم فهرست نامزدهای موردحمایت جامعه روحانیت مبارز قرار دارد.
خراسان شمالی دارای 4 كرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است و شهرستان فاروج نیز مشترك با شهرستان قوچان استان خراسان رضوی یك نماینده دارد.
خراسان شمالی 4كرسی در مجلس شورای اسلامی دارد كه به ازای هر صندلی بهارستان در این استان، حدود16نفر رقابت می كنند.
حدود 60 درصد از جمعیت 925 هزار نفری معادل 624 هزار و 300نفر خراسان شمالی واجد شرایط رای دادن در انتخابات اسفندماه هستند.
/7184/ 1744 / 1446
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸
بجنورد-ایرنا- در فاصله 11 روز به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در حالی كه تبلیغات نامزدهای خبرگان از 22بهمن آغاز شده و تبلیغات رسمی نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی نیز 4 روز دیگر آغاز می شود، آرایش سیاسی با رویكرد انتخابات در استان به تدریج شكل شفاف تری به خود می گیرد.